Cel mai puternic bărbat la AugustFest2015 Carei e din Ungaria

• publicat la: 8 august 2015
Cel mai puternic bărbat la AugustFest2015  Carei e din Ungaria

Vineri,  7 august 2015, începând cu ora 18.00, la amfiteatrul de lângă magazinul Oţelul din Carei, pe o vreme caniculară, a avut loc cea de- a doua zi a spectaculosului concurs ,,Cel mai puternic bărbat’’, eveniment  organizat de către Asociația Sportivă „FIT FORCE” și sala de fitness „FitForce” cu sprijinul Primăriei Municipiului Carei și a Centrului Cultural Carei.

Cei 10 concurenţi  s-au avut întrecut în alte  patru probe: îndreptări cu o mașină de teren, tragerea crucifix cu 2 mașini pe un plan înclinat, umeri cu un cadru special și cu o greutate atipică de aproximativ 260 kg,  „Bila lui Atlas” cu o bilă de beton de aproximativ 130 kg.

La prima probă, concurenţii au avut de efectuat ridicări a unei maşini de teren care cântărea 2500 de kg. Competiţia a fost acerbă, însă sportivul Moutasem Srieh din Bucureşti a reuşit să înalţe de cele mai multe ori maşina, câştigând proba.

Proba a doua i-a provocat pe cei înscrişi să ridice deasupra umerilor o bară metalică cu un butoi de bere, care măsura în total 210 kg. Acelaşi Moutasem Srieh a fost concurentul cu cel mai bun rezultat înregistrat, de 30 de ridicări. A avut loc, din păcate şi o accidentare, în urma căreia Mircea Pârjol, decanul de vârstă al concursului a fost nevoit să se retragă.

 

Concursul a continuat cu proba ,,crucifixului’’, în care sportivii au ţinut în ambele mâini două maşini de 2400 de kg pe care a trebuit să le ridice de pe stativele pe care erau puse.

La ultima probă, ambiţiosul Ramon Casagranda din Bucureşti a ridicat de cele mai multe ori bila  şi a trecut-o deasupra barei metalice, în aplauzele frenetice ale spectatorilor.

În pauza dintre probe a avut loc o demonstrație de kangoo jumps a sportivelor careience. De asemenea,în cortul amplasat  lângă amfiteatru, doi medici din Satu Mare au oferit şansa spectatorilor de a-şi vedea  şi examina inima printr-o ecocardiografie gratuită. Doctorul Popa Bogdan  Adrian, care a examinat careienii a spus că această ecografie a inimii este efectuată în cadrul unei campanii de prevenţie, declarând că doreşte o cultură a prevenţiei în România pentru reducerea incidenţei bolilor cardiovasculare.

În urma deliberării juriului format din  Marius Turdean, Adrian Paşca, arbitru: Daniel Mureşan, clasamentul a fost   următorul : pe primul loc s-a clasat concurentul din Ungaria, Konya Gergo ,cu un total de 58 de puncte, el adjudecându-şi titlul de,, Cel mai Puternic Bărbat’’ la ediţia din acest an a AugustFest. Pe poziţia a doua a podiumului s-a clasat sportivul Moutasem Srieh din Bucureşti,52 pct  iar locul trei i-a revenit moldoveanului Vadim Smoleac, 49 pct. Pe locurile următoare s-au clasat Ramon Casagranda, Ştefan Roşca, Gunyecz David, Csekk Sandor, Mircea Pârjol, Sivado Zoldan, Alexandru Bica.

Publicul  prezent i-a susţinut energic şi a sustinut  cu îndelungi aplauze eforturile şi ambiţia concurenţilor, care au avut o misiune foarte grea, însă s-au descurcat extraordinar.

Premiile au  fost  consistente, Konya Gergo din Ungaria  a plecat acasă cu trofeul ,,Cel mai puternic bărbat’’,  şi cu suma de  2000 de lei. Ocupantul locului doi,  Moutasem Srieh, (România), a primit  1000 de lei, iar cel de-al treilea clasat, Vadim Smoleac, (Moldova), a fost recompensat cu 500 de lei. Toţi concurenţii au primit diplome şi medalii.

 

Lasati un comentariu