Medicii recomandă apa îmbuteliată în recipiente de sticlă

• publicat la: 1 august 2015
Medicii recomandă apa îmbuteliată în recipiente de sticlă

Obişnuieşti să laşi un pahar cu apă pe noptieră? Ţi se pare că a doua zi are un gust ciudat? Ei bine, fiind în contact cu aerul, apa absoarbe dioxid de carbon şi o mică parte din aceasta este transformată în acid carbonic, care va pierde unul sau doi protoni, fapt care îi transformă gustul.

Probabil că ai observat o schimbare a gustului apei din paharul lăsat pe noptieră, sau uitat pe birou pe parcursul întregii zile. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că acest lucru nu e doar în imaginaţia noastră, şi că apa într-adevăr se schimbă atunci când e lăsată neacoperită o perioadă mai lungă de timp. „Majoritatea avem obiceiul să punem pe noptieră câte un pahar cu apă în cazul în care peste noapte organismul simte nevoia de a consuma acest lichid. Trebuie să ştim că apa din pahar poate să sufere anumite modificări nefiind protejată de o farfuriuţă pe care ar fi bine să o punem deasupra. Schimbările sunt datorate de particulele care se pot pune pe suprafaţa apei, astfel contaminând-o cu praf sau cu încărcătura microbiană care poate să existe uneori în încăperea în care dormim”, a declarat doctorul Valentin Boldea, D.S.P. Galaţi.

Dacă obişnuiţi să consumaţi apă îmbuteliată în sticle de plastic, trebuie să ştiţi că acestea sunt dăunătoare sănătăţii şi medicii recomandă să nu le refolosim. „Într-adevăr, e bine ca apa pe care o consumăm să fie din bidoane de sticlă, pentru că acestea se dezinfectează mult mai uşor decât un bidon de plastic pe care eventual îl refolosim câteva seri la rând. La fel de adevărat e şi faptul că în ultima perioadă, pe majoritatea pet-urilor chiar scrie că sunt făcute din materiale reciclabile care pun cât mai puţin în pericol sănătatea populaţiei”, a spus doctorul Valentin Boldea, D.S.P. Galaţi.

sursa adevarul.ro

Lasati un comentariu