Înscrieri pentru concursul de recitări RECITATIO, ediţia a IX-a

• publicat la: 14 martie 2015
Înscrieri pentru concursul  de recitări RECITATIO, ediţia a IX-a

Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Biblioteca Județeană, Inspectoratul Şcolar Judeţean și Asociația Scriitorilor de Nord-Vest organizează vineri, 27 martie 2015, de la ora 16.00 la Filarmonica de Stat ”Dinu Lipatti” Satu Mare cea de-a IX-a ediție a concursului ”Recitatio” de recitări din lirica poeților sătmăreni.

Concursul de recitări „Recitatio” se adresează elevilor de liceu şi studenţilor sătmăreni şi se desfăşoară pe două secţiuni: interpreţi individuali şi grupuri de recitatori.

            Concurenţii individuali pot participa cu o singură poezie sau un colaj – care să nu depăşească 5 minute — obligatoriu din lirica poeţilor sătmăreni.  Pentru promovarea autorilor sătmăreni, recomandăm concurenţilor individuali din aceeaşi unitate şcolară să nu opteze pentru creaţia unui singur autor. (ex. 4 concurenţi — 4 autori). Grupurile de recitatori pot prezenta un colaj din poeziile unui singur poet sau mai multor poeţi sătmăreni, cu acompaniament muzical sau fără. Durata totală a programului nu poate depăşi 10 minute, iar recitarea poate să fie în orice limbă.

            Înscrierile la concurs se fac până la data de 20 martie 2015 la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Satu Mare care se află pe str. Mihai Viteazul, nr. 32 sau prin fax 0361407512 , e-mail: cjcreatie@yahoo.com.

 Juriul va acorda următoarele premii: Marele Premiu, Recitatori: Premiul I , Premiul II, Premiul III Grupuri: Premiul I, Premiul II, Premiul III. Se vor mai acorda Premiile Speciale ale Asociaţiei Scriitorilor de Nord Vest şi al Asociaţiei Culturale „Sătmărenii”. Juriul poate redistribui aceste premii în funcţie de prestaţia concurenţilor.

 Informaţii suplimentare la telefoanele 0361 407511  şi 0748523924 (Robert Laszlo); 0746 248 263 (Aurel Pop).

Lasati un comentariu