Parlamentarii sătmăreni care au semnat pentru acordarea pensiilor nesimţite

• publicat la: 17 aprilie 2015
Parlamentarii sătmăreni care au semnat pentru acordarea pensiilor nesimţite

Controversatul  proiect de lege care modifică Statutul parlamentarului astfel încât deputaţii şi senatorii să beneficieze de o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar la îndeplinirea vârstei standard, dupa ce această calitate încetează, a fost depus la Camera Deputaţilor. Proiectul a fost semnat de 255 de deputati şi senatori.

Potrivit proiectului discutat marţi la şedinţa grupului deputaţilor PSD, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar. Calculul acestei pensii se va face funcţie de numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii, potrivit proiectului de lege propus. Deputatul PSD Petre Daea, unul dintre iniţiatori, a afirmat  că proiectul prevede că un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizaţie specială de 4.000 de lei.

Din totalul semnatarilor aceste initiative PSD, 87 de semnături  apartin  Opoziţiei .

Posibilitatea  rotunjirii veniturilor personale fără altă trudă decât ridicarea mâinii în Parlament a fost rapid sesizată şi de unii dintre aleşii sătmăreni.

Lista rusinii celor 255 de deputati şi senatori semnatari ai controversatului proiect mentionat, cuprinde si deputati şi senatori sătmăreni. Deputatii Kereskényi Gábor, Erdei Dolóczki István si senatorul   Pataki Csaba de la UDMR  dar şi deputatul Octavian Petric  de la PSD fac parte dintre semnatarii iniţiativei acordării de  pensii speciale  parlamentarilor în conditiile în care  alocaţia pentru copii a rămas la nivelul de 42 de lei iar  medicii români pleacă din ţară   din cauza salarizării reduse.

Alina Gorghiu: proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari nu are girul politic al PNL
Conducerea PNL a decis, miercuri, că proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari nu are girul politic al PNL, a declarat  co-preşedintele Alina Gorghiu, arătând că, în măsura în care vor fi semnatari liberali, se va discuta în grup şi aceştia vor ţine cont de decizia partidului.
“Nu există un proiect (al pensiilor speciale pentru parlamentari – n.r.) care să fie depus. Am discutat cu liderul PNL de la Senat şi voi discuta şi cu liderul de la Cameră să ne lămurim care din colegii noştri  au semnat acest proiect . Tot ce pot să vă spun este că în şedinţa de conducere  s-a stabilit că acest proiect nu are girul conducerii politic al PNL, dar ştim foarte bine că pensiile şi indemnizaţiile în România nu sunt la nivelul pe care mulţi şi l-ar dori, dar, în acelaşi timp, este şi problema de prioritate, unde direcţionezi banii din bugetul României. Eu, faţă de acest proiect al PSD, aş fi avut altă prioritate. Dorinţele românilor  sunt pentru  acel proiect  de  dublare  a alocaţiilor pentru copii de la 42 la 84 de lei, dacă nu la 200 lei”, a afirmat Gorghiu.
Ea a adăugat că un proiect similar al pensiilor speciale pentru parlamentari a fost respins anul trecut, iar premierul Victor Ponta şi ministrul Muncii Rovana Plumb au declarat atunci că nu susţin un astfel de proiect.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, nu vrea să primească o pensie specială, ca veteran de război apreciind că activitatea de parlamentar “nu i-a pus viaţa în pericol”
Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a anunţat, că nu vrea să primească o pensie specială, potrivit proiectului prin care acestea vor fi reintroduse pentru senatori şi deputaţi.
“Eu am avut trei mandate întregi, ca parlamentar. După ce am contribuit în perioada aceasta la fondul de pensii, am o pensie 1.441 de lei. Eu refuz o asemenea pensie! Astăzi am luat hotărârea, la propunerea preşedintelui nostru, doamna Gorghiu, să nu susţinem în niciun fel o asemenea ruşinoasă initiativă a unor parlamentari. Mi-e şi jenă că şi eu am fost alături de ei atâta vreme! Dar nu alături de aceştia”, a declarat Mircea Ionescu Quintus.
El a precizat că este veteran de război şi că primeşte foarte puţini bani prin prisma acestui fapt şi că nu i se pare normal să primeasca o sumă mai mare de la Parlament, unde, spune el, nu şi-a pus viaţa in pericol.

 redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 17 aprilie 2015 - 10:02

Nici nu mă mir de nesimțiții Kereskényi Gábor, Erdei Dolóczki István, Pataki Csaba, Octavian Petric.
In fond și la urma urmei, cine naiba a auzit de ei pe la București, ce contribuție au avut până acum impostorii ăștia in Parlament, pentru bunăstarea românilor? Nici una! Sau, cel puțin, eu unul n-am auzit de nici una. În afară de oamenii din județul SM n-a auzit nimeni, absolut nimic despre ei. Niște frecangii!

N-am urmărit subiectul în detaliu. Aș fi curios totuși să aflu cum au votat alți doi parlamentari ce provin din județul Satu Mare. Mă refer punctual la Valer Marian și la traseistul Ovidiu Silaghi. Chiar aș fi curios să aflu despre „prestația” lor, Alte două hahalere sătmărene amatoare doar de ciolan.

Lasati un comentariu