Colectarea şi predarea pentru reciclare a uleiurilor uzate provenite din gospodării

• publicat la: 10 April 2015
Colectarea  şi predarea  pentru reciclare a  uleiurilor uzate provenite din gospodării

Azi 10 Aprilie 2015 s-a finalizat campania iniţiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului având ca obiectiv, conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa colectării şi predării pentru reciclare a  uleiurilor uzate provenite din gospodării.

Campania s-a materializat prin amenajarea punctelor de colectare în pieţele alimentare din municipiile şi oraşele din judeţul Satu Mare. Ultimele puncte de colectare au fost deschise azi publicului larg la Carei şi Tăşnad de către  Elisabeta Bekessy-director executiv APM , căreia i s-au alăturat 16 preşcolari de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.1 din Carei însoţiţi de 3 educatoare, 5 voluntari din cadrul Corpului voluntarilor ecologi-elevi de la Liceul Teoretic din Carei un cadru didactic voluntar, Asociaţia PRO TERRA din Carei reprezentată de Komaromi Istvan în calitate de preşedinte şi  Mindak Tunde, respectiv  Vasile Mitraşca -primarul oraşului Tăşnad şi nu în ultimul reprezentanta firmei autorizate în preluarea uleiurilor uzarte în persoana  Elenei  Mărculescu de la  SC ALPIN SRL.

 

În timpul campaniei, participanţii au dialogat cu cetăţenii din pieţele alimentare după care au oferit câte un fluturaş redactat în limba română şi maghiară pentru a oferi informaţii cu privire la această iniţiativă. În urma campaniei, trimestrial vom reveni cu informaţii cu privire la cantităţile de uleiuri uzate colectate la nivelul celor 6 localităţi urbane.

comunicat APM

Lasati un comentariu