Ziua Porţilor Deschise la unitatea de Pompieri Carei

• publicat la: 25 februarie 2016
Ziua Porţilor Deschise la unitatea de Pompieri Carei

Mâine, 26 februarie 2016, între orele 10 şi 14,00, la sediul secţiei de Pompieri Carei va fi Ziua Porţilor Deschise. Oricine doreşte să vadă tehnica şi dotarea secţiei careiene poate intra în intervalul orar menţionat.

În 28 februarie 2016 se împlinesc 83 de ani de când există primul document scris referitor la organizarea protecţiei civile În România (Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933).

Procesul de  reformă instituţională şi modernizare a protecţiei civile a continuat, fiind statuat prin Legea nr. 481/2004 privind protecţia civilă, iar începând cu luna decembrie a anului 2004, prin fuzionarea Comandamentului Protecţiei Civile cu Inspectoratul General al Corpului Pompierilor Militari şi a structurilor judeţene corespondente, a luat fiinţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Activitatea pe linia protecţiei civile desfăşurată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “SOMEŞ”al Judeţului Satu Mare constă în activităţi preventive la unităţi administrativ-teritoriale, instituţii/operatori economici clasificaţi din punct de vedere al protecţiei civile, obiective hidrotehnice cu rol de apărare la inundaţii, servicii voluntare/private pentru situaţii de urgenţă, operatori economici care desfăşoară activităţi în care sunt implicate substanţe periculoase), verificări la sirene de alarmare, spaţii de adăpostire, spaţii de evacuare a populaţiei în situaţii de urgenţă, localităţi aflate în zone cu risc de inundaţii sau de alunecări de teren, precum şi prin activităţi de planificare la urgenţă şi alte acţiuni specifice (intervenţii pirotehnice, exerciţii de alarmare publică, avizarea rutelor de transport al deşeurilor periculoase,etc.). Pe parcursul lunii februarie în cadrul activităţilor de prevenire  efectuate de specialiştii din cadrul Inspecţiei Judeţene au fost realizate şi diseminate materiale de informare preventivă  şi regulile de comportare a populaţiei privind gestionarea situaţiilor de urgenţă .

Ziua Naţională a Protecţiei Civile în acest an, este marcată printr-o serie de manifestări şi activităţi organizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ”al judeţului Satu Mare.Astfel, în perioada 08-26.02.2016 au fost  organizate :

  • Simpozioane, mese rotunde şi lecţii deschise  având ca teme: Organizarea protecţiei civile, Strategia protecţiei civile – documentul fundamental care orientează sistemul naţional al protecţiei civile din România pentru îndeplinirea misiunilor stabilite prin lege, Pregătirea pentru protecţia civilă;
  • Cupa protecţiei civile, la: tenis de masă, minibaschet, şah, tenis cu piciorul şi înot, concursuri şi întreceri  sportive pe plan local între unităţile MAI, MApN şi instituţii publice.

În data de 26.02.2016, între  orele 10.00 – 14.00 se va organiza Ziua Porţilor Deschise la sediul Inspectoratului şi subunităţile  din  Carei, Negreşti Oaş, Tăşnad şi Turţ, unde vizitatorilor le vor fi prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire al acestora şi li se vor înmâna materiale informative cu privire la semnificaţia acestei zile şi la regulile de comportare pe timpul şi după producerea unui dezastru sub forma unor broşuri şi pliante.

În  data de 29 februarie 2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ”al Judeţului Satu Mare va desfăşura festivităţi dedicate Zilei naţionale a Protecţiei Civile  la Filarmonica de Stat Dinu Lipatti Satu Mare.

Lasati un comentariu