11 victime în atentatul de la Bruxelles

• publicat la: 22 March 2016
11 victime în atentatul de la Bruxelles

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți dimineața la Palatul Cotroceni că, dacă se confirmă ipoteza unui atentat terorist pe Aeroportul din Bruxelles, acest lucru arată că “terorismul a rămas în inima Europei”.

“Specialiștii spun că este foarte probabil să fie un atentat terorist. Noi suntem îngroziți și întristați și folosesc acest prilej pentru a exprima întrega compasiune și condoleanțe celor loviți de acest incident, autorităților belgiene, poporului și cred că, dacă se confirmă ipoteza unui atentat, arată că terorismul a răma în inima Europei. Suntem extrem de îngrijorați și vom urmări cu atenție evoluția de la Bruxelles”, a spus președintele, în deschiderea ceremoniei de marcare a Zilei Internaționale a Francofoniei.

Două explozii puternice s-au produs marți dimineată pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Oficialii au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat. La ora transmiterii acestei știri, pompierii belgieni anunțau că 11 persoane și-au pierdut viața în urma exploziilor, iar alte 25 de persoane au fost rănite.

Lasati un comentariu