În Primăria Carei, fără simboluri ale statului român în sala de şedinţe a Consiliului Local

• publicat la: 2 iunie 2015
În Primăria Carei, fără simboluri ale statului român în sala de şedinţe a Consiliului Local

Prima şedinţă  a Consiliului Municipal Carei în noua clădire renovată unde s-a mutat Primăria Carei, a avut loc în data de 4 noiembrie 2014.

De atunci şi până la data de 29 mai 2015, când a avut loc ultima dintre şedintele CL Carei, în sala de şedinte a Consiliului Municipal Carei , NU  este  arborat  nici un însemn  al  statului naţional român din care face parte şi Careiul.

Primăria municipiului Carei face parte din statul naţional numit  România chiar dacă are primar şi viceprimar de la formaţiunea UDMR.  În momentul în care au candidat , cei doi edili  se presupune că aveau cunoştinţă despre faptul că ne aflăm pe teritoriul statului român şi că acest fapt presupune  respectarea legilor acestui stat, la fel cum se procedează în oricare alt stat din lumea civilizată.

Conform actualelor legi din România, arborarea însemnelor statului român este obligatorie în institutiile statului de unde angajaţii primăriei îşi  primesc salariul .

Clădirea care adăposteşte Primăria Carei, a fost renovată începând din 2010 dar nici până în prezent lucrările nu sunt finalizate în  totalitate  deşi panglica inaugurală a fost tăiată  în  data de 25 octombrie 2014, în prezenţa primului ministru şi al miniştrilor şi oficialilor  prezenţi .

Sediul noii Primării este considerat o gaură neagră  datorită faptului că  înghite an de an sume importante pentru lucrări de mântuială sau nefinalizate.

Contractul de lucrări 1679 semnat  în 9 februarie 2010 are o multime de acte adiţionale prin care se  face posibilă  achitarea legală de facturi pentru lucrări neverificate sau de proastă calitate. Nici până  în ziua de azi nu  este finalizată tencuiala exterioară  a peretilor care nu sunt vizibili din stradă( dar sunt vizibili din partea dinspre locuinţele primăriei)  şi nici Sala Festivă de la etaj.  Gresia de pe treptele de la intrarea principală a început să crape după 6 luni de utilizare iar la inaugurare, majoritatea serviciilor care au orar de lucru cu contribuabilul careian au fost surghiunite în clădirea Centrului Social, renovată din fonduri europene pentru cu totul alte scopuri.

In contractul 1679/09.02.2010 , este stipulat că dacă beneficiarul, Primăria Carei nu plăteşte lucrările conform graficului, penalizările să fie de 0,2%/zi,  în timp ce penalizările pentru executant în caz de nepredare la termen să fie de doar 0,1%/zi  dar  nu mai mult de 10% din valoarea lucrării.

Primăria Carei  nu a avut până în prezent nici o tentativă de punere în aplicare a condiţiilor din contractul 1679/9.02.2010 desi au fost plătite sume uriase către executanţii lucrărilor, unele dintre ele de proastă calitate.

Primăria Carei  recidivează  la capitolul  uitarea arborării însemnelor statului român.  Nici pe clădirea  Centrului Social din subordinea Primăriei Carei nu a fost   arborat drapelul României decât în ianuarie 2015, după semnalările Buletin de Carei, deşi recepţia a fost semnată în luna septembrie 2014.

Nici primarul Kovacs nu este prea încântat când vine vorba de a purta eşarfa  tricoloră la manifestările oficiale.

In aceste condiţii, perpetuarea situaţiei de la Primăria Carei ridică semne de întrebare legate de autorităţile  statului care ar fi trebuit să intervină încă de la prima abatere.  Perpetuarea acestei stări de fapt la Primăria Carei din România face posibile acte precum batjocorirea bustului regelui Ferdinand la nici 2 săptămâni de la dezvelirea sa, vandalizarea plăcii de la bustul lui Avram Iancu sau interzicerea bustului poetului naţional şi împărţirea unui oraş în perimetre etnice.

 redactia

comentarii

de pyhs la 2 iunie 2015 - 13:32

……. dar nici vaca nu avea chiloti!

de csabi la 2 iunie 2015 - 13:52

republica din primaria carei loveste din nou pt ca jeno si laicsi veres kutya nu suporta pe romanii!

de Horia Mărieș la 2 iunie 2015 - 14:49

Intr-un editorial apărut azi, un ziar sătmărean ne informează că > A polgármesteri a „legkorruptabb” állami tisztség”- Funcția de primar este demnitatea cea mai “coruptă” mi-am zis imediat in gândul meu!
Mă așteptam, pe bune, că dacă un ziar sătmărean scrie pe prima pagină la breaking news că primarii sunt demnitarii cei mai corupți, atunici înseamnă că o mare parte dintre primașii sătmăreni au fost deja arestați și cazați la “mititica”. Aiurea ! Am verificat imediat datele referitoare la judetul Satu Mare: “In perioada 2010-2014 pentru fapte comise în Satu Mare au fost condamnate definitiv 58 persoane (în perioada 2010-2014). 41.38% au fost condamnări cu suspendare, în 0% dintre cazuri au fost implicate fonduri UE, în 29.31% dintre cazuri condamnații lucrau în sectorul public și în 20.69% aveau funcție de conducere. Infracţiunile din județul Satu Mare sunt anchetate de DNA Centrul teritorial Oradea sau de secţiile Structurii Centrale.”

Deci >>> a fost doar o alarmă falsă!
Nici vorbă de corupție la demnitarii, la primașii sau la viceprimașii sătmăreni!
Toți sunt niște îngerași, fără nici o discuție, fără nici un dubiu!
Nu există nici un fel de corupție în județul Satu Mare, toți primașii, preșul CJ SM, vicepreșul CJ SM și mulți alții, mai mulți și mai mărunței, sunt niște sfinți neprihăniți.
Mai rar în țara asta un județ în care demnitarii să fie atât de curați pe mâini, atât de cinstiți ca cei din județul Satu Mare.
Acest lucru mă face să mă simt foarte mândru fiindcă și eu m-am născut și am crescut într-un oraș din județul Satu Mare.
Am verificat apoi sentințele pronunțate (doar pe cele din anul 2014).
Am dat doar de găinării (trafic de țigări, mită, vameși necinstiți, avocați șmecheri, trafic de influență, etc.).
Niște nimicuri.

Concluzia inevitabilă și indiscutabilă: Județul Satu Mare este dpdv al actelor de corupție comise de demnitari, un județ curat ca lacrima.
Bravo lor!

Iar cei de la DNA Centrul teritorial Oradea care n-au găsit până acum nici măcar un demnitar sătmărea corupt, trebuie să-și dea imediat și în bloc demisia fiindcă eu unul nu pot să-i cred de fel!
Și cu asta basta.

Iată, spre știință lista celor condamnați în anul 2014.
Nu cunosc personajele, nu cunosc mafioții, dar am impresia că doar foarte puține dintre ele (max. 2-3 persoane) sunt de fel din Carei.
—————————————————————–
1) Prin decizia penală nr. 1932 din 5.06.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul COCIAN IEPAN PETRU, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: dare de mită, constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă, în formă calificată și continuată.
Condamnă pe inculpatul HALAS MIHAI, la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: dare de mită, constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă, în formă calificată și continuată.
Condamnă pe inculpatul DIENES NICOLAE, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: constituire a unui grup infracțional, contrabandă în formă calificată și continuată și punerea în circulație și conducerea unui autoturism neînmatriculat ori cu numere false de înmatriculare.
Condamnă pe inculpatul DIENES MIHAI, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: aderare la un grup infracțional și contrabandă în formă calificată și continuată.
Condamnă pe inculpatul CODRESCU NICOLAE, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: constituirea unui grup infracțional și contrabandă în formă calificată și continuată.
Condamnă pe inculpatul COCIAN BOGDAN ANDREI, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: aderare la un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave și contrabandă în formă calificată și continuată.
Pentru inculpatul Mikulaș Claudiu Daniel instanța a dispus încetarea procesului penal, în cauză intervenind decesul inculpatului.
Dispune confiscarea de la inculpații Cocian Iepan Petru, Halas Mihai, Dieneș Nicolae şi Dieneș Mihai a sumei de câte de 117.450 lei fiecare, reprezentând valoarea țigărilor introduse in tară.
Obligă inculpații la 180.000 lei cheltuieli judiciare către stat.
DEFINITIVĂ
Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 09 octombrie 2009, vezi comunicatul DNA nr. 229/VIII/3 din 22 iunie 2010.
————————————————————–
2) Prin decizia penală nr.1025 din 21.03.2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata DOBRESCU NICOLETA – MANUELA, inspector vamal în cadrul Biroului vamal Halmeu, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Condamnă pe inculpații FEHER FLORIN – DĂNUŢ și NITU IOAN ROMEO, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o durată de 1 an, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea, în concurs, a 2 infracțiuni de complicitate la cumpărare de influență.
Condamnă pe inculpatul FLORIAN LIVIU, om de afaceri, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea, în concurs, a 2 infracțiuni de trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul SAVU ION, om de afaceri, la o pedeapsă de 3 ani și 9 luni închisoare și interzicerea drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pentru săvârşirea, în concurs, a 2 infracțiuni de complicitate la trafic de influență.
Dispune confiscarea sumei de 130.000 euro sau echivalentul în lei de la inculpatul Florian Liviu.
Obligă fiecare dintre inculpaţi la plata sumei de câte 3.000 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat.
DEFINITIVĂ
Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 15 martie 2011, vezi comunicatul DNA nr. 163/VIII/3 din 22 martie 2011.
————————————————————-
3) Prin decizia penală nr. 62/28.02.2014, Curtea de Apel Oradea a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BERENDI GHEORGHE, fost consilier local în Consiliul Local Batarci, jud. Satu Mare, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 1 an, a drepturilor de: a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: dare de mită(2 acte materiale) și complicitate la contrabandă calificată.
Dispune confiscarea cantităţii de 100.490 pachete de ţigări, ridicate în cursul urmăririi penale.
DEFINITIVĂ
Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 09 martie 2012, vezi comunicat DNA nr. 221/VIII/3 din 5 aprilie 2012.
————————————————————-
4) Prin decizia penală nr.229 din 02.09.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție, a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata ARDELEAN ANCUŢA CODRUŢA MARIANA, avocat în cadrul Baroului Satu Mare, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria, ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de influență.
În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prev. art.396 alin. 10 C.p.p”(…) în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime”.
DEFINITIVĂ
Inculpata a fost trimisă în judecată de către DNA la data de 26 noiembrie 2013, comunicat DNA nr. 1081/VIII/3 din 29 noiembrie 2013.
————————————————————
5) Prin decizia penală nr.1093 din 27.03.2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ULICI IOAN, fost director adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Satu Mare, la o pedeapsă de 1 an și 10 luni închisoare cu suspendarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 10 luni, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul ŞTRANGO VASILE, administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 1 an și 8 luni închisoare cu suspendarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 8 luni, pentru săvârşirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Față de inculpata POPA MARIANA, instanța de judecată a dispus achitarea.
Dispune confiscarea de la inculpatul Ştrango Vasile a sumei de 3000 lei.
Obligă inculpații la câte 4000 lei fiecare, cheltuieli judiciare către stat.
DEFINITIVĂ
Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 24 noiembrie 2011, vezi comunicatul DNA nr. 770/VIII/3 din 25 noiembrie 2011.
———————————————————–
6) Prin decizia penală 530 din 28.10.2014, Curtea de Apel Oradea a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații GODÎNCĂ DUMITRU, la data faptelor şef sector Satu Mare în cadrul S.C. TRANSGAZ S.A și PAUL IOAN la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracțiunii de dare de mită.
DEFINITIVĂ
Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 31 ianuarie 2012, vezi comunicat DNA 123/VIII/3, din 6 martie 2012.
————————————————————

de Horia Mărieș la 2 iunie 2015 - 14:59

@pyhs la 2 June 2015 – 13:32

Vorba clasicului încă în viață, distinsul M.T.R.:

“(Ön nagyon) vicces!”

de Horia Mărieș la 3 iunie 2015 - 04:33

Semnalez doar un singur nonsens in postarea unui anumit anonim las si josnic cu porecla de “Ciprian”, in comentariul lui, citat mai jos.

Nu poti defaima, nu poti calomnia, nu poti comite “atacuri la persoana”, atunci cand dialoghezi cu niste lasi josnici care se ascund mereu dupa porecle, dupa alias-uri, asa cum face mai jos si acest pulika numit “Ciprian”. Acestea, persoanele anonime, sunt de fapt niste fantome, niste persoane invizibile, niste indivizi cu metehne de informatori anonimi ai fostei securitati, niste persoane practic inexistene pentru mine.

Daca si-ar semna comentariile, de exemplu cu numele de Megyeri Tamas Robert, sau chiar cu numele de Szasz Lorand, le-as acorda tot respectul si toata atentia care li se cuvine. Asa, pur si simplu sunt nevoit sa-i ignor. Multumesc anticipat redactiei GN-V daca imi va posta acest comentariu. Am insa cele mai mari dubii ca va proceda in acest fel.

Citez:

“Ciprian. Apropos de atac la persona si defaimare. Sa nu uitati de cel care este colaborator nr. 1 la blogul familiei Ciuta, si care a venit cu ideea organizarii unei chete pt. camionagiul care a facut scandal cand s-a dezvelit bustul lui Ferdinand I., iar cu cateva zile mai tarziu a lovit pe strada civili nevinovati, politisti si jandarmi. Horia Maries pe de o parte defaimeaza oameni de treaba, pe de alta parte ridica in slavi infractori. Oare acest individ cum sta cu Împaratia lui Dumnezeu?
Reply

Comentariul meu replică la cel a lui “Ciprian”, asteapta sa fie “moderat” in GN-V, probabil de catre Szasz Lorand. Va fi moderat exact la Pastele Cailor.

(Horia Mărieș
Your comment must be approved by the site admins before it will appear publicly.)
———————————————

Raspunsuri scurte catre “Ciprian”:
– Stau foarte bine cu Imparatia lui Dumnezeu. Nyugi gadzso, ne izgulyal.
– Daca mi se indica, mi se numeste un singur “om de treaba” pe care l-am defaimat si se si demonstreaza cu probe ca l-am defaimat, promit sa-mi cer scuze in scris, in public.
– Imi mentin propunerea facuta pentru organizarea unei chete in sprijinul celui care a avut sange in instalatie; a celui care a protestat ferm in data de 10 mai 2015, in Ziua REgalitatii, dar practic dupa incheierea “dezvelirii” oficiate de escrocii inca necondamnati penal dar carora o sa le vina si lor randul in curand si anume de numiti Stef, Govor si Kovacs; in sprijinul celui care a aratat tuturor romanilor din aceasta tara ca pana si mamaliga romaneasca poate exploda daca este supraincalzita, dac este supusa mult prea mult timp unor presiuni sovine si josnice. Ma delimitez in schimb de orice ar fi facut respectivul dupa ziua de 10 mai. Cele doua evenimente n-au absolut nici o legatura intre ele, se face o astfel de legatura intre ele numai de pupincuristii sclavi ai primasului Kovacs Jeno, adica de numitii Szasz Lorand si Megyeri Tamas Robert.
– Din cele scrise mai sus se poate deduce extrem de clar ca autorul las si anonim al comentariului facut la adresa mea in GN-V sub umbrela protectoare a aliasului “Ciprian” nu poate fi decat unul din cei doi nominalizati mai sus, adica sau MTR sau Sz. L.
– Profit de acest prilej mirobolant pentru a le dedica amandurora slagarul unui cunoscut si foarte iubit cantautor careian / satmarean si oe care-l dedic de obicei acelor anonimi lasi si aljasok care se leaga de mine fara nici un motiv real:

https://www.facebook.com/gabriel.orosz.5/posts/903757989669140

Na szia.

de dimitriu radu mihai la 3 iunie 2015 - 05:06

ce sa facemaici trebuie sa il amintim pe IL Caragiale adica :RENUMERATIE DUPA BUGET ,adica se jerfesc pentru binele populatiei si nu mai au monetar pentru insemnele locale si nationale.SARACII!

de cornel la 3 iunie 2015 - 10:01

mare suparare la clubul mafiotilor din primaria carei si din gazeta satmareana… ce se aude cu ancheta pentru BANI PuBLICI pentru ziarul nostru antiliberal??? de ce nu scrie gazeta despre teaficul de tigari facut in primaria carei cu masina primariei si soferul platit tot din bani publici???
sau de furtul de curent al gastii din jurul primarilor cu ajutoarul angajatilor de la electrica din carei??? norbi a avut nevoie de furt de curent?
cand scrie gazeta de teava de gaz bagata ilegal sub contor de la neluoneit din ianculesti fostul asociat al lui jeno cu care au falimentat fabrica de mobila?
ce se aude cu banii luati de la ianculaesteni pentru introducerea gazului desi lucrarile au fost platite de judet???
nu ajung lorant 2 miliarde de la primaria carei ce le primesti ca sa platesti datoriile la colegii din satmar??? scumpa bautura si fetitele seda? cand ramai fara bani poti sa incerci la nutzika ca a ramas fara attila si sufera…..nanasu tau se descurca bine la spital si nu vede lumea si crede ca se duce acolo la sedinta si el de fapt freaca…ce apuca.

de olivia la 3 iunie 2015 - 10:29

nici la biblioteca nu au pus steag ca sa nu supere pe primar si sa le taie din salar .

de silviu m. la 3 iunie 2015 - 11:24

la politia locala a fost numit director adjunct demian fara concurs doar pentru ca face parte din marea familie de la primarie RUSINEEEEEEEEEEEEEEE

de Pavel la 3 iunie 2015 - 17:01

:))))) GN-V???? :))))) Dar chiar si-a pierdut de mult-mult timp credibilitatea.
D-le Maries, de ce va drogati? Nu va mai intoxicati cu GN-V! Valer, Govor, Szasz……….
Nu urmaresc mizeria asta de ani de zile deoarece trecand pe langa prostie, o sa devenm mai inteligenti. Ignorati va rog non-valoarea ca vreau sa raman cu o parere buna despre dumneavoastra!
A fost odata ca niciodata un Szasz Lorandt care facea niste anchete puternice despre, Ardeal si poluare, Beko si….. (Phonix, dezinteresul, minciuna, deversarile stiute, etc). Multe……. Chiar multe articole bine ancorate, documentate indubitabil. Dar uite ca nu a tinut mult timp steagul adevarului in mana si alcoolul, banii, fetitele si anturajul l-au transformat intr-o arma a lui Govor, care e pur si simplu fara pic de scrupule, constiinta si chiar credibilitate in Carei. In Carei e aproape de a fi “persona non grata”!

de Horia Mărieș la 3 iunie 2015 - 19:56

@Pavel

O să încerc să țin cont de sfaturile Dvs.
Merci.

de Horia Mărieș la 3 iunie 2015 - 20:12

@Pavel

Mii de scuze. N-am citit maculatira GN-V.
Am citit doar invectivele pe care mi le adresează unii.
Sunt nevoit să răspund aici fiindcă nu cred că Sz.L. îmi va publica replica….

Tuturor lașilor anonimi care au măzgălit diverse ceva mai sus sub protecția aliasului “Ciprian”, “emil”, “Tepes”:

Vă asigur că știu foarte bine cu cine am de-a face.
S-au ofuscat cele două personaje de operetă?
Dar tot n-au sânge în instalație ca să răspundă in nume propriu.
Niște lași ordinari, adică pofátlan aljasok..
În rest, puteți oricând să mă pupați de-a dreptul in fund.
Cu condiția să vă spălați în prealabil gura cu soluție concentrată de sodă caustică.

de marika la 3 iunie 2015 - 20:46

finul lui kovacs trebuie sa arate ca merita banii pe care nasul da din primarie de la carei si atunci face cum stie el mai bine si injura ca dovezile tot nu are pentru de spune.
buletin de carei a scris despre facturile prin care primeste banii miliardele la ziarul unde lucra si crede ca daca injura pe buletin noi o sa credem peel.
macar cand umblati betivani in oras aveti grija sa nu vada lumea pe voi ca si cum am vazut cum a dus politia pe lajos acasa la 24 ianuarie cand a baut la sediu la unirea;

de Horia Mărieș la 4 iunie 2015 - 06:59

@ Pavel la 3 June 2015 – 17:01

Citesc acum, dimineața devreme, doar ca “să mă mai droghez” puțin, la “Breaking News”, o veste care m-a speriat și care mă face să nu mai calc deocamdată prin Carei, până cand s-or mai liniști lucrurile: “Asaltul escrocilor asupra careienilor”!
Mi s-a făcut pielea ca de găină și am cam făcut pe mine de frică.
Este vorba de “escrocii care preferă să lucreze cu telefonul şi cu vorba bună si care au găsit o nouă metodă de făcut bani: o înşelăciune care îi face pe părinţii/soţii îngrijoraţi să scoată instantaneu banii din conturi pentru a-şi ajuta membrii familiei aflaţi în necaz. Popular, e numită metoda ‘Accidentul’.”
Notez, in context, doar faptul ca în jungla urbană in care îmi duc eu viața cea de toate zilele, metoda asta este de mult fumată.
Már nagyon régen el szivták, el cigiszték, el bagózták.

Oricum, imi aduc aminte și despre unele lucruri pe care mi le-ați scris mai sus :”A fost odată ca niciodată un Szasz Lorand care făcea niște anchete puternice despre Ardeal și poluare, Bekö și….. (Phonix, dezinteresul, minciuna, deversările știute, etc). Multe……. Chiar multe articole bine ancorate, documentate indubitabil.”

Imi pare rău ca n-am citit articolele respective, dacă erau chiat atât de “bine ancorate, documentate”, aș fi aflat poate mai multe amănunte din viața trepidantă în orașul meu natal.

Am pierdut ocazia, ce să-i mai fac? Nu s-au păstrat articolele respective în nici o arhivă. sau nu țtiu să le caut eu.

Acum văd însă că domnul Sz.L. scrie mai multe despre găinăriile care se petrec în Carei (trafic de țigări, spargeri, cafturi, bătăi în cârciuni, niscaiva vandalizări de monumente, furturi din magazine, furtul unei biciclete, protestul unui șofer de Ziua Regalității, etc.).

Dacă este atât de talentat precum scrieți Dvs. despre dânsul, tare mi-ar plăcea să se ocupe în viitor, în editorialele dânsului și de “”Asaltul MARILOR ESCROCI asupra careienilor” fiindcă dânsul cunoaște amănuntele direct de la sursă, din familie. De exemplu, mi-ar face mare plăcere să citesc in detaliu despre marile escrocherii (marile “tunuri”) care au fost puse la care de cei care au condus destinele orașului Carei în mandatele avute în perioada 1996-2000 si incepand din 2008 până în prezent, dar și, de ce nu, și în mandatele din perioada 2000-2008.

Cred că ar putea scrie un serial cu o sută de episoade. Serial care ar fi foarte bine primit de tot publicul spectator dar si de publicul calator (ar avea lumea ce citi pe tren, in autobuze, in microbuze, in automobile, in caruta, etc.). In plus, ar da dovadă de patriotism și ar da și o mică mână de ajutor D.N.A.-ului din Oradea.

P.S. Vă rog eu foarte frumos să mai aveți puțintică răbdatre si să mai rămâneți totuși o vreme “cu o părere bună” despre mine, chiar dacă am păcătuit major și am apucat “să mă droghez” nițel azi dimineață.
Recunosc, era mult mai bine dacă-mi începeam ziua cu o horincă.
Promit ca de mâine să mă apuc de o serioasă cură de dezintoxicare, de una anti GN-V.

de Pavel la 4 iunie 2015 - 11:38

@Horia Maries
Sper ca intelegeti ca va vreau binele si din acest motiv va “recomand” sa nu va intoxicati cu Loradt. Demuuuuult, tare demuuuult am stat cu el la masa si mai avea constiinta si spirit de gazetar. Acum a devenit o paiata ieftina fara credibilitate si fara putere de cuvant. Cum nu-l mai considere gazetar, la fel nu consider publicatia aia a fi o gazeta. Cred ca se cumpara vre-o 30 de buc pe zi in Carei. Cei care se alimenteaza din scandaluri mai ranjnesc citind-o! Restu’ sa avem mai multa minte si sa-i/sa-l ignoram.

de Horia Mărieș la 4 iunie 2015 - 12:32

@Pavel la 4 June 2015 – 11:38

V-am mai scris. O să incerc, o să mă străduiesc cât pot eu de tare să vă urmez sfatul bine intenționat și total dezinteresat.
Va multumesc din nou pentru sfaturi.
Asta deși prostiile scrise prin GN-V reușesc unerori că ma amuze, la fel ca cele din Times New Roman sau din Cațavencii.
Se pare că o să pierd o sursă bunicică de distracție, așa cum era pe vremuri, când locuiam in Care și cãnd mai răsfoiam uneori – nu fac de loc mișto – o publicatie umoristică editată in Umgaria și la care foarte mulți careieni erau abonați, una numită “Ludas Matyi”. Chiar nu știu dacă Ludas Matyi mai apare azi sau nu. O să verific pe net. Dacă mai apare, dacă există și în ediție online, renunț definitiv și irevocabil la GN-V și trec la Ludas Matyi.

O să rog totuși prietenii care încă mă mai simpatizează, să mă atentioneze toruși distret dacă voi mai fi înjurat fără nici o perdea în GN-V.
Aș vrea totusi să raspund injurăturilor.
Eu nu rămân niciodată, dar niciodată dator cu răspunsul.
În plus,mde 50 de ani de când m-am pripăsit prin București și de când am locuit o vreme și in zona Pieței Obor, am învățat destul de bine să înjur. Este drept, nu știu înjurături la fel de spumoase, de descriptive, de naturiste ca cele care există în limba maghiară.

de Horia Mărieș la 4 iunie 2015 - 12:55

@Pavel

Gata domnul meu!
Am rezolvat. Mai există cãte ceva:
http://aludasmatyi.blog.hu/
De mâine trec definitiv și irevoabil de la GN-V la Ludas Matyi, la caricaturi!

de Horia Mărieș la 5 iunie 2015 - 08:02

Sunt obligat să revin. M-au atenționat amicii că în GN-V mi se acordă în continuare aceeași foarte grijulie atenție.

Sunt nevoit să declar din nou adresãndu-mă tuturor lașilor anonimi care au măzgălit diverse in GN-V sub protecția aliasului “Ciprian”, “Gelu”, “Nicu”, “Țepes”, “emil”, etc.

Deși se pare că după stil, autorul este una și aceeași persoană, pensionatul profesor inginer Tiberiu B., cel care n-are toți boii pe acasă. Dar fiindcă omul este se pare bolnav rău la mansardă, chiar n-am ce-i face.
Ar trebui să-i poarte de grijă familia și nu eu, fiindcă eu nu sunt medic psihiatru.

Vă asigur că știu foarte bine cu cine am de-a face.
S-au ofuscat cele două personaje de opera buffa?
Dar tot n-au sânge în instalație ca să răspundă in nume propriu.
Niște lași ordinari, adică pofátlan alajasok.

În rest, puteți oricând să ma pupați de-a dreptul in fund.
Cu o singură condiție: în prealabil să vă dezinfectați gura, făcând o gargară indelungată cu o soluție concentrată de sodă caustică.

Vă mai ofer, ca supliment, o informație foarte utilă și importantă.

Mă adresez direct și imbecilului numit Megyeri Tamás Robert, care, cu totul gratuit, intr-un articol recent publicat ca “magánember” in “nagykarolyi anzix” m-a făcut pur si simplu si fără nici o jenă “vén szekus”.

Nu-i nimic, o să-l țin minte și de acum încolo va avea foarte mult de-a face cu mine. Îi promit solemn.
Ii spun acum doar să nu uite că atunci când Jenö a lu’ Kovàcs, cel care-l ține azi in brațe, nu va mai fi primaș, el, numitul individ M.T.R. va fi mult mai puțin decât ce este azi, adică mai putin decât un zero barat. Va fi doar un rahat.

Pentru incetivul de “vén szekus”, pe care mi l-a adus ín public, sunt convins că íntreaga lume, indiferent de etnie, nationalitate, sex și convingeri religioase va fi de acord cu mine, că eu, la rândul meu, ca “magánember” n-am altă alegere, nu pot să-i rămân dator, și în consecință nu pot decât să-l bag de-a dreptul și direct în măsa. Pe ungurește, ca să înțeleagă foarte bine unde-l trimit și fiindcă în maghiară trimiterea sună mult mai plastic și mult mai descriptiv (de exemplu, se folosesc în fraza aceea foarte lungă numită injurătură de mamă cuvinte ca “fekete”, “tág” “bűdös” etc.).

Atunci când faceți afirmații jegoase și josnice, adresându-mi invective ca cele de “informator”, “securist”, etc. vă înșelați profund.

Mă confundați cu actualul om de afaceri, cu sătmăreanul fost colonel (sau eventual maior, nu ii știu precis gradul avut in decembrie ’89), cu numitul Mărieș Gheorghe, vicepreședinte (parcă) al “Asociației cadrelor în rezervă SRI” din Satu Mare, cel care a avut intr-adevăr funcții de vârf, importante, în structurile fostei securități, atât in Satu Mare cât și in Tg. Mureș.
Lucru care este documentat cât se poate de clar și fără nici o urmă de îndoială în arhivele CNSAS.
Nu am absolut nimic in comun cu acest domn.
Dacă nu mă credeți, intrebați-l vă rog pe dânsul.
Sunt convins că va fi extrem de bucuros să vă poată răspunde.

Nu am absolut nimic în comun nici cu decedatul domn Mărieș I. Vasile, de fel din Pișcolt, socrul actualului viceprimar din Carei, despre care socru cei foarte rău intenționați, cei răuvoitori, au împânzit Careiul cu zvonul că ar fi fost informator al Securității.
Aiurea, omul a fost un simplu șofer pe la “Vajgyár” și atâta tot.

Ai băgat bine la căpățână chestiile astea, împuțitule șovin revanșard, promotor al “tragediei ( sic!) Trianonului”, rahatul cu ochi și cu ochelari pe nas, copilul necopt la minte care incă mai suge la țâța lui Kovacs, cretinule imbecil numit Megyeri Tamás Róbert, alias “Nagykárolyi Anzix” care va da sigur chix?

Na szia.

Raspunsuri

Lasati un comentariu