UPDATE: „Rally Sprint” 2015 CAREI. Câştigătorii

• publicat la: 6 iunie 2015
UPDATE: „Rally Sprint” 2015  CAREI. Câştigătorii

UPDATE

Un public numeros  a gustat din plin evenimentul automobilistic de la Carei derulat peste orarul programat iniţial. Competiţia s-a desfăşurat fără nici un incident, fiind respectate măsurile de securitate care se impun în situaţiile unui concurs care se desfăşoară atât de aproape de spectatori. In atmosfera demnă de un raliu dedicat profesioniştilor, concurenţii au încercat în manşe să parcurgă traseul în cel mai scurt timp, spre deliciul spectatorilor.

Competiția e organizată de ACR Satu Mare prin directorul David Seletye . După terminarea competiţiei automobilistice a avut loc festivitatea de  premiere a concurenţilor  care au primit  diplome, cupe şi  medalii.

În continuare vă prezentăm câștigătorii etapei a III-a  pe categorii:

Grupa JN.1 :  locul 1. Tarţa David 13 ani (Baia Mare, Suzuki Swift) : locul.2. Hanea Mihnea   (Cluj Napoca, Ford Ka) ; locul.3. Pintye Balasz (Satu Mare, Opel Corsa) ;

Grupa JN.2 : locul 1. Balogh Alex 17 ani (Satu Mare, Peugeot 306) ; locul 2. Iocsak Leotin (Livada, Honda); locul.3. Purgui Flaviu (Satu Mare, Peugeot 306)

FEMININ:   locul 1. Iocsak Natalia Ramona  (Livada, Honda); 2. Hanea Natalie (Cluj Napoca, Ford Ka)  ; 3. Bonyhai Nóra ( Baia Mare, Mitshubishi)

ON.1 – 1.Iocsak Ioan (Livada, Honda CRX); 2. Valdman Istvan (Baia Mare, Mitsubishi Colt);  3. Hankovski Arpad  (Satu Mare, Mitsubishi Colt)

ON.2. – 1.Gavruţă Doru (Oradea, Ford Fiesta); 2. Nagy Atilla  (Baia Mare, Opel Astra); 3 Petyar Istvan (Oradea, Audi 80)

ON.3 – 1. Kis Szilard (Miercurea Nirajului, BMW 325); 2.Marcus Iulian (Baia Mare, BMW 325) 3. Rakos Adam (Nyrlugos, Lada)

OOP.1 – 1.Paşca Ovidiu (Baia Mare, Mitsubishi Lancer ).; 2.Kurti Zsolt (Marghita, Honda Civic); 3.Uram Andrei (Oradea, Mazda 323 E)

OOP.2 – 1. Tirpe Ioan ( Oradea, BMW E20), 2. Stecka Florin (Satu Mare, BMW), 3.Kovacs Levente ( Satu Mare, BMW)

OPEN – 1. Paşca Ovidiu ( Baia Mare, Mitsubishi) 2. Szabo Robert (Zalău, Suzuki);   3.Tirpe Ioan (Oradea, BMW)

Un premiu special a obţinut  Petrar Erwin ca fiind ,,ghionionistul  acestei curse de la Carei’’, oferit pentru a-l încuraja să revină şi data viitoare.

O zi minunată, cu mult soare, i-a întîmpinat pe organizatorii Rally Sprint şi  pe cei încsrişi la competiţia de la Carei.

Un număr de 65 de competitori s-au înscris la cea de-a treia  etapă din cadrul Campionatului Naţional de „Rally Sprint” 2015.    Iubitorii de motoare şi adrenalină  au ce admira şi încă nici nu a început concursul la ora la care  noi scriem.

Competiţia   va avea loc  pe strada  1 Decembrie 1918.

In deschidere, elevii profesorului Mille de la Clubul Elevilor Carei au  prezentat o demonstraţie de karturi , startul fiind dat de cel mai tânăr aspirant la  un titlu de campion, Ardelean Jani.

Tot în deschidere a avut loc și o demonstrație de kangoo jumps, sportivele careience atrăgând privirile tuturor spectatorilor prin dansul lor antrenant.

Înainte de a începe propriu zis competiția a avut loc cursa de recunoaștere, în  care concurenții de la  categoria Junior I, alături de safety car-ul condus de organizatorul  David Seletye, au pornit cu mult aplomb pentru a încerca traseul din Carei.

După tura de recunoaștere s-a dat startul competiției pentru categoria cea mai tânără, junior 1, unde concurează copii sub 14 ani.

Spectatorii au putut urmări apoi un spectacol gălăgios al mașinilor puternice, cu mulți cai putere, conduse cu mult talent de tinerii iubitori ai raliului.

Primul la linia de start pentru cea mai tânără categorie a fost  David Tarța din Baia Mare, care  revine si în 2015 la Carei.  El are 13 ani, este pe locul II în clasamentul național de rally și  participă la multe competiții de rally în țară, dar și în străinătate. Anul trecut a obținut la Carei locul I la categoria sa, junior 1 și a  declarat pentru Buletin de Carei:

,,Mă bucur că am putut reveni la Carei, e foarte frumos aici la Carei, e cald, bate puțin vântul, e perfect! Acum traseul e puțin diferit față de anul trecut, va fi mai lung și va fi mai rapid.Anul trecut am obținut locul I și sper că și anul acesta voi lua tot locul I.’’

Tot la categoria de juniori a  luat startul tânăra domnișoară de 11 ani,Natalia Ramona Iocsak, binecunoscuta careienilor.  Singura concurentă de sex feminin, este din Livada, in timp ce  multe domnișoare la vârsta ei așează incă păpușile pe rafturi, ea este pilot de curse la 11 ani și poate oricând să provoace mulți domni la competiții de mulți cai putere. Ea a declarat pentru Buletin de Carei :

,,Îmi place foarte mult ce fac, îmi place să conduc,  am început de la 9 ani acest sport. Am obținut locuri fruntașe la competițiile la care am participat, am luat locul I, locul II, am fost premiată și anul trecut la Carei.Mă simt  foarte bine la Carei. Sper să câștig  locul I!’’

 Un alt concurent este sătmăreanul Alex Balogh, de 17 ani. El conduce un Peugeot și anul trecut  la Carei  s-a clasat pe prima poziție la categoria juniori 2.

 ,,De când am început să se țină aici competițiile, din 2013, apoi 2014 și inclusiv 2015 am fost prezent la toate competițiile. Din prima competiție mi-a plăcut Careiul, mi-a plăcut că e asfalt bun, mi-a plăcut că-i larg, mi-a plăcut că sunt viraje, nu este doar o pistă care se poate învăța, este o pistă concepută din mai multe trasee, șicane, este un traseu tehnic și prin asta ne pune, pe noi piloții la o încercare.

Anul trecut am participat la clasa Junior 2 și am fost pe locul 4 general din 35 participanți, iar în primul an competițional am scos tot locul 1 tot la juniori, dar la o clasă mai mică, aveam sub 14 ani.  Anul acesta încercăm  să câștigăm cât poate mașina, cât pot eu, vreau să dau tot ce-i mai bun!Scopul meu e să iau locul 1, a declarat Alex pentru Buletin de Carei.

comentarii

de laurentiu la 7 iunie 2015 - 16:24

a fost f bine si frumos la ralyyyy

Lasati un comentariu