Buget Aprobat la 2 luni după aprobarea rectificării. Haosul de la Spitalul Municipal din Republica de la Carei

• publicat la: 16 iunie 2015
Buget Aprobat la 2 luni după aprobarea rectificării. Haosul de la Spitalul Municipal din Republica de la Carei

Administraţia locală careiană a decis: transparenţa nu reprezintă o prioritate decât în cazul laudelor. Constant, în ultima perioadă de timp, Buletin de Carei , care a avut constant o poziţie critică faţă de lipsa de performanţă a  administraţiei careiene, este atacat de către consilierii personali ai primarului Kovacs, care au si calitatea de membrii ai biroului permanent al UDMR Carei. Fără însă a veni cu argumente susţinute de documente. Doar dejecţii de ultima speţă în lipsa documentelor.  Neputinţa de a prezenta documente care să infirme cele semnalate de noi este ilustrată de noul consilier membru al biroului permanent al UDMR, cum semnează epistolele adresate redacţiei, prin invective care îl caracterizează.

Cu doi consilieri personaliai primarului, redactori de felul lor, şi încă 4 jurnalişti plătiţi de Primăria Carei ca PFA,   TĂCERE totală asupra faptului că Spitalul Municipal Carei prezintă la şedinţa din Mai 2015 un Proiect de Buget de venituri şi cheltuieli după ce cu 2 luni în urmă a fost aprobată o rectificare a acestui buget.aici

Adică a fost rectificat un buget care nu  a fost prezentat decât acum, în data de 29 mai 2015.

După cum semnala si consilierul Brem, numitul primarului în CA al Spitalului Municipal, nimeni din conducerea Spitalului Municipal  Carei   nu a binevoit sa vină în faţa consilierilor şi  să ofere o explicaţie plauzibilă pentru situaţia  total ilegala în care se află.

Proiectul  de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 al Spitalului Municipal Carei s-a aflat pe ordinea de zi  a sedintei CL  din data de 29 Mai, la punctul 5.

PH buget Spital

Acum 2 luni când am aprobat rectificarea bugetară de la Spital, spuneam că nu avem buget pe anul 2015. Directorul economic de la spital spunea că avem iar acum avem dovada că a MINTIT, la fel ca şi primarul care o susţinea. Uite că avem dovada minciunii…abia acum vine cu bugetul pe 2015! E prea mult amatorism în acest buget prezentat, e păcat că spitalul e în administrarea CL în aceste conditii….Cine se ocupă de intocmirea acestui buget ar trebui să fie totusi mai atent pentru că cifrele sunt total aiurea” a afirmat consilierul liberal Ilie Ciută la dezbaterea Proiectului de Buget pe 2015 al Spitalului, introdus pe ordinea de zi la 2 luni de la rectificarea  bugetară.

De această dată, consilierii liberali s-au abţinut de la a vota un astfel de buget pe care  vi-l prezentăm  mai jos.

Pe lângă că a fost suspus aprobării în luna Mai, la 2 luni de la aprobarea unei rectificări bugetare a unui buget inexistent la acea dată, bugetul propus pe 2015 se schimbă după cum bate vântul.

aprilie 2015

Cel care a fost înaintat consilierilor spre studiu în mapa de lucru, e total diferit faţă  de cel solicitat şi primit de consilierul Ciută în urma sedintei Comisiei Economice.

Actualul presedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului Cari este Imola Fabian DSP Satu Mare , care l-a înlocuit luna trecută  pe consilierul Poosz Szabolcs din CL Carei. Din Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal Carei  fac parte doar consilieri UDMR din CL Carei.

redacţia

comentarii

de catolic la 16 iunie 2015 - 15:14

la spital au fost schimbati mereu directorii economici.
de ce oare?

de Horia Mărieș la 17 iunie 2015 - 21:11

Apropo de mult stimatul Consiliu Local al Primariei Municipiului Carei, dominat de consilierii „coaliției” majoritare pe plan local: UDMR + FDG + PSD + PLR.

Citesc in avanpremieră o scurtă prezentare a unui articol care va apărea mâine in săptămânalul tipărit în limba maghiară numit „N&V” și care va fi intitulat „A Magyar Tudományos Akadémián bemutatták, Nagykárolyban nem…”

În articol se va scrie despre faptul că în septembrie anul trecut a văzut lumina tiparului la Zalău cartea al cărui autor este Dr. Karácsonyi Károly, cel care s-a stabilit in anul 1988 în Germania, dar care revine foarte des pe meleagurile natale.
Cartea despre care este vorba este a 19-a în șirul lucrărilor științifice din domeniul botanicii care-l are ca autor pe doctorul în biologie Karácsonyi Károly și este intitulată „Hajnalban kialudt gyertyaláng, Divéky Ferenc (1848-1869) szatmári botanikus munkásságai”.

Între timp cartea respectivă a fost prezentată și lansată la Academia Maghiară de Științe din Ungaria, la sediul Asociației Maghiare de Biologie, la Cluj-Napoca la sediul Muzeului Ardealului, apoi și la Satu Mare.

Unde nu a fost lansată și prezentată cartea, se întreabă autorul articolului?
Tot el dă și răspunsul: Anume la Carei!

Dacă autorul articolului a găsit cumva și explicații pentru această stare de fapt cel puțin ciudată și jenantă, sau nu, o să aflăm mâine, ziua de apariție pe piață a săptămânalului „N&V”. Eu nu trebuie să aștept pânâ măine și creionez imediat o explicație.

Intâmplător, îl cunosc, pot zice eu, foarte bine, de peste 50 de ani, pe distinsul om de știință care este biologul, dr. Karácsonyi Károly. Câteodată, rar, ne mai și scriem, câteodată,mfoarte foarte rar ne mai și întâlnim.
Sunt destul de bine informat privind activitatea știunțifică pe care o desfășoară.
Am și scris uneori despre dânsul.
De exemplu in articolul „Careieni cu care ne mândrim: dr. Gavril Aurel Negrean”, publicat in 14 Ianuarie 2014.

http://www.buletindecarei.ro/2014/01/careieni-cu-care-ne-mandrim-dr-gavril-aurel-negrean.html

La finalul articolului respectiv am scris următoarele: „Autorul (H.M.) este de părere că nu poate exista un gest mai drept, mai logic și mai nobil din partea consilierilor locali ai unui oraș multicultural si multietnic cum este Careiul, decât acordarea simultană a înaltului titlu de Cetățean de Onoare al municipiului Carei domnilor dr. Gavril Aurel Negrean și dr. Karácsonyi Károly, doi reprezentanți de vârf ai școlii și culturii careiene, doi oameni de știință, doi botaniști excelenți, doi specialiști de frunte ai domeniul numit biologie căruia amândoi i-au închinat cu pasiune și cu devotament întreaga lor viață, doi prieteni onești și doi neobosiți colaboratori timp de aproape patru decenii pe tărâmul cercetării științifice, acest lucru chiar și zilele noastre, când au ajuns amândoi la vârsta senectuții.”

Eu am scris, au am citit, eu am auzit. In rest n-a auzit absolut nimeni!

Nici un consilier local, de nici o culoare politică, nu a preluat această idee pentru ca să formuleze o propunere de hotărâre care să fie supusă apoi votului in Consiliul Local Carei

Pot să le găsesc și o scuză: sunt totali nepricepuți in domeniu, nici unul dintre consilieri ei nu are studii în biologie ca să poată înțelege importanța și vastitatea operei științifice create într-o viață de om de eminenții biologi care încă mai sunt dr. Gavril Negrean și dr. Karácsonyi Károly.

Mă așteptam ca ideea să fie imediat îmbrățișată atât de cei aflați la putere (consilierii din partea RDMSZ, FDG, cu aliații lor PSD și PLR) cât și de opoziție (consilierii din partea PNL). Aiurea, tuturor acestora propunerea mea le-a trecut exact ca glonțul pe lângă ureche. Asta, oare doar fiindcă a fost propunerea mea, a lui Horia Mârieș, magánember, sau doar fiindcă consilierii nu pricep nimic din domeniul care se numește știință?

Să mă mai mir oare atunci că dr. Karacsonyi a fost invitat pânã acum să-și lanseze si să-si prezinte cea de a 19-a lucrare științifică in centre științifice de marcă, dar că n-a fost (încă) invitat să și-o lanseze în cadru festiv și în orașul lui natal în Carei / Nagykároly / Grosskarol ?

Sincer să fiu, nu mă mai mir absolut de loc!

Sunt cu totul alte priorități acum pe agenda de „nelucru” a primașului Kovács Jenö, decât cinstirea, așa cum se cuvine, a doi eminenți oameni de știință pe care i-a dat Careiul, pe Dr. Negrean si pe Dr. Karácsonyi.

Iar acest lucru se va intâmpla „ca legitate” în Carei, atât timp cât destinele urbei vor fi conduse de niște semidocți, de niște semianalfabeți care-și extrag cunoștiințele despre cultură & artă & știință doar din zeama de varză murată băută după beție sau de-a dreptul din zeama alcoolică de bikavér.

de nelu la 17 iunie 2015 - 21:25

total pe langa subiectul demn de DNA!
mate fripte prezentate la un articol despre bugetul spitalului careian. Politia si Parchetul dorm pe ei si se fac ca nu va d si nu aud ceea ce inseamna ca au si ei partea lor din muscatura leului?

de Horia Mărieș la 17 iunie 2015 - 22:11

@nelu – Mă pupi. Cand si unde vrei. Preferabil in dos.

Apropo de spital, de buget și alte rahaturi de astea, care îl pasionează pe @nelu

N-am stiut de articolul ăsta.
L-as fi postat de mult. Fiindca cunosc destul de bine cazul.

http://observator.tv/social/umilita-in-romania-vindecata-in-america-137868.html

Fiindca cunosc si unele din umilintele la care a fost supusa aceasta familie, intr-un stat in care, cică, este foarte importanta protectia sociala, din partea Primarului Municipiului Carei, numitul Kovacs Jenő, un individ a cărui nesimțire și neobrăzare pare să nu mai aibă limite, din partea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Satu Mare, din partea Consiliului Judetean Satu Mare, din partea Institutiei Prefectului Satu Mare și din partea multor altor perdsoane si institutii.
Imi exprim și pe aceasta cale solidaritatea cu familia Nemethi, ii doresc Andreei multă sănătate, succese in activitatea școlară și mult succes in viata, mult curaj, mult noroc, multă voie bună si peste toate astea, foarte mult optimism, o gandire mereu pozitivă.

Pentru cine nu stie inca, domnul Nemethi, tatal Andreei, a fost unul dintre cei cativa foarte putini careieni care au avut suficient sânge în instalație ca să protesteze ca om liber împotriva tăierii abuzive, numai fiindcă așa au vrut mușchii și cei doi neuroni care i-au mai rămas primașului, a copacilor din municiuciul Carei.

Restul careienilor, ca de exemplu @nelu, au făcut pe ei de frică și s-au închis prin case, de frică să nu le pice în cap vre-o bombă unsă cu slănină (adică cu/de kaiserfleisch)

de nelu la 17 iunie 2015 - 22:35

esti varza tataie. mai ia o pauza ca poate iti trece!
hai iesi afara si protesteaza daca vrei pentru karacsony al tau si lasa tu bugetul pentru cei care se pricep ca esti bun sa te lauzi cu munca altora si cu protestul lor.
sa te vedem pe tine de ce iesti instare sa faci ..da nu cu iesitul in fata al altora tataie!
la concret, la buget ai ceva de zis sau ai dat la intors si de primari numa de bine ca sa iti rezolvi problemele?

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 03:25

@nelu la 17 June 2015 – 22:35

De cuvântul „sictir” ai auzit?
Nu?
Bine, atunci ți-o zice tataie: hai sictir și mai cat-o adânc și pe măta!

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 05:07

În sfârșit o inițiativă politică serioasă din partea partidului de guvernământ:

Pe când o asemnea inițiativă și din partea consilierilor PSD din Primăria Municipiului Carei: Ioan a lu’ Oneț și Marius Laurențiu a lu’ Ciucoș???
Că prea stau ei liniștiți în banca lor, prea nu au nici un fel de inițiativă, în afară de aberația izbucnită la suprafață din adâncurile absconse ale gãndirii lui Oneț, aia cu tăierea plopilor de pe drumul ce face legărura între DN și satul Inculești, fiindcă ii este cică frică ca acei plopi să nu ii cadă în cap, hexact atunci când trece dânsul pe acolo cu mașina.

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 06:30

@nelu

Dacă nu plătești, majoritatea consilierilor votează că „se abțin” iar proiectul nu este aprobat. Cum votul final nu a fost unul „împotrivă”, trebuia să aștepți cu lunile, sau cu anii, până când Sorin Oprescu, sfătuit sau nu de Solomon Wigler, sau de alți consilieri personali, introducea din nou PUZ-ul pentru a fi votat de consilieri. Dacă nici atunci nu se plătește mita, consilierii se abțin din nou și o iei de la capăt.

Cele de mai sus se întămplă la Primăria Capitalei.
Dar ele s-au intămplat poate, sau se vor putea intămpla sigur și în Consiliul Local al Primăriei Carei.
Nu-i așa prietene @nelu, fiindcă matale le știi pe toate ca un om mare?

Oricum, consilierii locali careieni mainau multe de invătat de la firma „Oprescu & ai lui vajnici escroci”.

Lasati un comentariu