Măsurători 2 în 1 la Primăria Carei. Construcţii nerecepţionate şi neînregistrate

• publicat la: 23 septembrie 2015
Măsurători 2 în 1 la Primăria Carei. Construcţii nerecepţionate şi neînregistrate

Construcţiile din material lemnos din magazia Primăriei Carei nu sunt înregistrate şi nici recepţionate în decursul anului 2015, până azi 23 septembrie. Evident nu sunt nici autorizate chiar dacă sunt  amplasate in spaţiile locative ale Primăriei Carei. Angajaţii constructori au un metru special, care măsoară  „2  în 1”, adică 2 în loc de 1.

In data de 21 august au fost tăiaţi 13 plopi  de pe drumul ce duce la Ianculeşti.  Copacii au fost duşi la gaterul de la Urziceni dar destinaţia scândurilor rezultate nu a fost făcută  publică.  Nici de soarta  scândurilor  rezultate din cei peste 220 de copaci tăiaţi în parcul central  în ultimii 4 ani nu se ştie nimic oficial deşi  unii  dintre arborii doborâţi erau din specii  deosebite.

Zile trecute am avut curiozitatea să aflu ce se întâmplă cu scândurile care rezultă din arborii  tăiaţi  de pe raza  UAT Carei şi duşi la gaterul de la Urziceni ce aparţine de firma care a solicitat scutire de la plata impozitelor într-una din şedinţele CL Carei.

Potrivit celor menţionate de şeful fostului  DSPL, din scânduri au fost construite WC uri pentru  stabilimentele de asistaţi sociali de pe strada Doina, un acoperiş  la ruina din parc care era clădirea servitorilor grofilor iar acum este birou pentru administratorul Venig de la fundatia grof Karolyi şi o magazie de 40 m lungime si 4 m lăţime, amplasată pe strada  Iuliu Maniu la nr.7.

Restul, cică s-ar afla in magazia din spatele  Primăriei Carei.

De ce ar spune cineva că a construit o baracă de 40 m lungime şi 4 m lăţime dacă ştie că adevărul  e altul, cu atât mai mult cu cât  construcţia se poate vedea oricând, la orice oră şi deci se poate şi măsura şi  fotografia pentru a susţine cele afirmate? Să se bazeze pe faptul că nu totdeauna timpul îmi permite să fac deplasări  pe  teren şi deci poate sar peste acest mic amănunt? Deloc inspirat acest domn.

În cursul săptămânii trecute, am solicitat serviciului Spaţiu Locativ să îmi comunice câte construcţii din lemn , executate în regie proprie , au recepţionat în cursul anului 2015.

Şeful acestui serviciu a afirmat că aceste construcţii nu sunt recepţionate de către ei , nu le au pe inventar şi deci să mă îndrept către Serviciul Tehnic.

La Biroul  Tehnic din Primăria Carei, am aflat că ….în cursul anului 2015, nu am făcut nici măcar o recepţie de astfel de construcţii din material lemnos.

Şi totuşi există astfel de construcţii din lemn din scândură de diferite esenţe, executate de angajaţi  ai Primăriei Carei.

Responsabilul cu lucrările recunoaşte că  a facut numeroase lucrări de construcţie de diferite  dimensiuni în cursul acestui an.

….noi am făcut toate aceste lucrări dar DSPL nu mai există din punct de vedere juridic, noi funcţionăm ca o sectie de gospodărie de pe lângă primăria Carei  ce lucrează după  cererea spaţiului locativ şi al biroului tehnic…..noi executăm ce  zic  şefii….”.

Cu alte cuvinte, în primăria UAT Carei, nu se înregistrează oficial construcţiile executate în regie proprie, cu scândura debitată la Urziceni si uscată apoi în uscătoare private,  nu se fac recepţii şi deci se pune întrebarea cum a fost scos materialul lemnos din magazie ?

Valorificat în mod legal,  din contravaloarea obţinută pe acest material lemnos ar putea fi renovată biserica din Ianculeşti, singura biserică de pe raza UAT Carei care în ultimii 25 de ani nu a beneficiat de NICI  un sprijin financiar din partea primăriei Carei , la fel ca celelalte lăcaşe de cult. Sau ar putea fi renovat Căminul Cultural din Ianculeşti, sat ce aparţine de UAT Carei dar nu are nici un spaţiu propice pentru activităţi culturale.

Până atunci, am  măsurat construcţia de 40 m lungime şi 4 m lăţime  menţionată de angajaţii  primăriei Carei, care are în REALITATE 20 m lungime şi abia 2 m lăţime. Doar atât.

Şi se poate măsura de către oricine la adresa   strada Iuliu Maniu nr.7. Depinde de ce fel de unitate de măsură  folosiţi. Metrul clasic folosit,  arată doar 2 m pentru  lăţimea constructiei  faţă  de 4 cât ni s-a comunicat si la fel şi în cazul lungimii.

Ruina din marginea parcului central este o altă lucrare unde a fost folosit material lemnos dacă  e să dăm crezare angajaţilor primăriei Carei dar şi în acest caz fără vreo recepţie.

Din sutele de arbori tăiaţi în ultimii 4 ani au rezultat mulţi mc de scândură, de mai multe calităţi. Unde, cum şi de către cine a fost valorificată?

La angajările pe criterii politice şi de cumetrie din Primăria Carei ,  discriminările pe criterii etnice sau  împărţirea oraşului în perimetre etnice, se adaugă mai nou şi executarea de lucrări din material lemnos fără acte in regulă.

Încă mai aşteptăm la redacţie un comunicat oficial din partea primăriei Carei în care să se menţioneze  care a fost soarta materialului lemnos  rezultat în urma tăierilor a peste 222 de arbori din parcul central sau de la Ianculesti. Sperăm ca acest comunicat  să nu aibă soarta  celui despre care încă se scrie despre cum a fost reţinut  în vama maghiară de la Vallaj, pentru trafic de ţigări,  autoturismul  Ford al primăriei Carei cu care şoferul anagajat făcea naveta zilnic la locuinţa lui din Ungaria.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 23 septembrie 2015 - 09:20

Încă o probă, dacă mai era nevoie, că in cadrul Primăriei Municipiului Carei, „condusă” de vajnicul manager, gospodar si om de bine, de primașul Eugen Kovács Jenő, domnește un gigantic și mirobolant haloimăs, că este o derută totală.
Urmează probabil niscaiva vizite dese pe la Beciul Domnesc.
DNA scormone azi in nordul țării, pe la C.J. Botoșani.
Urmează să se îndrepte și spre stânga hărții, spre județul Satu Mare.
Le dorim succesuri și pe la Carei.

“haloimăs” în DEX
– halóimăs (-suri), s. n. – Utopie, vis, frenezie. Idiș haloimes, pl. de la holem (Byck-Graur 35).
– haloimăs, haloimăsuri s. n. (pop.) 1. gălăgie. 2. dezordine, harababură.

“haloimăs” în Dicționarul de Argou
– haloimăs, haloimăsuri s. n. (pop.) 1. gălăgie. 2. dezordine, harababură.

de Horia Mărieș la 23 septembrie 2015 - 09:27

Dar de lăudat se știe lăuda primașul nu glumă, in plus știe să citeasca destul de cursiv textul pregătit în prealabil in limba maghiară.
Aduce laude șvabilor din zona Careiului. Doar că șvabii sunt foarte harnici, gospodari și mai ales credincioși și cinstiți.
Nu este cazul la Kovács Jenő bácsi, fiindcă el n-a reușit să învețe absolut nimic de la șvabi.

https://app.box.com/s/zsd8tkzr9nxarq49oe8d4nucwyg1dzdi

de ianculestiul la 23 septembrie 2015 - 10:40

nu spune jeno ca a fost in germania pe banii de la strand unde se scoate apa termala gratis din pamant si se taxeaza bilete scumpe la clienti?
a plans pe la ianculestenii din germania ca ce mare roman este el si nevasta si ca nici usturoi nu a mancat si nici gura nu-i miroase.
a fost in stare sa minta niste bieti batrani ca el e trup si suflet pentru ianculesti dar a uitat sa le spuna ca numai pentru asociatul nelutu pensionar cu handicap de vedere da conduce ca nebunu prin careii mari si cu care a invartit banii de la crasna cand aveau firma impreuna si nu le+a spus la bateanii medici din germania ca nu aproba construirte de capela mortuara numai daca da govorpsd ordin si nu face drumuri in sat si nu aproa ca oamenii sa repare caminul cultural pentru ca nu vrea sa avem activitati in sat..ati spun domnule primar despre cum ati vrut sa furati 10 hectare din pasune ca sa faceti sat de vacanta pentru familie si ati trecut pamantul ca degradat ca sa puneti padure de pin negru???
ati coborat atat de jos incat va folositi de niste amariti plecati in germania care nu sunt la curent cu furtisagurile ce le promovati si cu faptul ca blocati sa intre in sat televiziunea prin cablu ca sa nu se destepte oamenii si sa vada ce e prin judet?

de Horia Mărieș la 23 septembrie 2015 - 15:40

@ianculestiul la 23 September 2015 – 10:40

Chestia aia cu blocatul „intrării” televiziunii in sat n-am știut-o.
Da ce, chestia asta este după mușchii lui Kovács Jenő?

Telekom Romania sau RCS-RDS sau alte firme de televiziune în cablu, SE AUDE?
Cum pisici vă blochează Jenő să intrați in Ianculești, că asta chiar că n-o ințeleg!?!
Puteți, vă rog frumos, să-mi explicați și mie, pe scurt? Sau dvs. nu citiți de loc ziarele?

de Horia Mărieș la 23 septembrie 2015 - 15:56

Așa, doar din pură curiozitate: Ce pisici este cu imobilul ăla situat în str. Iuliu Maniu nr. 7?
Al cui este imobilul ăla?
Cu totul întâmplător, am intrat și eu acum un an-doi in curtea aia, în care locuiesc mai multe familii nevoiașe. Nu dau nume.
Ce pisici caută magazia aia acolo, trântită pe 40 metri lungime și lipită de gardul spre Mihály a lu’ Kuglis?
Ce mai este și cu escrocheria asta?
N-are Primăria Carei destul teren intravilan în diverse locații în Carei, exact acolo s-a găsit să pleznească țigănia aia gádzsó de magazie?
Cu ce scop abscons?

de Horia Mărieș la 23 septembrie 2015 - 16:33

M-am prins. Probabil că in magazia aia de 20×2 mp, Primăria Carei dorește să amenajeze un depozit clandestin pentru țigările de contrabandă pe care șoferul angajat al primăriei, cel ce făcea naveta zilnică cu Fordul, be fogja majd csempézni Romániába.
Cică, așa cum ne-a informat recent finul cel szasz lorand, s-a schimbat „sensul” contrabandei cu țigări.
Acum se importă țigări de contrabandă, slim (ocupă mai puțin loc la un preț de vânzare mai bun) din Ukraina, via HU, in RO.
Ungurii n-au apucat încă sa ridice gardul între Ukraina și HU. Urmează și ăla, așa cum urmează și ăla între HU și RO.

de hehe la 23 septembrie 2015 - 21:17

Dar voi tot comentanti !!Voi faceti mai bine ??O sa vedem 2016 🙂 opaaa nu aveti sansa sa castigati !!Jeno si UDMR a facut un oras frumos si prietenos numai voi vedeti greseli !!

de gyuri la 23 septembrie 2015 - 21:27

iata inca o dovada a furtului pe fata de la primaria Carei cu primar un presedinte de udmr care are datorii la bugetul de stat si retinere pe salar ca ultimul borfas!
la udmr sunt numai borfasi care nu au din ce sa traiasca daca nu sunt pe functii si nu au pe mmana banii orasului. noi careienii suntem pusi sa muncim pentru ei. de ce blocati alte firme sa vina in orass si nu vreti parc industrial? ca sa aveti mana de lucru la fonix si sa incasati comisionul? orasul e un dezastru total si abia asteptam sa vina si la carei dna sa va caute la casele de vacanta facute din banii furati!

de gyuri la 23 septembrie 2015 - 21:28

unde e receptia pe lucrarile facute??? unde ati vandut scandurile si furnirul???
cate mobila scoateti fara factura pe la urziceni de la sectia lui jeno?

de gica la 26 septembrie 2015 - 22:12

de afacera cu scanduri moca din copacii orasului nu scrie finul director de gazeta retrogradat sa scrie opinia primariei carei fara posibilitate de postare comentarii??? adica pumnul in gura si ciocu mic pana va furam tot careienilor!
au tupeu nerusinatii de primari cu metodele lor staliniste

Lasati un comentariu