Ţelina combate tusea şi scade tensiunea arterială

• publicat la: 17 octombrie 2010
Ţelina combate tusea şi scade tensiunea arterială

Frunzele de ţelină au un conţinut ridicat de vitamina A, în timp ce rădăcina este o sursă excelentă de vitamina B1, B2, B6 şi C, spun medicii nutriţionişti. Potrivit specialiştilor, această rădăcină mai conţine potasiu, acid folic, magneziu, calciu, fier, fosfor, sodiu şi aminoacizi.

„Ţelina este săracă în calorii şi bogată în fibre, fiind un aliment recomandat în cura de slăbire. Vitaminele şi mineralele conţinute au efect diuretic, calmant, ameliorând simptomele poliartritei reumatice şi scad tensiunea”, precizează medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Ţelina accelerează eliminarea toxinelor din organism şi a acidului uric, ceea ce duce la calmarea durerilor în cazul persoanelor bolnave de gută. Pentru că este un bun drenor pulmonar şi un excelent calmant al tusei, se recomandă consumul de ţelină în timpul răcelilor sau al gripelor sub formă de ceai, tinctură sau în salate.

De asemenea, planta conţine substanţe ce au efect anticancerigen asupra organismului, iar o dietă din care nu lipseşte ţelina poate proteja stomacul de cancer, susţin specialiştii. Medicii spun că sucul de ţelină ajută la spargerea şi eliminarea pietrelor la rinichi. Pentru rezultate vizibile, specialiştii recomandă o cură cu suc de ţelină timp de o lună. Acest remediu previne şi formarea unor noi pietre la rinichi.

sursa   Gândul.ro

Lasati un comentariu