Proiecție de gală la Carei. Filmul „Lumea e a mea”, premiat la TIFF și Karlovy Vary

• publicat la: 17 November 2015
Proiecție  de gală la Carei. Filmul „Lumea e a mea”, premiat la TIFF și Karlovy Vary

Sâmbătă, 21 noiembrie, la Satu Mare și Carei vor avea loc două proiecții de gală ale filmului Lumea e a mea/ The World is Mine, debutul în lungmetraj al regizorului Nicolae Constantin Tănase. Proiecția din Carei va începe la ora 17.00 și va avea loc la Casa Comunitară Sf. Ladislau, iar cea din Satu Mare de la ora 19.00, la Filarmonica “Dinu Lipatti”.

La proiecții vor participa regizorul Nicolae Constantin Tănase, actrițele Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu.

Lumea e a mea/ The World is Mine, o dramă despre generația 2000, aduce în prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă ca oricare alta din Constanța. Larisa vrea  multe de la viață: bani, valoare, influență, popularitate și respect. Și acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține. Lumea e a mea/ The World is Mine este un film colorat și amar, viu și strident, despre revolta inutilă a unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook.

Lumea e a mea/ The World is Mine, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, a avut premiera mondială la TIFF 2015, unde a și câștigat Premiul de debut în Zilele Filmului Românesc. Filmul a mai câștigat Mențiunea specială a juriului în competiția East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary și Trofeul Anonimul International Independent Film Festival.

Regizorul Nicolae Tănase este cunoscut publicului din România pentru scurtmetrajul Blu, cu care a câștigat premii importante la Festivalul Internațional de Film Transilvania, 2012, la Best International Short Film din Portugalia și Premiul „Tânără Speranță” la Gopo.

Din distribuție fac parte actorii Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu, Iulia Ciochină, Florin Hrițcu, Dan Rădulescu. Cu excepția Iuliei Ciochină, nominalizată la Premiile Gopo pentru rolul din Drumul Taberei (omnibusul Love Bus), celelalte tinere actrițe sunt non-profesioniste și se află la prima apariție pe marele ecran.

Echipa este completată de producătorii Tudor Giurgiu și Radu Stancu, producătorii executivi Bogdan Crăciun și Gabi Suciu, scenarista Raluca Mănescu, directorul de imagine Daniel Kosuth, monteur-ul Ion Petru Tănase, scenografa Adeline Andreea Bădescu, sound designer-ul Tudor Petre, iar muzica este realizată de Vlaicu Golcea.

Prețul unui bilet pentru spectacolul de gală este de 10 lei. Acestea se pot achiziționa sâmbătă, 21 noiembrie, înaintea proiecției de la casele de bilete ale Casei Comunitare Sf. Ladislau din Carei și Filarmonicii “Dinu Lipatti” din Satu Mare.

În România, filmul este distribuit de Transilvania Film, începând din 23 octombrie.

Parteneri media: Radio ZU, Super Bravo Girl, bravonet.ro, Zile și Nopți, amdoar18ani.ro, CinemaRx.ro, Cinefan.ro, Kfetele.ro, Sub 25, Urban.ro, Vice, Asociația Elevilor din Constanța.

Lasati un comentariu