Marele premiu al Festivalului de scurtmetraje de la Praga acordat unui regizor român

• publicat la: 27 ianuarie 2011
Marele premiu al Festivalului de scurtmetraje de la Praga acordat unui regizor român

Filmul „Colivia” semnat de regizorul Adrian Sitaru a câştigat sâmbătă seara Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Scurtmetraje de la Praga. În competiţie pentru premiul cel mare al festivalului au intrat 15 filme din diferite părţi ale lumii.

Filmul „Colivia” a fost ales, conform CTK, de un juriu format din jurnalista elveţiană Eileen Hofer, regizoarea israeliană Hagar Ben-Asher, directorul companiei Aerofilms, Ivo Andrle, fotograful Vaclav Jirasek şi scenarista belgiană Anne-Francoise Reynders. Premiul câştigat de realizatorul român este însoţit şi de suma de 5.000 de euro.

Scurtmetrajul câştigător spune povestea lui Alex, un puşti care găseşte un porumbel bolnav în stradă şi îl duce acasă unde întâmpină rezistenţa vehementă a tatălui.

Producător, scenarist şi regizor, Adrian Sitaru a realizat primul său film, „Valuri”, în 2007, film selecţionat pentru prezentare şi la Festivalul Sundance în 2008.

În cadrul concursului au mai primit menţiuni speciale scurtmetrajele „In Space” realizat de cineastul thailandez Visra Vichit-Vadakan şi respectiv producţia britanică „Jenny & the Worm” în regia lui Ian Clark.

Premiul Publicului a fost atribuit producţiei anglo-daneze „I Love Luci” de Collin Kennedy.

Festivalul Internaţional de Scrutmetraje de la Praga, aflat la cea de-a şasea ediţie, s-a desfăşurat între 19 şi 23 ianuarie 2011, în cele două săli ale Cinematografului Svetozor din Praga. Festivalul este organizat de Film Servis Festival Karlovy Vary, producătorul renumitului Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary. Festivalul Internaţional de Scurtmetraje de la Praga îşi propune să contribuie la dezvoltarea şi promovarea filmelor de scurt metraj şi încurajarea producţiei de filme scurte.

sursa  asiiromani.com

Lasati un comentariu