Avanpremiera la Festivalul ,,Zilele Iancului” 2015. Concurs de biciclete, desene pe asfalt, atletism

• publicat la: 15 august 2015
Avanpremiera la Festivalul ,,Zilele Iancului” 2015. Concurs de biciclete, desene pe asfalt, atletism

Festivalul  “Zilele Iancului”, ediţia  2015  a debutat cu manifestari   dedicate   copiilor satului.  Au avut loc  fel și fel de activități  sportiv-distractive, jocuri antrenante pentru generaţiile tinere,  care  au cuprins  un concurs de desene pe asfalt, concursuri de alergări, întreceri cu bicicletele şi trasul funiei.

Sărbătoarea tradiţională ,,Zilele Iancului’’ a  generat    sâmbătă, la Ianculeşti,  multă bucurie și entuziasm, chiar daca cadrul  totul in jur era parjolit de caldura. Programul  activităţilor dedicate tinerilor a început la ora 15.00 cu un concurs de desene pe asfalt, care  a permis copiilor să-şi  etaleze imaginaţia. Copii au desenat pe șosea ba un soare, ba tricolorul,  ori cerul senin şi  înstelat, toti demonstrându-şi talentul şi abilităţile artistice pe care le au.Fiecare dintre ei au avut desene  care de care mai frumoase şi  frumos colorate, dar cum trebuia să existe o ierarhie, desenul   tinerelor   Carina Comerzan şi  Maia  Mateş a primit premiul 1, al Georgianei Trif locul al doilea şi al Danielei Feodorov,  locul al treilea. Spre bucuria lor, diplome de participare au primit toți copiii.

A urmat o probă antrenantă, cea de atletism, sprint la care s-au înscris toţi copii și tinerii, împărţiţi pe categorii fete- băieţi.  Cele mai  mai  iuti  fete  au fost  Alexandra Danciu, care a luat locul 1, Diana Feodorov-locul 2 şi Carina Comerzan-locul 3.

 

Nici băieţii nu s-au lăsat mai prejos, cel mai iute  fiind tânărul Luca Mihuţ, care a ajuns primul la linia de sosire, fiind urmat de Max, care s-a situat pe locul al doilea şi Andrei   Avarvarei, pe locul al treilea.  Şi cei mai mari s-au întrecut, în spiritul competiţiei şi al dorinţei de câştig, Georgiana Trif, lidera de anul trecut, a demonstrat şi anul acesta că este cea mai rapidă, ocupând prima poziţie a podiumului.  A urmat-o Mihăiţă Todea şi tânărul  Andrei.

Concursul   de  tras cu frânghia a  fost cel mai gustat  joc sportiv, unde copii şi tinerii s-au întrecut împărţiţi pe echipe, reuşind să-şi arate fiecare forţa de care dispune, amuzându-se şi distrându-se copios.

Ultima probă a fost cea a întrecerilor  cicliste , în care junii satului şi-au arătat spiritul de competiţie şi agilitatea, întrecându-se  pe o distanţă de 800 de metri . Răzvan Oneţ s-a dovedit a fi mai rapid şi anul acesta şi a luat premiul 1, urmat de Ionuţ Fodor şi Bogdan Han.

Dupa masa, echipele de fotbal ale satelor de moti Marna Noua si Ianculesti au avut o intalnire amicala, terminata cu scorul de 5-4 in favoarea oaspetilor.

Duminica, programul manifestarilor incepe de la ora 15,00, la troita din centrul satului si la bustul  eroului national Avram Iancu. De la ora 18,00, pe scena amplasata pe terenul de fotbal va incepe programul artistic. Vor evolua artisti cunoscuti si indragiti din judet si din judetele invecinate.

 AnaMaria Roman

comentarii

de motii la 16 august 2015 - 07:33

bine Ciprian Chiorean!!!!!

Lasati un comentariu