A sosit Armata la Carei. Primarul Kovacs rămâne ferm. Fără Monument vizibil!

• publicat la: 24 octombrie 2015
A sosit Armata la Carei. Primarul Kovacs rămâne ferm. Fără Monument vizibil!

Pregătirile pentru Ziua Armatei de mîine, 25 octombrie 2015 sunt în toi. Forţele armate au sosit deja în oraş , au fost amplasate deja toate dotările armatei ce vor alcătui expoziţia de tehnică de luptă.

Cu mic cu mare, careienii au ieşit  pentru a profita de ocazie şi a  urmări atât amenajarea expoziţiei cât şi repetiţiile pentru parada militară de mâine.

Nimeni din primărie nu este de faţă  la Monument. Poate se ruşinează că  au lăsat arboretul de 9 m înîlţime să ascundă privirilor falnicul Monument al Ostaşului Român ce stă de strajă la hotarul de nord-vest.

Nici măcar cei ce sunt la 20 m distantă de monument nu îl pot observa.

Priviţi soldaţii care stau în dispozitiv  pentru repetiţiile de mâine. Nici măcar ei nu pot vedea capul sodatului român atât de frumos redat de Gheza Vida.

Preşedintele UDMR Carei, primarul Kovacs Eugen se menţine tare pe poziţii şi refuză să pună în valoare monumentul de for public careian. De fapt, nici pentru reabilitarea lui nu a dorit să aloce vreun fond local, consimţind ca acesta să treacă în proprietatea Consiliului Judeţean pe perioada renovărilor cu costuri suportate doar de judeţ.

Mâine, de la ora 9,00, va avea loc Liturghia Arhierească oficiată de ÎPS Mitropolit Andreicuţ şi de PS Iustin Sigheteanul.

Ceremoniile militare vor debuta la ora 12,30 în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Va fi prezentă şi o delegaţie a Academiei române, reprezentată de acad. Emil Burzo şi acad. Marius Porumb.

În cursul acestei după amieze, academicienii  vor depune jerbe de flori la mormintele eroilor necunoscuţi din Carei, Ianculeşti şi Marna.

redacţia

comentarii

de MosNae la 24 octombrie 2015 - 20:18

Ce se intampla in tara noastra? Cum de se permite acestui venetic sa ne ignore? Autoritatile sa procedeze ca in Ungaria vecina: pachet si sa fie dus. Ce a inventat acest Kovaci de-si permite atatea mofturi? Ce merite are in afara de faptul ca isi da aiere iredentiste si se comporta ca un feudal? Asta bine nu se mai face, la el creer stricat este.

de viorica la 25 octombrie 2015 - 22:48

ayi la monument a depus coroana primarul cu satmarenii udemeristi si nici macar unu de la fdg carei sau udmr carei dar ei sunt aliati cu mandri ca sunt romanii lui ponta.

Raspunsuri

Lasati un comentariu