Consilierul Oneţ rupe tradiţionala dată a Festivalului Zilele Iancului

• publicat la: 28 iulie 2016
Consilierul Oneţ rupe tradiţionala dată a Festivalului Zilele Iancului

La şedinţa CL de joi 28 iulie 2016, consilierul social-democrat Oneţ Ionuţ a dorit schimbarea datei de desfăşurare a unui Festival aflat la a XVII- ediţie precum şi  alocarea unei sume minime pentru programul cultural-artistic deşi nu s-a implicat în niciun an în organizarea acestuia. În demersurile sale a fost susţinut de alianţa politică din care face parte, aceiaşi care nu este de acord cu amplasarea bustului lui Mihai Eminescu în mun.Carei.

Satul Ianculeşti  ce aparţine de UAT Carei  a fost transformat  în ultimul timp în teatru de bătălie pentru recâştigarea orgoliului pierdut al consilierului socialdemocrat Ionuţ Oneţ din  postura de fiu al satului.

Ca şi candidat la primăria mun.Carei s-a situat pe poziţia a treia cu un număr de voturi mai mic decât al partidului pe care îl conduce. În Ianculeşti s-a situat pe a doua poziţie în funcţie de numărul de voturi obţinute fiind  depăşit  de liberalul Ilie Ciută.

Pe durata mandatului său de consilier s-a făcut remarcat mai ales prin  obstrucţionarea construirii în timp rapid a Capelei Mortuare şi mai ales cu costuri reduse. Dacă pentru capela mortuară a dorit plusarea cheltuielilor legate de studiul de fezabilitate şi proiect tehnic, la capitolul renovare biserică şi Festivalul Zilele Iancului acesta aplică o politică  diametral opusă şi nu în beneficiul comunităţii moţeşti.

http://www.buletindecarei.ro/2015/08/revoltator-un-consilier-fiu-al-satului-ianculesti-refuza-majorarea-sumei-pentru-renovarea-bisericii.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/06/lectie-de-bun-simt-din-partea-ianculestenilor-la-primaria-carei-primaria-apeleaza-la-fortele-de-ordine.html

La niciuna dintre ediţiile de până acum ale Festivalului Zilele Iancului nu s-a  implicat  efectiv în organizarea acestui eveniment tradiţional. După ce a pierdut cursa pentru primărie,  după ce a fost  refuzat pentru postul de viceprimar  şi după încercările de a deveni delegat sătesc, acum încearcă să zădărnicească munca unui delegat sătesc ce organizează efectiv de 3 ani de zile manifestările cultural-artistice  din luna august.

La 2 săptămâni de la depunerea cererii delegatului sătesc Chiorean pentru organizarea celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului moţesc şi refuzul introducerii pe ordinea de zi a şedinţei a acestei cereri de către alinaţa politică din CL din care face parte, consilierul Oneţ depune direct un proiect de hotărâre  pentru aceiaşi manifestare dar în care solicită implicarea ca organizator a Casei de Cultură prin directorul Adrian Paşca.

Ceea ce a reuşit timp de 3 ani de zile cu deosebit succes un delegat sătesc cu studii medii, un consilier cu studii superioare cum este Ionuţ Oneţ nu face faţă  şi cere implicarea unei alte instituţii,  de îţi pui întrebarea …De ce doreşte să se implice în ceva ce îl depăşeşte,  unde nu este capabil să se descurce  prin efort propriu la fel cum procedează un absolvent al Liceului „Simion Bărnuţiu”  din Carei?

Din păcate, fiţele consilierului sunt susţinute de alianţa politică din Consiliul Local Carei, aceiaşi alianţă care  nu doreşte amplasarea bustului lui Mihai Eminescu sau Ionel Brătianu, aceiaşi alianţă UDMR-PSD care a votat împotriva amplasării bustului regelui Ferdinand în vreunul din parcurile oraşului.

La niciuna din ultimele ediţii ale Festivalului Zilele Iancului acest consilier nu a asistat la programul cultural-artistic de  dupa slujba de comemorare a eroului Avram Iancu, la programele culturale din timpul anului în care au fost implicaţi tinerii satului şi nici la manifestările sportive ce preced manifestarea.

La toate acestea se adaugă acum şi impunerea unei alte date pentru acest Festival care are loc mereu în prima duminică de după sărbătoarea Sfintei Marii. Timpul scurt invocat pentru mutarea  datei desfăşurării atestă habarnismul de care da dovada in ce priveste organizarea unui astfel de eveniment dar si lipsa de respect pentru  comunitatea din Ianculesti care a stabilit de la prima editie conditiile legate de data.

Astăzi, la şedinţa CL Carei au existat 2 solicitări pentru organizarea Festivalului Zilele Iancului. Pe ordinea de zi a fost luată în discuţie prima dată  propunerea consilierului PSD Oneţ ,care cerea 15 mii lei ca ajutor financiar dar organizarea să fie asigurată de Adrian Paşca de la Casa de Cultură Carei. Nimeni dintre consilierii care au ridicat automat mâna la foc automat  pentru aprobarea celor solicitate de colegul lor de alianţă nu a fost interesat de  amănunte legate de conţinutul programului sau invitaţi.

Depusă înca din data de 12 iulie, cererea delegatului sătesc Chiorean, introdusa de consilierul Ilie Ciută a fost  discutată abia la final după ce în prealabil consilierii majoritari ai UDMR  au aprobat fără  crâcneală   dorința colegului lor de alianță.

Desi consilierul Oneţ  a indicat ca organizator Casa de Cultura prin Adrian  Pașca, acesta  a specificat că el nu se poate implica direct în organizarea Festivalului ci poate doar oferi informații legate de modul de contactare al artiștilor doriți.

...eu doar pot să vă pun în legătură cu artiștii pe care doriți să îi aduceți…în satul ăla nu cunosc rânduiala….oamenii…trebuie să vină delegatul sătesc să discut cu el…

Tânărul consilier Oneţ a reuşit şi de această dată să iasă în evidenţă prin totala necunoaştere a rânduielilor comunităţii  al cărei reprezentant se doreşte ceea ce denotă că nu degeaba a primit mai puţine voturi la Ianculeşti decât consilierul careian care  intervine mereu în susţinerea  interesului omului de rând.

Buletin de Carei

Vă reamintimn câteva din momentele Festivalului Zilele Iancului în organizarea unui delegat sătesc cu studii medii dar cu sentimente patriotice ce depăşesc înălţimea şcolilor urmate de falşii fii ai satului care nu susţin nici măcar reabilitarea Căminului Cultural.

http://www.buletindecarei.ro/2015/08/motii-de-campie-la-sarbatoarea-zilele-iancului.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/08/festivalul-zilele-iancului-editia-2015.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/08/cupa-avram-iancu-la-fotbal-cu-ocazia-festivalului-zilele-ianculuieditia-2015.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/08/avanpremiera-la-festivalul-zilele-iancului-2015-concurs-de-biciclete-desene-pe-asfalt-atletism.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/08/festivalul-zilele-iancului-la-a-xvi-a-editie-duminica-la-ianculesti-afisele-rupte.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/08/cristian-fodor-a-incins-spiritele-motilor-la-ianculesti.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/08/sarbatoare-de-exceptie-la-ianculesti.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/08/activitati-sportive-pentru-copii-cu-ocazia-festivalului-zilele-iancului.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/08/cupa-avram-iancu-la-fotbal-cu-ocazia-festivalului-zilele-iancului.html

comentarii

de abdul la 28 iulie 2016 - 19:39

Acest cre(s)tin ar trebui scos cu pietre din Ianculesti, pentru cat rau a facut acestei comunitati prin aroganta,ipocrizia si prostia de care a dat dovada !

de sany la 28 iulie 2016 - 22:44

Korecttt

de sany la 28 iulie 2016 - 22:44

Are pe cn prostiiiii

de Florin la 28 iulie 2016 - 23:01

Tica!!!! Cipri!!!! Voi va lasati condusi de principalul aliat al UDMR. Asta nu-i mot, astai o penibilitate degradanta. Fara suparare fratilor ianculesteni, dar chiar sunteti atat de prosti? Asta-i rusinea satului nu fiul satului!

de Raul la 29 iulie 2016 - 09:50

Sunt pe langa subiect dar trebuie sa zic, de fapt sa imtreb daca cineva cunoaste raspunsul.De ce naiba tund gazonul pe 25 Octombrie din doua in doua zile,chiar creste asa rapid sau se doreste a se arata ca exista activitate.De ce la nici o luna, apar mereu baietii aia cu roaba si lopata tot prin zona mentionata si repara ce au reparat data trecuta, asa de calitate este lucrarea sau de acolo se scot multi bani.Daca astupa nenorocitele de gropi cu ciment simplu sunt mai rezistente de 100 de ori decat ce folosesc ei, dar cimentul este ieftin si rezistent si nu castigi nimic daca folosest, asa ca alocam sume uriase pe nisipul ala vopsit negru, si dupa fiecare ploaie avem de lucru si de incasat bani.Mai mergeti oameni buni sa lucrati si pe la periferii ca-i dezastru, stiu ca pe acolo nu vede nimeni,dar tot din orasul asta facem parte.

de Didina + Bibicuuu la 29 iulie 2016 - 10:27

…carevasazica tu esti Bibicul?
aici erai Bibiculeee?
ma Bibiculeee ma?
Si esti printre noi?
Rotofei si dragalas iubaret si macho s ?

de Filiera sobolanilor la 29 iulie 2016 - 11:46

Mark Aarons John Leftus
Cu sobolanii n ai treaba!

de ionica la 3 august 2016 - 11:29

nu e cel care nu poate sa iti tina pe el pantalonii nici dupa nunta/? se vorbeste ca a dat despagubire de despartire pentru fosta nevasta o locuinta sociala de pe tireamului….

de Horia Mărieș la 3 august 2016 - 18:48

@ionica la 3 August 2016 – 11:29

„Se vorbește” sau chiar așa or fi stând lucrurile?
De dat „despăgubire de despărțire”, nu cred că a dat, fiindcă locuințele sociale de pe str. Tireamului nu sunt pe tarlaua lui taică-su.
Dar de pus o „vorbă bună” la comisia de repartizare condusă de Brém precum și la primașul pe care-l pupă mereu în dos, sigur a pus. Chestia asta se numește doar „trafic de influență” și nu este de loc o treabă neobișnuită la puliticieni, de orice neam si de orice culoare ar fi ei. Este o chestie aflată la ordinea zilei.

de Cavalerul Teuton la 4 august 2016 - 08:46

Ceva e putred in „Danemarca”!

Lasati un comentariu