Finul jurnalist şi nănaşul primar al municipiului Carei ce semnează plăţi către asociaţia unde este în Comitetul director alături de alt consilier local

• publicat la: 7 noiembrie 2015
Finul jurnalist şi nănaşul primar al municipiului Carei ce semnează plăţi către asociaţia unde este în Comitetul director alături de alt consilier local

În data de 21 mai 2015, la Primăria Carei se semna un contract de prestări servicii între PFA Szasz Lorant şi UAT Carei.

La ora actuală, numitul Szasz Lorant  scrie la greu pe blogul personal că de fapt nu a încasat nici un ban  în urma semnării acestui contract. Suma menţionată în acest contract care are viza Comapertimentului Juridic al Primăriei Carei prin semnătura juristului Victor Iuga, este de 1.300 lei lunar.

Oare de ce ar menţiona  o persoană cu statut de PFA  o sumă pentru care prestează serviciile ce fac Obiectul  Contractului de mai sus dacă acum vrea să se eschiveze de…interesele financiare ce au dus la apariţia semnăturii sale personale pe acel contract?

De ce nu a menţionat de la început că are intenţii…voluntare dacă tot avea astfel de intenţii?

Persoana la care facem referire deţine şi funcţia de director al cotidianului judeţean Gazeta de Nord-Vest deci nu se poate spune că nu e în cunoştinţă de cauză în ce priveşte asumarea semnării unui contract de prestări servicii cu o instituţie guvernamentală ca şi Primăria Carei. Mai mult, are şi studii în domeniul economic deci iar nu putem afirma că nu a ştiut ce implică semnarea unui asemenea contract care are menţionată suma lunară precum şi data la care se vor efectua plăţile!

Să existe vreo legătură pentru  dezlănţuirile  sale în limbaj suburban  la adresa adversarului politic al naşului său de cununie, primarul Kovacs Eugen şi  faptul că acesta şi-a anunţat intenţia de candida pentru funcţia de primar?

Din caseta de redacţie am reţinut cine este superiorul său la cotidianul judeţean.

Să aibă vreo legătură cu faptul că primarul Kovacs a făcut campanie nemascată pentru candidatul PSD la alegerile prezidenţiale în detrimentul contribuabililor săi în timp ce adversarul său politic a făcut campanie pentru actualul preşedinte la ora respectivă preşedinte al Partidului Naţional Liberal? aici

Alianţa UDMR-PSD de la nivel local să fie deranjată sau disperată de intenţia preşedintelui PNL Carei de a candida pentru funcţia de primar până într-acolo încât să abandoneze orice cenzură în exprimarea decentă în lipsă de probe concrete care să îl incrimineze în vreun fel?

A ajuns un director de cotidian judeţean să semneze în 21 mai 2015 un contract de prestări servicii cu Primăria Carei pentru ca să administreze pagina de socializare  “Facebook”  a primăriei Carei, să editeze materiale despre activitatea administraţiei publice locale careiene unde naşul de cununie  este primar , să asigure CORECTURA  materialelor asigurate de către beneficiar, precum şi traduceri din limba maghiară în limba română iar în data de 11 septembrie să renunţe la contract prin Actul Adiţional 1 doar pentru a putea importa de la judeţ, în Careiul  liniştit, limbajul deocheat  la adresa adversarilor politici ai naşului său ?

Menţionăm că în niciunul din site-urile la care este implicat în activitate, finul primarului Kovacs nu dezvăluie faptul că naşul primar are reţinere pe salariu pentru neplata datoriilor la bugetul de stat şi nici faptul că nu are proprietăţi personale iar casa în care locuieşte este pe numele membrilor familiei sale pentru a nu-i fi confiscată de fisc în contul datoriilor. Nu menţionează nici despre faptul că naşul primar semnează plăţi către asociaţia ce editează ziarul unde consilierul său personal este redactor  şef  iar el face parte din comitetul director. aici

Urmăriţi  faptul că naşul primar este şi preşedinte la Fundaţia grof Karolyi  pentru care a insistat să fie acordate  în şedinţa Consiliului local din 28 septembrie 2015 săli în incinta castelului dar nu a fost precizat până la final nici numărul lor şi nici locaţia exactă. aici

Singura preocupare a finului primarului ce a semnat în 21 mai 2015 un contract de prestări cu primăria Carei rămâne denigrarea liberalior careieni aflaţi în opoziţie în Consiliul Local . Spectrul  apropierii momentului în care se va afla adevărul despre preocupările naşului în primăria Carei duce la înmulţirea materialelor cu iz pestilenţial denumite pamflete pentru a abate atenţia celor neinformaţi de la adevăratele  probleme cu care se confruntă oraşul.

Aşteptăm ca şi în acest caz semnalat în acest material,  să se sesizeze Instituţia Prefectului, având în vedere prevederile art. 1 aliniat (3) din Legea nr. 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului, privind CONFLICTUL DE INTERESE în care află  primarul Kovacs dar şi consiliera Venig, administrator  si membru în consiliul director al asociaţiei Nagykarolyi es Videke, conform Declaraţiei de avere şi interese .

 

redacţia

Atacurile  la adresa Buletin de Carei şi a colaboratorilor  săi  sau la adresa membrilor de familie  a administratorului Buletin de Carei nu reuşesc să ne intimideze!

Continuăm. Ce nu te omoară te întăreşte!

Ne propunem să semnalăm şi   să publicam în continuare toate situaţiile cu care se confruntă careienii, uneori de coşmar de-a dreptul. Incurajările careienilor  plătitori de taxe şi impozite, pentru care le mulţumim,  ne dau puterea de a merge mai departe!

Fiecare dintre cetăţenii acestui oraş are dreptul la condiţii decente de viaţă indiferent de pregătire, de  etnie, de condiţia socială. Cu toţii  contribuim la bugetul local şi de stat şi trebuie să fim conştienţi că avem şi drepturi  nu numai obligaţii !

comentarii

de Careianul la 7 noiembrie 2015 - 23:15

Ciuta n-a votat niciodata pentru Astra?

de careian la 7 noiembrie 2015 - 23:50

Cu siguranta NU.Fiinca este baiat inteligent si cunoaste legea.cercetaza daca nu crezi.:)

de opinie la 8 noiembrie 2015 - 00:01

nu avea cum sa voteze pentru ca ASTRA nu primeste de la primarie nimic si isi fac din buzunarul lor activitatile.
mai sapati ca sapati bine, macar asa afla lumea ca discriminati romanii din Carei!

de observator la 8 noiembrie 2015 - 18:50

deci asta e explicatia mizeriilor din opinia de carei. Ziarist mercenar, vandut pentru 1300 lei pe luna, din bani publici. Faci de rusine breasla ziaristilor!

Lasati un comentariu