Fără însemnele Statului pe clădirea Primăriei Carei ce adăposteşte Starea Civilă dar a fost recepţionată ca Centru Social

• publicat la: 14 ianuarie 2015
Fără însemnele Statului pe clădirea Primăriei Carei ce adăposteşte Starea Civilă dar a fost recepţionată ca Centru Social

Inaugurat cu surle şi trâmbite pe 25 octombrie 2014,noul sediu al Primăriei Carei s-a dovedit  a fi ,mai repede decât ne aşteptam,doar o iluzie,o fata morgana. Primii demnitari ai Guvernului,în frunte cu premierul Victor Ponta,au inaugurat de fapt o clădire a primăriei Carei în care nu au fost primite jumătate dintre serviciile instituţiei adică tocmai cele care au orar cu publicul larg,inclusiv serviciul de Stare Civilă,cu sala de căsătorii civile cu tot.

Deranjat probabil de necazurile careienilor de rând, de apariţia lor pe culoarele noului sediu ,primarul a decis  să exileze departamentele de lucru cu publicul la două străzi distanţă de primăria care adăposteşte doar birourile  grupului său de sprijin.

Fosta cazarmă,a devenit Centru Social, datorită câstigării unui proiect   din fonduri europene. Doar că după ce a fost semnată recepţia,chiar dacă lucrările sunt departe de a fi terminate ( sau poate  că  aceasta este stadiul la care vor rămâne),primarul a trimis aici toate serviciile din primărie care au orar cu cetăţenii de rând.

Astfel, la Centrul Social îşi desfăşoară activitatea din 1 decembrie 2014   Serviciul de Taxe şi Impozite Locale,Serviciul de Stare Civilă,  Serviciul de Asistenţă Socială, Spaţiul locativ, Biroul de patrimoniu,Biroul Agricol.

Potrivit plăcii amplasate pe frontispiciul clădirii,destinaţia pentru care a fost câştigat proiectul şi au fost alocate fonduri europene este  CENTRU SOCIAL.

Mai exact ,proiectul a fost Reintegrarea vechii cazărmi prin înfiinţarea Centrului social Carei,cu o valoare  totală de  8.578.370,00 lei din care valoarea  nerambursabilă este de  6.801.956,00 lei. Manager de proiect ,Veress Toma. Câştigătorul licitatiei pentru atribuirea lucrărilor a fost  SC Dominum SRL,cu suma de 4, 117, 775 RON.

Vizitând site-ul municipiulcarei.ro,la secţiunea Proiecte,Obiectivul principal al acestui proiect finanţat din fonduri europene ,îl constituie protejarea persoanelor care, datorită unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să îşi asigure nevoile  sociale, să îşi dezvolte propriile capacităţi şi competenţe pentru participarea activă la  viaţa socială.

Serviciul de Taxe si Impozite locale,Serviciul de Stare Civila, Spatiul locativ, Biroul de patrimoniu si Biroul Agricol  au ca obiect de activitate  protecţia persoanelor  mai sus menţionate ?

Că doar nu putem bănui pe cineva de deturnare de obiective de Proiect  finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1„sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniu de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană”.

Agentia de Dezvoltare Regională Nord-Vest poate oricând constata cele menţionate dar mai ales calitatea lucrărilor „trântite” de firma executantă, pentru suma de peste 4 milioane de RON.

In conditiile în care totuşi aici îşi au sediul din  data de 1 decembrie 2014  majoritatea Serviciilor din Primăria Carei,inclusiv Starea Civilă, ridică semne de întrebare lipsa însemnelor statului pe această clădire. Nici măcar un suport pentru steaguri nu a fost prevăzut de executantul lucrării şi nici la semnarea recepţiei nu a fost luat în seamă acest aspect.

redacţia

comentarii

de benjio la 14 ianuarie 2015 - 23:13

Agentia de Dezvoltare Regională Nord-Vest nu vede cum se prapadesc banii si se umplu buzunarele grofilor sau impart impreuna cascavalul/
ala e cimentul sclivisit de pe vremea lui grosu cand era cazarma de graniceri

de Horia Mărieș la 16 ianuarie 2015 - 02:22

Și totuși…..

Ați știut cumva că de puțin timp Primăria Carei este o Organizație Guvernamentală (Government Organization)?

Cred că nu.

Dar totuși unii cred că este. Fiindcă așa se autodefinește pe pagina de facebook „Primăria Carei. Government Organization”

https://www.facebook.com/pages/Prim%C4%83ria-Carei/1562307224012859?ref=ts&fref=ts

Singura problemă este că Primăria Municipiul Carei nu se regăsește de nici o culoare pe lista organizațiillor guvernamentale.

Nici nu poate să se găsească, fiindcă nici nu este!

Este O.G. doar în imaginația grandomanului de primaș și în imaginația scribalăilor lui.

de Nina la 16 ianuarie 2015 - 09:16

de pagina primariei carei se ocupa megyeri de la nagykarolii care a fost angajat de primar dupa ce a picat varianta bagarii lui ca administrator la cafeneaua culturala unde incercau sa aranjeze concursul la fel ca la piata.
se pregateste peisagista si restu famigliei.

de coriolan la 16 ianuarie 2015 - 14:59

D.N.A-ul unde-i D.N.A-ul?Daca s-ar face o sesizare ce m-as bucura atunci as vrea sa-l vad pe Jenel

de rita la 20 ianuarie 2015 - 08:35

sovinismul ii curge pe barba in jos primarului…face alegie la steagul romanesc dar banii romanesti is buni….

Raspunsuri

Lasati un comentariu