Moţii din Câmpia Careiului au cucerit publicul de pe Litoral

• publicat la: 25 iunie 2015
Moţii din Câmpia Careiului au cucerit publicul de pe Litoral

Obiceiurile si tradiţiile nealterate ale moţilor din Câmpia Careiului au cucerit publicul Festivalului Tinereţii de la Mangalia, secţiunea folclor.

Miercuri,24 iunie 2015, de la ora 20,00, şezătoarea tradiţională prezentată de membrii Asociaţiunii ASTRA Carei, Nepoţii Iancului Marna şi Asociaţia Colonia Moţilor Ianculeşti a evoluat în deschiderea Festivalului de la Mangalia.

După prezentarea momentului de către preşedinta Asociaţiunii ASTRA Carei , Daniela Ciută, tulnicăresele din Ianculeşti au  dat glas chemărilor ancestrale specifice fiecărei activităţi din comunitatea respectivă.

Odată lansată chemarea, stegarii comunităţilor au intrat urmaţi de toţi membrii şezătorii, îmbrăcaţi în  frumoase straie populare , intonând Imnul Moţilor.

Cu mic cu mare, de la 3 la 70 de ani, păstrătorii tradiţiilor moţeşti au adus în faţa spectatorilor furcile de tors clasice, furci de tors cu roată, vârtelniţă, surcală, râşchitor. Copii au venit cu coşul de mălai pentru sfărmat iar mesele îmbrăcate în feţe de mese ţesute manual au fost încărcate de bucate tradiţionale .

Lelea Victoria de la Marna a  jucat rolul de gazdă şi a chemat femeile în şezătoare. Cântece specifice moţilor din Câmpia Careiului, scoase din lada de zestre a strămoşilor  au răsunat pentru prima dată pe scena unui Festival de pe Litoral.

Femeile au dat cu sita şi au scuturat gardul pentru a chema  flăcăii  în şezătoare. Cântecul şi voia bună  au cuprins rapid toată adunarea. „Când vii bade-n  şezătoare”, „Vară, vară primăvară”  sau „Ia uitaţi-vă feciori la poale cu colţişori”  sunt doar câteva dintre cântecele ce au smuls apaluzele publicului. Acompaniamentul a fost asigurat  la acordeon de Ghiţă Fodor din Ianculeşti iar la taragot de fraţii Ilona din Marna.

Nu au lipsit  dansurile, descântecele lelei Victoria dar nici cântecele de cătănie şi rememorarea celor mai importante momente din istoria zbuciumată a moţilor conduşi spre libertate de către Avram Iancu, eroul naţional. Au recitat cu mândrie patriotică Răzvan Fuzi şi Roxana Mihaly.

Finalul a aparţinut strigăturilor de nuntă, jocului cu gâsca care dădea posibilitatea tinerilor să îşi dea sărutări şi apoi Ţarinii.

Membrii şezătorii au mulţumit apoi în felul lor, tradiţional, pentru primirea de care au avut parte şi au promis o nouă reprezentaţie pentru ziua de sâmbătă, 27 iunie 2015,  de la ora 20,00.

Fete şi feciori din Câmpia Careiului au oferit organizatorilor şi publicului din bucatele tradiţionale şi din pălinca de casă. Spectatorii i-au înconjurat cu căldură, au apreciat calitatea bucatelor şi s-au înghesuit să îşi facă poze cu moţii din Câmpia Careiului.

Participarea ASTRA Carei, a asociatiei Nepoţii Iancului Marna şi a Asociaţiei  Colonia Moţilor Ianculeştila acest Festival se datorează consilierului local Ilie Ciută, societăţilor ABRA-COM SRL Carei, Ianculeşti SRL, Agroindustriala Carei, Înfrăţirea Carei, acad. Marius Porumb, a numeroşi oameni de bine ,iubitori ai păstrării tradiţiilor populare.

comentarii

de Horia Mărieș la 25 iunie 2015 - 11:08

Bravo, sincere felicitări.

N-am vazut spectacolul, dar sunt convins că ar reprezenta cu cinste românii din Câmpia Careiului pe orice scenă a țării și nu numai. Din acest motiv le doresc membrilor Asociației Nepoții Iancului Marna și Asociației Colonia Ianculești multă sănătate, putere, timp libe și … sponsori pentru a putea prezenta de cåt mai multe ori aceste obiceiurl strămoșești pe diferite scene din țară și din străinătate. Se pare că au nevoie de un impresar foarte bun. Oare spun prostii? Eu unul nu cred.

de Acad. Marius Porumb la 25 iunie 2015 - 12:40

Felicitari Astra Careiana ! Bravo ! Felicitari celor din Marna si Ianculesti participanti la Sezatoarea venita pe litoral din Campia Careiului! Cu drag, bucurie si mandrie pentru spectacolul traditiilor romanesti !
Acad. Marius Porumb si Zoe Vida

de Pavel la 25 iunie 2015 - 15:17

Felicitari!

de ioan ciarnău la 25 iunie 2015 - 15:30

De trei ori Bravo şi sincere felicitări atât actanţilor cât şi celor ce s-au ocupat de pregătirea moţilor din Marna şi Ianculeşti. În mod special o felicit pe d-na ing. Daniela Ciută, preşedinta ASTRA Carei, pentru strădania pe care o depune în scoaterea la lumină şi valorificarea tradiţiilor culturale ale moţilor din Câmpia Careiului!

de Lucian la 25 iunie 2015 - 17:36

Bravo.
Felicitari!
Asa DA !

de Elena la 25 iunie 2015 - 17:46

Domnule Horia Maries,chiar credeti ca fara un impresar ar fi ajuns asa departe?
Sunteti prea inteligent ca sa nu va fi dat seama de acest aspect.Sezatori au fost si pana acum la Marna si Ianculesti dar dupa aparitia impresarului au inceput sa fie si remarcate.
Felicitari ASTRA,NEPOTII IANCULUI SI IANCULESTIUL!

de Horia Mărieș la 25 iunie 2015 - 18:22

@Elena

Nu stiu ce sa va zic, nu stiu pe cine au ca „impresar”.

Din ce am citit eu, impresar este o meserie, nu una usoara, dar onorabila.

IMPRESÁR, impresari, s. m. Persoană care se ocupă de angajamentele, de contractele unui actor, ale unui cântăreț etc. și organizează spectacole, turnee artistice. – Din fr. imprésario, it. impresario. Cf. germ. Impresario.
Sursa: DEX ’09 (2009)
IMPRESÁR, impresari, s. m. Persoană care mijlocește sau organizează reprezentații teatrale, concerte etc. – Din fr. imprésario, it. impresario. Cf. germ. Impresario.
Sursa: DEX ’98 (1998) impresár s. m., pl. impresári
Sursa: DOOM 2 (2005)
IMPRESÁR ~i m. Persoană care se ocupă cu mijlocirea, organizarea unui spectacol, concert, turneu și cu angajarea unui artist; organizator de spectacole, concerte, turnee. [Sil. im-pre-] /<it. impresario, fr. imprésario
Sursa: NODEX (2002)
IMPRESÁR s.m. Organizator de turnee, de reprezentații teatrale, de concerte etc. [< it. impresario, fr. imprésario < it. impresa – întreprindere].

Nu cunosc suficient de bine locuitorii din Carei. Dar "profil" de impresar eu cred ca nu prea au decat Bogdan Georgescu, Szűcs József, poate si Pasca Adrian. Din acest motiv, nu-mi dau seama cine le-ar fi putut fi impresar (nu sponsor), fiindca cei trei numiti mai sus nu cred ca au fost.

de dragos la 25 iunie 2015 - 18:46

ca de obicei, horia este : tatal atotstivuitorul : ca sa-l citam pe Borcea, pfui drace che inthelighent mai esti bre horio!

de careiu la 25 iunie 2015 - 19:25

bine ma horinka ca iar dai cu batu la balta de parca ai fi un om mare!
numa ca impresarii aia ai tai nu baga in seama romanii din sezatoare si nu au miscat un dejet ca ei sa ajunga la vreun festival sau macar sa ii promoveze. si la seara muzicii usoare careiene cum se face ca sucs ioji nu a chemat pe nimeni pregatit de mariana vulcan de la clubul elevilor? numai careienii pregatiti de el sunt impresariati de casa de cultura carei?
cand nu cunosti suficient de bine problemele e mai bine sa TACI!

de Aurel la 25 iunie 2015 - 19:27

in sfarsit o activitate naturala si neprelucrata in laboratoarele profesionistilor careieni platiti cu sacii de bani de primarie si judet!
Felicitari domanelor si domnilor din sezatoare!!!!
sunteti minunati si va asteptam si acasa cu sezatoarea!

de Horia Mărieș la 25 iunie 2015 - 20:16

@dragos la 25 June 2015 – 18:46 și @de careiu la 25 June 2015 – 19:25

„În 1990, muzicanţii primeau vizita lui Stepháne Karo şi Michel Winter, doi belgieni fascinaţi de muzica lor. “Ne-au propus să colaborăm, să plecăm în străinătate şi să cântăm. Ne-am gândit bine ce să facem, dacă să plecăm sau nu pentru că nu-i cunoaştem. Am vorbit cu soţiile noastre, pentru că familia pentru noi este pe primul loc, şi după câteva zile le-am spus celor doi că suntem de acord”. La scurt timp, au semnat cu casa de discuri “Crammed Discs” şi la începutul anului 1992 aveau deja scos primul lor album. Impresarul lor a decis atunci să le schimbe numele. S-au făcut cunoscuţi în peste 16 ţări, cântând cu sălile arhipline. Au fost de mai bine de 15 ori în Japonia, au cântat austriecilor, francezilor şi belgienilor, ajungând până în America de Sud.”

V-am citat, foarte pe scurt, doar cãteva propoziții dintr-un articol apărut în Adevărul, ca să înțelegeți și voi cam ce poate face un bun „impresar” dintr-un grup folcloric foarte puțin cunoscut, dar provenit din România. Dar nu vă spun despre ce grup este vorba pentru ca să muriți amândoi exact așa cum sunteti, adică niște gádzsó (parasztok) neșcoliți, prost crescuți, rău intenționați dar și proști ca noaptea, bătuți bine de tot in cap.

Fiindcă observ că nu-mi cunoașteți bine limba maternă, o să v-o zic și pe a voastră:
https://www.facebook.com/gabriel.orosz.5/posts/903757989669140

de radu la 25 iunie 2015 - 20:21

injuri ca tiganii din bucale mos batran si balos.
din familie ti se trage?

de Pop Mihai la 25 iunie 2015 - 20:25

Bravo sezatoarea!
Nu bagati in seama orice rautati ale miticilor.
Este o realizare si o recunoastere a muncii voastre. Astra Carei a reinviat intru desteptarea activitatilor romanesti!
Succes pe mai departe!

de horgos mirela la 25 iunie 2015 - 21:19

Felicitari tuturor participantilor si mult succes in continuare,este o realizare formidabila dupa multa munca depusa de Presedinta Asociatiei Astra Carei doamna Daniela Ciuta.

de Pavel la 25 iunie 2015 - 22:16

@ radu la 25 June 2015 – 20:21
„injuri ca tiganii din bucale mos batran si balos. din familie ti se trage?”
Mata-i cur..? Taicatau e un pros.! Sora-ta e nimfom…! Si fratetu’ un popn..! Tie-ti place cand cineva te apostrofeaza cu familia? Poi nu o mai fa nici tu! Rupe-i gatu lui Mariesi! Injura-l…, atata-ti valoarea!!!!!!!!! Am observat ca stie sa se apere, dar cand te dai la familia lui, te descalifici.

de Annamaria la 25 iunie 2015 - 22:19

BRAVO Felicitari

de Horia Mărieș la 25 iunie 2015 - 22:50

@radu la 25 June 2015 – 20:21

Exact, ai ghicit prostovane.
Din altă parte am învățat însa si hai sictir @radule!

de Horia Mărieș la 25 iunie 2015 - 22:59

@Pop Mihai la 25 June 2015 – 20:25

Dumneata chiar gåndești înainte de a scrie o tâmpenie?
S-a răsturant căruța cu proști în Carei în loc de Caracal?
S-a luat cineva de viața dumitale?
Dacă nu, atunci de ce nu stai cuminte în banca matale?
.

de Horia Mărieș la 26 iunie 2015 - 06:09

@Pavel la 25 June 2015 – 22:16: Merci pentru susținere.

de Pop Mihai la 26 iunie 2015 - 08:14

Limbajul va caracterizeza perfect!
O fosila comunista care nu accepta alte pareri,pe principiul cine nu e cu noi e impotriva noastra.
E interzis la comentarii pe http://www.buletindecarei daca nu sunt semnate Maries?

de Horia Mărieș la 26 iunie 2015 - 13:59

Video.

Obiceiurile si tradiţiile nealterate ale moţilor din Câmpia Careiului au cucerit publicul Festivalului Tinereţii de la Mangalia, secţiunea folclor.
Miercuri, 24 iunie 2015, de la ora 20,00, şezătoarea tradiţională prezentată de membrii Asociaţiei „Nepoţii Iancului Marna” şi ai Asociaţiei „Colonia Moţilor Ianculeşti” a evoluat în deschiderea Festivalului de la Mangalia.

https://www.youtube.com/watch?v=iGSrd4_8zZI

de Horia Mărieș la 26 iunie 2015 - 14:14

@Pop Mihai la 26 June 2015 – 08:14

Măi catastrofă mondială, dar tu cine dracu’ ești și ce sculă mare a lu’ măta te crezi? Hai să auzim, hai să aflăm marea știre, breaking news.

Alte păreri accept cu mare plăcere, dacă sunt argumentate și dacă nu sunt scrise de pitecantropi. Imi place să combat, dar doar cu cei ce posedă minimum doi neroni.

Fosilă sunt, recunosc, n-am ce zice, băgate-aș de-a dreptul in origini, fiindcă sunt ceva mai în vârstă, deși nu mă dau pe trei ficiori ca matele; dar aia cu „comunist” ai greșit-o urât de tot. Mai caută cdva mai adânc. Dar tot acolo, adică tot în măta. Mai lipsește să mă faci și securist boșorog, așa cum m-a făcut și Megyeri intelectualul novice al Careiului, pe http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazifeladat-kerdesek__1669599-mit-jelent-az-anziksz-szo
Mă confundați, și drept consecință, hai sictir nenorociților de lăbari impotenți, josnici jegoși neșcoliți și de ultima speță. Nu din partea mea, fiindcă eu sunt un băiat gigea și foarte fin, ci din partea tuturor miticilor. Remember, prostovane?

de GRIGORESCU la 26 iunie 2015 - 15:17

si ghiciti cine s-a alipit de acesti ,,moti” , doamna cu ziarul asta in care scriem, Daniela, ca de, face bine la CV de consilier. Gresit, propaga discordie intre nationalitati

de az ember la 26 iunie 2015 - 19:18

Horia cedam noi in fata ta, ca asfaltul a cedat deja, e mai destept, nu ne mai uimeati cu prostiile tale stam si radem de cum faci spume, daca esti in calduri te trimitem la c….ve.

de ANIF, Filiala Somes-Criș, Unitatea de administrare Satu Mare la 26 iunie 2015 - 20:51

@de az ember la 26 June 2015 – 19

Cine sunteti voi ăia „noi”, ca să știu cui mă adresez: https://www.facebook.com/gabriel.orosz.5/posts/903757989669140

Nu vreți să vă faceti și automuie? Eu vă dau voie.
Ai ceva adresă de jó k…vák? Credeam ca le au numai jenă și cu vicele, obținute la ponyvás.
Dacă le ai, postează-le, prinse ín pioneze, pe ușa primăriei. Când o să ma trec pe acolo, o să le preiau.
Merci.

de dragos la 26 iunie 2015 - 21:28

horia esti bolnav, asa cum zise az ember, stam si ne distram de cum faci spume, hahaha

de ANIF, Filiala Somes-Criș, Unitatea de administrare Satu Mare la 27 iunie 2015 - 03:26

@dragos la 26 June 2015 – 21:28

Mă bucur ca vă distrați bine.
Eu, de fapt, chiar asta și urmăresc, să va distrez bine de tot.
Nu încetăm să mai râdem fiindcă îmbatrânim, ci îmbătrânim fiindcă nu mai râdem !

de Horia Mărieș la 27 iunie 2015 - 05:30

@dragos + @careiu + @radu + @Pop Mihai + @az ember

I-am băgat în seamă numai pe cei ce scriu pe pagina asta. Restul, analfabeții onaniști, autonomuiștii, cei care măzgălesc șârguincioși pe celelalte pagini, ca de exemplu @zsolti + @un careian get beget + @misike + @todea + @nelu +@ionel, etc. (mai sunteți mulți, haverek?), să citească tot de pe aici. Mă refer, bineînteles la pupincuriștii care-s plătiți, sau la voluntarii binevoitori dispusi să-l lingă în fund permanent pe primás, în timp ce eu îl mut mereu, ca în vorba aia devenită deja clasică: „in fiecare dimineață sunt nevoit să mut fuște și mai ales pe a legtiszttelteb primás úr”.

V-aș sugera ceva, fiindcă sunteți deja prea mulți și mă faceți să pierd mult prea multă vreme cu voi, dialogând separat cu fiecare, datorită faptului că eu așa am considerat că este politicos și anume să acorzi atenția cuvenită oricui ți se adresează direct, indiferent de ce hram poartă, să-l bagi în seamă măcar cu un scurt răspuns sec pe fiecare dacă acesta te porcoșește in mod nemeritat, pe fiecare ce îți face onoarea să te înjure. Acestora, nu am vrut niciodată să le rămân dator. Și nici nu le-am rămas.

V-aș sugera să delegați unul sau doi specialiști care să vă reprezinte plenar.
De exemplu, delegați-l vá rog pe Boros Ernő, și/sau pe Megyeri Tamás Róbert, sau, eventual, și doar în extremis, pe „finul” Szász Lorand.

Primii doi au măcar un statut oficial, sunt consilierii personali ai primásului, sunt funcționari publici și dacă scriu ei ceva, este ca și cum ar scrie chiar primásul cu mânuța lui (fiindcă ăla tot nu știe carte), sau s-ar emite un comunicat oficial din partea RDMSZ Carei, cei doi erijându-se de fapt ín rolul de „formatori de opinie” pe plan local ai respectivei organizații (a)politice.

În plus, cei doi au învățat măcar ceva carte la viața lor, chiar dacă unul a făcut-o la Academia „Ștefan Gheorghiu” iar celălalt la un colegiu falit de doi bani din Oradea; cei doi știu măcar să scrie – și de ce să nu fiu fair play și să nu recunosc, că uneori, mai rar ce-i drept, o fac chiar bine; cei doi știu să citească și apoi să-i prezinte primásului în fiecare dimineață, ca niște funcționari publici conștiicioși ce sunt în fiecare raportul printat al presei locale, tot ce se scrie despre primás, bun sau rău, în presa județeană, inclusiv tot ce scrie pe aici pe la Comentariile din BdeC 🙂 ; cei doi au o mare experiență gazetărească și au dobândit dexteritatea de a pune în pagină un text scris corect, fără greșeli flagrante, inteligibil, chiar dacă apoi acesta apare pe o hârtie igienică tipărită săptămânal sau chiar dacă apare in versiune online pe o carte poștală ilustrată, adică pe anziksz (képeslap), care de fapt este un cuvânt provenit/împrumutat în limba maghiară din limba germană – Ansichtkarte.

În felul ăsta s-ar ridica cåt de cât nivelul intelectual al „conversației” noastre, al „chat-ului” nostru, lucru care s-a și dovedit deja în cele câteva cazuri, clenciuri, schimburi de opinii, pe care l-am avut deja în presa scrisă, pe câteva pagini bune, cu cei doi năzdrăvani.

N-aș mai fi nevoit să mă cobor nici eu până la nivelul genunchiului broaștei și să mă contrez mereu cu diverși indivizi insipizi, incolori și inodori care poate că n-au obținut notă de trecere nici măcar in clasele primare, care se plictisesc pe acasă și încep sa măzgălească, doar ca să se bage in seamă, neîntrebați, doar ca să facă pe vitézek si pe vedetele locale; să mă conversez cu cei care chinuiesc mereu limba română; cu cei care te fac să crezi că, în opoziție cu istoria bine cunoscută până în prezent, căruța cu proști nu s-ar fi răsturnat la Caracal ci exact in curtea primăriei din Carei, aia Arany Szarvas Fogadău, aia cu amorezații Alexander Petrovics și Julia, clădirea renovată recent cu cca 2 milioane de €uroi din banii contribuabililor careieni, ca să se lăfăie primásul, gașca și famiglia lui în ea.

Sper că am fost suficient de clar și că nu mai este nevoie nici să o lungesc acum și că nu va fi nevoie nici să mă repet cu o altă ocazie.

Aștept răspunsul dvs. – dar pe rând, vă rog frumos să nu vă înghesuiți prea tare – la această propunere de GENTLEMEN’S AGREEMENT – Acord, înțelegere verbală care nu are ca urmare consecințe juridice, ci creează numai obligații morale între părți; înțelegere între oameni de onoare. ♦ [Pron. gentelmenz ăgriment. / < engl., fr., it. gentlemen's agreement < engl. gentlemen – domni, agreement – acord]. Sursa: DN (1986)

Cu respect, dar doar cu acel respect de care sunt eu în stare să-l am vis-a-vis de dvs. și pe care, în mod cert, nu vi-l datorez.
Să auzim numai de bine și să ne iubim ca frații. Vă dores un weekend cât se poate de plăcut și fără ploaie.

de careian adevarat la 7 iulie 2015 - 23:11

Va rog sa nu mai folositi „niknameuri”, „aliasuri” cu nume de institutii ex. ANIF, ca doar nu le-ati mostenit de la parinti, cum cred unii. Daca sunteti atat de tembeli de nu stiti ce nume sa folositi, va sau eu cateva idei: Addison, Adrian, Alex, Alexis, Andy, Angel, Ariel, Arron, Ashley, Ashton, Aubrey, Avery, Nume unisex cu litera „B”
Baby, Bailey, Billy, Blaine, Blair, Brett, BriceNume unisex cu litera „C”
Caden, Cameron, Carmen, Carmine, Carson, Cary, Casey, Cassidy, Cecil, Chandler, Christian, Cody, Connor, Corey, CullenNume unisex cu litera „D”
Dakota, Dallas, Dana, Dane, Darren, Darryl, Delaney, Devon, Donovan, Drew, Duncan, Dustin, DylanNume unisex cu litera „E”
Elisha, Ellery, Emerson, Erin, EvanNume unisex cu litera „F”
Fabian, Florian, FrancisNume unisex cu litera „G”
Glen, GabiNume unisex cu litera „H”
Hadley, Haiden, Harley, Hayden, Hayley, HunterNume unisex cu litera „I”
Ira, IsraelNume unisex cu litera „J”
Jade, Jaden, James, Jamie, Jan, Jerry, Jesse, Jordan, Jude, Julian, JusticeNume unisex cu litera „K”
Kadin, Kelly, Kelsey, Kendall, Kennedy, Kerry, Kiley, KimberleyNume unisex cu litera „L”
Lane, Lee, Leslie, Lindsay, Logan, London, Lonnie, LucianNume unisex cu litera „M”
MacKenzie, Madison, Mallory, Marley, Mason, McKenna, Meredith, Michael, Montana, Morgan, MoriahNume unisex cu litera „N”
Nevada, NoelNume unisex cu litera „O”
OrionNume unisex cu litera „P”
Paris, Parker, Payton, PerryNume unisex cu litera „Q”
QuinnNume unisex cu litera „R”
Raphael, Ravenel, Reagan, Reed, Reese, Regan, Rene, Riley, Robin, RyanNume unisex cu litera „S”
Sage, Scout, Sean, Shane, Shay, Shelby, Silver, Skye, Skylar, Sonny, Spencer, Stacy, Stormy, Sunny, SydneyNume unisex cu litera „T”
Taylor, Terry, Tony, Tory, Tracy, Tyler, TyneNume unisex cu litera „W”
Wallace, Wesley, Whitney, WynneNume unisex cu litera „Z”
Zane

Repet, doar pentru tembeli si nu te inflama degeaba, nu de tine e vorba, se simt ei!

de Horia Mărieș la 8 iulie 2015 - 06:33

@careian adevarat la 7 July 2015 – 23:11

Utilă listă într-adevăr, dar doar pentru tembeli.

Mă intreb totuși, fără să mă inflamez de loc, de ce oare un „careian adevărat” se simte obligat să folosească un „alias”?
Ăștia or fi oare „careienii adevărați”, ăia care simt mereu nevoia să se ascundă după un „alias”? Mira-m-aș!
I-ar sta mult mai bine dacă ar proceda mult mai simplu, că sunt tot două cuvinte: „preunume” și „nume” dacă este român sau invers, „nume” și „prenume” dacă este maghiar. Fără CNP, fără serie și număr carte de identitate, fără adresă de domiciliul, număr la cămașă și pantofi, etc. că de astea chiar că nu este nevoie pe aici pe la Comentarii.

de Andrea la 8 iulie 2015 - 11:37

Am vazut filamrea si sunt mandra ca avem asa careieni care se ne reprezinte la festivaluri in tara!

Raspunsuri

Lasati un comentariu