Conferinţa Românilor de Pretutindeni

• publicat la: 22 January 2016
Conferinţa Românilor de Pretutindeni

De Ziua Unirii Principatelor Române, la Bucureşti se va desfăşura    Conferinţa Românilor de Pretutindeni.

Duminică, 24 ianuarie 2016, la Bucureşti se va desfăşura Conferinţa Românilor de Pretutindeni. Evenimentul reuneşte, în incinta Parlamentului României, lideri ai comunităţilor româneşti din întreaga lume, reprezentanţi ai mediului academic, jurnalişti şi reprezentanţi ai statului român.

Conferinţa Românilor de Pretutindeni este organizată de către deputatul Eugen Tomac, în parteneriat cu un comitet de iniţiativă format din Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE), Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni (FNRP), Consiliul Româno-American (SUA) şi Asociaţia Românilor din Italia (ARI).

Rolul dezbaterii este de a aduce în atenţia opiniei publice naţionale şi internaţionale problemele cu care se confruntă comunităţile de români de peste hotare, precum şi de a identifica soluţii viabile pentru îmbunătăţirea situaţiei acestora. Implicarea statului în susţinerea cetăţenilor români din afara graniţelor, rolul votului prin corespondenţă, păstrarea identităţii culturale şi lingvistice româneşti a comunităţilor istorice din vecinătatea României, identificarea soluţiilor pentru viitorul R. Moldova sunt cele mai importante subiecte aflate pe agenda dezbaterilor. Evenimentul se va desfăşura la Palatul Parlamentului, sala „Nicolae Iorga”.

redactia

Lasati un comentariu