Adevărul adevărat care vă deranjează domnule primar Kovacs ce îl susţineţi pe candidatul Kovacs

• publicat la: 31 martie 2016
Adevărul adevărat care vă deranjează  domnule primar Kovacs ce îl susţineţi pe candidatul Kovacs

Careianul get-beget Horia Măries a ridicat tensiunea  primarului Kovacs în sala de şedinţe numai prin simpla pronunţare a numelui său.  Adevărurile puse pe tapet cu subiect şi predicat de  către Horia Mărieş,  a  dat frisoane  reci   finului primarului Kovacs ce îl susţine pe candidatul Kovacs la primărie. Ca de obicei, minciuna este singura  metodă cu care face campanie naşului său, datornicul primar cu reţinere pe salariu din 2008.  Careienii  îi cunosc metodele  că doar nu degeaba a rămas pe dinafara presei  judeţene ca simplu scrib de blog.

Careianul  Horia Mărieş, cel care trebuie să apeleze la instanţe pentru a primi înapoi proprietăţile părinţilor şi bunicilor săi din Carei, a trimis  un mesaj conducerii oraşului prin care relata despre depozitarea pământului din săpăturile din cadrul lucrărilor Apaserv pe terenul proprietate personală.

Horia Maries <marieshoria@yahoo.com>

To   Ilie Ciuta     Today at 8:06 AM
Stimate Domnule Consilier Local,
Fiindcă sunteți reprezentant in Consiliul Local al U.A.T. Primăria Municipiului Carei al cetățenilor și contribuabilor careieni, vă solicit prin prezenta notă scrisă transmisă în formă de mesaj electronic (email) în mod oficial, să supuneți discuțiilor, în ședința Consiliului Local Carei de azi 31 martie ora 11:00 cazul flagrant de „tulburare de posesie”, infractiune prevăzută și pedepsită în art. 256 Cod Penal, persoana vătămată fiind Mărieș Horia-Gheorghe iar făptuitorii fiind SC Apaserv SA Satu Mare societatea comerciala responsabilă cu implementarea Masterplanului apă-canalizare în Carei, firmele ce lucrează sub contract pentru SC Apaserv SA Satu Mare în Carei, precum și UAT Primaria Municipiului Carei reprezentată de primar ing. Eugen Kovacs.
 
Menționez faptul ca in cursul zilei de azi 31 martie 2016 depun la Parchetul de pe lângă Judectoria Carei, plângerea prealabilă formulată impotriva făptuitorilor.

La cele menţionate, a adăugat un material VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=KxYSzUoi0jw&feature=youtu.be

Mail-ul a fost trimis spre conformitate şi consilierului personal din Căpleni  al primarului Kovacs.

Depăşit total de  evenimente, primarul Kovacs a reacţionat emoţional...ce treabă am eu ? …e un vechi colaborator al dvs. şi nu mă aştept la altceva…

Cu alte cuvinte, firmele care efectuează lucrări pe terenurile din municipiul Carei  fac ce vor , nefiind deloc deranjate de primarul oraşului.

Pe  terenul în cauză a funcţionat înainte de 1948 un   gater al bunicului lui Horia Mărieş, ulterior naţionalizat  iar acesta a câştigat procesul pentru  retrocedarea  suprafeţei de teren   în 2012. De atunci, pe terenul respectiv  au fost depozitate munţi de gunoaie iar după începerea lucrărilor  de către Apaserv cu firmele colaboratoare, acolo au fost depozitate mormanele de pământ, după cum se vede din filmare.

redacţia

comentarii

de carei. la 31 martie 2016 - 22:49

Kovacs.La puscarie cu tine!Ai distrus orasul nostru!

de Pisti la 1 aprilie 2016 - 06:41

Daca e terenul lui atunci de ce intrii pe el? Probabil ca de prost. Te reclama, castiga si tu trebuie sa cureti terenul. Oare primaria sau apaservul o va face?

de Horia Mărieș la 1 aprilie 2016 - 06:55

Conform celui mai fin dintre sașii cu opinii careiene, conform careianului dezinformat care a fost și este mereu manevrat (ba de Valer Marian, ba de Mircea Govor, ba de Kovács Jenö, ba de alte bande de tâlhari penali, etc.), am început, prin plângerea pe care am formulat-o pentru „tulburare de posesie” o „campania electorală murdară, asortată cu denunţuri şi plângeri penale”.

Așa o fi dacă ne zice treaba asta un jurnalist fost mare director, expulzat cu un șut în tur de la GN-V, finul de căsătorie al primașului, că el le știe bine pe toate, exact ca un om mare. Pe ăștia, pe alde jurnaliștii, trebuie musai să-i crezi, să le iei de bune toate măzgăliturile, chiar dacă ei de fapt n-au nici un fel de școală ziaristică, nici măcar cât pentru sămânță. Presa este ceva de speriat, mă sperie de nu mai pot, este a patra putere în stat, chiar dacă este de rahat, adică un vlog-blog-opinie de două parale.

Îl anunț prin prezentul text cât pot eu de fin pe fin că azi nu vreau să fac nici un fel de campanie electorală murdară.
Nici nu mai vreau să le arăt careienilor, în întreaga lor splendoare și nuditate (puceron) prin videoclipuri incontestabile murdăria, jegul, gunoaiele pestilențiale, mormanele de pământ pline de dărâmături și betoane care au foat cărate pe terenul meu, prin nesimțirea crasă și acordul, cel puțin tacit, al unui primar care „nu are nicio treabă cu lucrările Apaservului.” Cei care au dorit să se lămurească până acum, au putut să o facă deja, dacă au dorit într-adevăr acest lucru.

Vreu să abordez azi doar o problemă pur teoretică, dar legată totuși (cumva) de campania electorală.

Prin 2014, în Camera Deputaților s-a adoptat tacit o inițiativă legislativă care prevedea că aleşii locali, primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii locali şi judeţeni nu vor putea ocupa aceste funcţii mai mult de două mandate succesive. Această propunere legislativă a aparținut mai multor parlamentari care susțineau că „monopolul unei persoane și a grupului ei” asupra resurselor comunității pe o perioadă mai mare de opt ani nu este în regulă.

Aleșii și-au motivat inițiativa spunând că această regulă ar trebui adoptată cu atât mai mult cu cât ea este aplicată în cazul mai multor funcții publice. „Regulile jocului democratic pleacă de la premisa limitării influenței unei persoane (sau a unui grup de persoane) la nivelul instituțional decizional. În acest context, se remarcă faptul că majoritatea democrațiilor avansate și consolidate limitează la cel mult două mandate funcțiile executive”, spun parlamentarii. În prezent, În România, instituția Președintelui este limitată la două mandate (consecutive sau nu). In general mandatele prezidențiale sunt limitate la două mandate.

https://www.facebook.com/klausiohannis/photos/a.632202593533662.1073741828.632184113535510/1002298676524050/?type=3&theater

„Măsura ar însănătoși administrația publică” În plus, inițiatorii spuneau că există numeroase cazuri în țară unde din cauza faptului că aleșii au avut mai multe mandate s-a creat o rețea de interese care au acaparat direct sau indirect, prin interpuși, contractele de achiziții sau prestări servicii. Totuși, dacă edilul care câștigă două mandate consecutive, poate candida dinnou după o pauză de cel puțin patru ani, mai propun parlamentarii. Măsura ar fi trebuit să intre în vigoare din 2016, dar cred că a fost lăsată baltă datorită opoziției fățișe a primarilor. Doar foarte puține exemple: În județul Buzău există un primar care este în funcție din 1990: Marian Mărgăit, comuna Boldu, iar edilul localității Cucuteni (județul Iași), Mihai Tun, este primar de 34 de ani. În Capitală, edilii sectoarelor 1, 2 și 5, Neculai Onțanu, Andrei Chiliman și Marian Vanghelie (toți la Beciul Domnesc acum) sunt primari de peste 10 ani, etc.

Dacă m-ați intreba cumva pe mine, v-aș spune că sunt absolut de acord cu o astfel de lege. Știu că nu o să mă intrebați, iar primașul Kovács Jenö va spune, mai mult ca sigur, ceva de genul celor pe care le-a spus ieri la sedința Consiliului Local (așa cum s-a relatat ieri in BdeC, dar așteptăm confirmarea și prin inregistrarea video sau audio a ședinței): (…) ce treabă am eu ? …e un vechi colaborator al dvs. şi nu mă aştept la altceva…”

Atunci, mă intreb și azi cu naivitatea care mă caracterizează mereu și-l intreb și pe fin: oare ce motive existențialiste, ce interese obscure și absconse, câtă nesimțire (pofátlanság), ce „planuri de viitor” îl mână la luptă, după trei mandate dezastuoase de primaș (12 ani de fotél), intr-o nouă campanie electorală, pentru un al patrulea mandat in Nagykárolyi Önkormanyzat pe numitul Kovács Jenö?

Tipul chiar nu realizează că și în condițiile in care ar fi fost un edil, un gospodar de prima mână (nu este evident cazul lui, ba dimpotrivă), lumea s-a plictisit până peste cap de mustața lui căzută pe oală și de pălăria lui de gábor?
Chiar nu-l duce mintea nici măcar la atâta lucru?

Lasă-ne repede tataie Jenö bácsi si du-te matale liniștit in plata Domnului ca să-ți crești nepoții, asta până când nu ți se va pregăti garsoniera de lux la Beciul Domnesc. Scutește-ne de rușinea de a fi cetățeni și contribuabili într-un municiuciu cu primaș arestat. Măcar atâta pustiu de bine să ne faci și mătăluță, că de altceva tot nu mai ești în stare. Viszontlátásra.

de IONEL LUPU la 3 aprilie 2016 - 10:18

Stimate Domnule Horia Maries : va citesc replicile adresate lui „Pitecantropus erectus” de mai multa vreme (p0ate 2 ani !)… Ma minunez si eu de comportamentul acestui individ, aflat in cea mai inalta pozitie locala … Nesimtirea lui se afla la gradul comparativ „cel mai…”… Am trimis 4 sesizari penale in 4 directii (una in Bucuresti si alte 3 in Ardeal).Toate cele 3 sesizari din Ardeal au fost redirectionate catre Parchetul de pe langa Judecatoria Carei….Inca mai astept sa vad ce va face Parchetul Carei … Am posibilitatea sa internationalizez acest CAZ DE LA CAREI…

de Horia Mărieș la 3 aprilie 2016 - 16:01

Domnule IONEL LUPU la 3 April 2016 – 10:18:

Scriu cu mare regret, dar este o constatare de a mea fără echivoc, făcută de ceva mai mult timp decât de când ími cititi dvs replicile adresate acelui erectus:

In Carei nu se cunosc și nu se respectă legile aflate in vigoare in România, in Carei domneste doar legea covacistá, cea numitá „așa vor mușchii mei”. Îmi asum această afirmație. Afirmația se referă, din păcate, inclusiv la cei către care v-au fost redirecționate sesizările. M-ar bucura mult să mă fi înșelat amarnic și ca dvs să puteți să mă contraziceți cât se poate de curânt.
Mira-m-aș să fie așa.

de Horia Mărieș la 4 aprilie 2016 - 05:53

Parole, parole, parole.

http://youtu.be/SyC4BwWMcvw

Intr-o oareșicare (mică) legătură și cu anumite opinii careiene semnate in fața procurorului de caz de la D.N.A..

Eram la Carei, îmi vizitam un imobil, o proprietate de lângă gară, înjurând de toți dumnezeii măsi, exact atunci când un senator foarte independent dintr-o circumscripție electorală sătmăreană a comis (in ziua de 30.03.2016) o „declarație politică”.
Cu această ocazie, omul nostru din Havana a băsădit cu gurița lui cea dulce în aula Senatului României următoarele:

„Titlu: O dovadă clară a poliției politice practicate de DNA. La începutul lunii februarie 2016 am fost invitat și audiat la Serviciul Teritorial Oradea al Direcției Naționale Anticorupție, în calitate de suspect, pentru o pretinsă complicitate la șantaj, constând (…) și (dintr-)un articol pamfletar publicat în ziarul Gazeta de Nord Vest, în care erau vizați în principal fostul ministru al Apărării Naționale, Gabriel Oprea, și în subsidiar primarul comunei Odoreu din județul Satu Mare, (…) acuzația întemeindu-se doar pe susținerile mincinoase ale primarului Pop Dumitru Dorel (cercetat pentru zeci de fapte penale, trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni de abuz în serviciu, urmărit penal în prezent de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea pentru mai multe infracțiuni semnalate într-un raport al Curții de Conturi, prin care au fost constatate circa 100 de abateri de nelegalitate și de neregularitate, declarat incompatibil și cercetat pentru conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, dobânditor al unei averi substanțiale pe parcursul celor patru mandate de primar: casă, conac, cabană cu baltă de pescuit, șase spații comerciale, peste 100 hectare de teren ș.a.), care timp de cinci ani nu a formulat vreo plângere în acest sens.

Cu această ocazie, procurorul Cristian Ardelean de la Serviciul Teritorial Oradea al Direcției Naționale Anticorupție a început audierea prin a-mi aduce două acuzații care nu pot fi diagnosticate decât ca prostie imensă sau ca poliție politică. Cum nu este posibil ca doamna procuror șef Laura Codruța Kovesi să promoveze procurori proști la DNA, rămâne valabilă doar versiunea poliției politice.”

Mai sunt multe alte parascovenii strecurate in declarația politică citată a senatorului independent, dar mă opresc aici și comentez doar cele de mai sus.

1.) Senatorul îl „diagnostichează” fără nici o jenă pe un procuror din cadrul Serviciului Teritorial Oradea al Direcției Naționale Anticorupție ca fiind sau un prost imens, sau un executant al unei așa numite „poliții politice” (cu simpatii băsiste).
Sau ambele, fiindcă afirmația senatorului poate fi interpretată la limită și in felul acesta.
Este afirmația seacă și nudă a senatorului independent, este treaba lui, el este singurul care este răspunzător de ea.

Nici vorbă ca eu să mă uit in gura senatorului independent fiindcă am convingerea nestrămutată că și acesta are (mai multe sau mai puține) probleme pe la mansardă. Totuși, mă pot întreba (nu-i așa?), cu naivitatea care mă caracterizează, dacă epitetele adresate de senator unui procuror (nominalizat), nu se extind cumva și asupra tuturor celor ce lucrează la Serviciului Teritorial Oradea al Direcției Naționale Anticorupție?

Nu de alta, dar mi se pare foarte ciudat faptul că până acum, cel puțin din câte știu eu, acest Serviciu n-a descins niciodată pe la Carei, mai ales pe la Önkormányzat, urmare numeroaselor semnalări ale unor abuzuri și ale unor (posibile) acte de corupție semnalate in presa locală și în cea județeană de-a lungul anilor.

Oare procurorii respectivi chiar nu știu carte, oare ei nu pot citi ziarele, oare ei nu se pot autosesiza, oare ei nu sunt „câinii de pază” ai democrației noastre postdecembriste? Mă refer de fapt în același timp și la procurorii de pe la Parchetul din Carei, unde, lucru pe care îl știu în mod cert și îl pot și proba, sesizările și plângerile penale zac nerezolvate în sertare, in fișete sau în dulapurile bine ferecate cu broască yale, cu anii. S-a așternut un strat de praf foarte gros pe ele.

2.) Pe de altă parte, senatorul independent afirmă despre primarul comunei Odoreu din județul Satu Mare că acesta este „dobânditor al unei averi substanțiale pe parcursul celor patru mandate de primar: casă, conac, cabană cu baltă de pescuit, șase spații comerciale, peste 100 hectare de teren ș.a.)”.

Să-l cred sau să nu-l cred pe senatorul independent? Să-l întreb sau să nu-l întreb despre acest subiect și pe careianul informat care nu poate fi manevrat, fiindcă după cum se pare că ar sta lucrurile, dânsul a fost părtaș la șantaj fiindcă a „investigat” speța?

Inclin să-l cred. Senatorul independent s-a invârtit ani de zile în acest mediu fetid, printre acești oameni puliticieni ziși și „demnitari”. A cunoscut majoritatea primarilor din județul Satu Mare. A paranghelit, a palincărit de nenumărate ori cu ei.
Le știe bine metehnele, obiceiurile, năravurile, chiar dacă acum, din motive de frustare cruntă, ii dă in gât pe la parchete.
Le știe metehnele mai ales ale celor care au cumulat trei-patru mandate de primar și care au avut destul timp ca să se înfrupte grosier și din belșug din banul public.

Și atunci, ajung să mă intreb din nou (nu-i așa?), cu naivitatea care mă caracterizează: Dacă astea sunt „rețetele” uzuale de „dobândire a unei averi substanțiale pe parcursul mai multor mandate de primar: casă, conac, cabană cu baltă de pescuit, șase spații comerciale, peste 100 hectare de teren ș.a.)”, oare nu cumva această „rețetă”, această legitate locală, a avut loc și in cazul polgármesterului cu (deja) trei mandate la A Nagykárolyi Önkormányzat? Semnale că_cam așa ar sta lucrurile, înclusiv de exemplu pe la Urziceni Pădure, cam sunt.

Oricum, nu este de fel treaba mea să mă bag în tărâțe fiindcă aș fi in foarte mare pericol să mă mănânce porcii, este doar treaba organelor abilitate, este de fapt treaba Serviciului Teritorial Oradea al Direcției Naționale Anticorupție și treaba Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei să se intereseze ceva mai îndeaproape de aceste suspiciuni rezonabile. Dacă chiar vor să-și justifice salariile pe care le incasează de la stat.

Iar treaba alegătorilor careieni, a celor „fraieri și naivi” (vorba lui Kovács Eugen spusă in direct recent la ITV Satu Mare) este doar una singură: să-l aleagă pe actualul primaș în mod democratic și pentru cel al patrulea mandat de polgármester în Nagykároly.
Le doresc multe și nenumărate succesuri.

de Horia Mărieș la 5 aprilie 2016 - 05:45

de Horia Mărieș la 5 April 2016 – 05:42

Comentariul dvs. asteapta sa fie moderat
Îi mulțumesc pe această cale consilierului local, domnul ing. Ilie Ciută pentru faptul că a dat curs solicitării mele și pentru că a prezentat acest caz și celorlalți consilieri locali in ședința ordinară din data de 31 martie a.c.

Apreciez răspunsul ‘competent’ al domnului primar: “Ce treabă am eu?”
Nu-l comentez. Sper să-l comenteze cei cărora m-am adresat cu o sesizare pe cale oficială.

Am apreciat, am admirat mult și combativitatea consilierilor majoritari față de subiectul supus discuției la punctul “Diverse” : au tăcut toți chitic, ca “surda în horă” sau ca “porcul în păpușoi” (expresii clasice românești care nu sunt inventate de mine).
Ca de obicei.
Le mulțumesc mult pentru sprijinul acordat.

Iată și sesizarea oficială:

Către,

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CAREI

DOMNULE PRIM PROCUROR,

Subsemnatul (…) în calitate de parte vătămată, în temeiul art. 289 Cod procedură penală, formulez prezenta

PLÂNGERE PENALĂ

Împotriva făptuitorilor:

1) U.A.T. Primăria Municipiului Carei reprezentată prin primar ing. Kovács Eugen, cu sediul în municipiul Carei str. 1 Decembrie 1918 nr. 40, județul Satu Mare, cod poștal 445100, CIF RO4481160, deținătoare prin Consiliul Local a unui număr de 20.000 acțiuni, reprezentând 2,893% din capitalul social al SC Apaserv SA Satu Mare și reprezentată în Adunarea Generală a Acționarilor SC Apaserv SA Satu Mare prin ing. Bekő Tamás;

2) S.C. Apaserv S.A. reprezentată prin Director general ing. Stegerean Dănuțiu Vasile Viorel, cu sediul în municipiul Satu Mare, str. Gara Ferăstrău nr. 9/A, județul Satu Mare, cod poștal 440210, CUI RO16844952;

3) Asocierea de firme SC Saminstal SRL- SC Poszet SRL- Keviep Epitöipari és Kereskedelmi KFT – SC Viakon Drum SRL, contractor pentru SC Apaserv SA Satu Mare, conform prevederilor contractului nr. 299/09.10.2014 a “Lucrărilor de construcții și reabilitare rețele de apă și canalizare în municipiul Carei și lucrări de construcții rețele de canalizare în localitatea Căpleni”, în valoare de 25.914.315,28 lei fără TVA [ site apaservsm…..//fisa%20CL-11_21%2001%202016.pdf ] și anume:

3.1) SC Saminstal SRL, reprezentată de administrator Bereczki Szilard, cu sediul în Comuna Vetiș, Str. Principala nr. 15, județul Satu Mare, cod poștal 447355, CUI 17499046;

3.2) SC Poszet SRL, reprezentată de administrator Poszet Francisc, cu sediul în municipiul Satu Mare, str. Bujorului nr. 52, județul Satu Mare, cod poștal 440018, CUI 17670277;

3.3) Keviep Epitöipari és Kereskedelmi KFT cu sediul în H-4025 Debrecen, Széchenyi utca 46., Ungaria și SC Keviep Epitöipari és Kereskedelmi SRL Debrecen Sucursala Oradea, cu sediul în municipiul Oradea str. Borșului nr. 3/n, județul Bihor, CUI 12070700;

3.4) SC Viakon Drum SRL reprezentată prin administrator Harkel Anton Ioan, cu sediul în municipiul Satu Mare, B-dul Vasile Lucaciu nr. 3, judeţul Satu Mare, CIF RO 21729364.

în vederea începerii cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare de posesie, faptă prevăzută și pedepsită de dispoziţiile art. 256 Cod penal: “(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. (2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.”

În fapt, în ziua de 30 martie 2016, în jurul orei 10:00, aflându-mă în municipiul Carei, m-am deplasat la terenul aflat în proprietatea mea, situat pe colțul format de str. Peleș și str. Danko Pista și am constatat că a fost transportată și deversată pe teren o cantitate de cca. 3-400 tone de pământ, moloz, resturi de materiale de construcții, betoane, gunoaie, etc. de către firmele ce lucrează in municipiul Carei, sub contract cu SC Apaserv Satu Mare, pentru realizarea așa numitului “Masterplan”, sau mai exact a lucrării de investiții numită in contractul nr. 299/09.10.2014 dintre SC Apaserv SA și Asociația de firme contractantă: “Lucrări de construcții și reabilitare rețele de apă și canalizare în municipiul Carei și lucrări de construcții rețele de canalizare în localitatea Căpleni”.

Ocuparea, în intregime, fără drept, de către făptuitori, prin desființarea semnelor de hotar, a imobilului aflat în posesia mea s-a făcut fără consimţământul meu sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii.

Ocuparea fără drept a terenului aflat in posesia mea nu se putea face, fără acordul, cel puțin tacit, sau fără indicații directe, primite de către firmele contractante, din partea U.A.T. Primăria Municipiului Carei reprezentată prin primar ing. Kovács Eugen, deținătoare prin Consiliul Local a 2,893% din capitalul social al SC Apaserv SA Satu Mare și reprezentată în Adunarea Generală a Acționarilor SC Apaserv SA Satu Mare prin ing. Bekő Tamás.

In ziua de 31 martie 2016, ora 8:06, am trimis prin poștă electronică (email) o notă scrisă oficială adresată consilierului local ing. Ciută Ilie prin care îi solicitam să aducă la cunoștiința membrilor consiliului, întruniți in ședință ordinară, infracțiunea de tulburare de posesie constată de mine in ziua anterioară și de care vinovată se face, fără doar și poate și U.A.T. Primăria Municipiului Carei, reprezentată legal prin primarul Kovács Eugen.

Consilierul local ing. Ciută Ilie a dar curs solicitătii mele și a dat citire in sedința ordinară a Consiliului Local ce a avut loc in ziua de 31 martie 2016, la punctul “Diverse” notei mele scrise.

Primarul Kovács Eugen, prezent la respectiva ședință, a luat in derâdere sesizarea mea.

Acest aspect este ilustrat de relatările despre ședința Consiliului Local din 31.03.2016 ce au apărut în presa locală.

De exemplu, în ziarul online Buletin de Carei, in articolul intitulat “Adevărul adevărat care vă deranjează domnule primar Kovacs ce îl susţineţi pe candidatul Kovacs” publicat în data de 31 martie 2016 se relata, citez:

“Careianul Horia Mărieş, cel care trebuie să apeleze la instanţe pentru a primi înapoi proprietăţile părinţilor şi bunicilor săi din Carei, a trimis un mesaj conducerii oraşului prin care relata despre depozitarea pământului din săpăturile din cadrul lucrărilor Apaserv pe terenul proprietate personală.

Horia Maries
To Ilie Ciuta Today at 8:06 AM

Stimate Domnule Consilier Local,

Fiindcă sunteți reprezentant in Consiliul Local al U.A.T. Primăria Municipiului Carei al cetățenilor și contribuabililor careieni, vă solicit prin prezenta notă scrisă transmisă în formă de mesaj electronic (email), în mod oficial, să supuneți discuțiilor, în ședința Consiliului Local Carei de azi 31 martie, cazul flagrant de “tulburare de posesie”, infracțiune prevăzută și pedepsită în art. 256 Cod Penal, persoana vătămată fiind Mărieș Horia-Gheorghe iar făptuitorii fiind SC Apaserv SA Satu Mare societatea comercială responsabilă cu implementarea Masterplanului apă-canalizare în Carei, firmele ce lucrează sub contract pentru SC Apaserv SA Satu Mare în Carei, precum și UAT Primăria Municipiului Carei reprezentată de primar ing. Eugen Kovacs.

Menționez faptul ca in cursul zilei de azi 31 martie 2016 depun la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei, plângerea prealabilă formulată impotriva făptuitorilor.

La cele menţionate, a adăugat un material VIDEO

(…)

Mail-ul a fost trimis spre conformitate şi consilierului personal din Căpleni al primarului Kovacs.

Depăşit total de evenimente, primarul Kovacs a reacţionat emoţional…”ce treabă am eu ? …e un vechi colaborator al dvs. şi nu mă aştept la altceva…”

Cu alte cuvinte, firmele care efectuează lucrări pe terenurile din municipiul Carei fac ce vor, nefiind deloc deranjate de primarul oraşului.

Pe terenul în cauză a funcţionat înainte de 1948 un gater al bunicului lui Horia Mărieş, ulterior naţionalizat iar acesta a câştigat procesul pentru retrocedarea suprafeţei de teren în 2012. De atunci, pe terenul respectiv au fost depozitate munţi de gunoaie iar după începerea lucrărilor de către Apaserv cu firmele colaboratoare, acolo au fost depozitate mormanele de pământ, după cum se vede din filmare.”

Pe autointitulatul portal de știri “Opinie de Carei” al numitului Szasz E. Lorand, un apropiat al primarului Kovács Eugen

[primarul fiind nașul de căsătorie al lui Szasz Lorand, și din care citez: „(…) am decis să înfiinţez şi eu un portal de ştiri sub numele de „Opinie de Carei”. După cum îi spune şi numele, portalul va găzdui şi numeroase articole de opinie, atât ale mele cât şi ale careienilor sănătoşi din punct de vedere psihic. Ceilalţi n-au decât să se trateze, acasă sau în deplasare. Consider că locuitorii municipiului Carei trebuie să aibă acces şi al alte puncte de vedere decât cele promovate de soţii Ilie şi Daniela Ciută. Nu de alta, dar un careian informat e imposibil de manevrat!],

în articolul intitulat “Terasele pun în încurcătură Consiliul Local” publicat în ziua de 31 martie 2016, episodul este prezentat astfel, citez:

“La finalul şedinţei, consilierul Ilie Ciută a dat citire unui denunţ penal depus de bucureşteanul Horia Mărieş, un apropiat al familiei Ciută, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare în posesie. În denunţul înmânat lui Ilie Ciută în timpul şedinţei de soţia sa, Daniela Ciută, bucureşteanul Mărieş reclamă faptul că firmele care lucrează la master-planul Apaservului au depozitat mormane de pământ pe un teren de-al său. Ciută a anunţat că plângerea penală a fost depusă împotriva societăţii Apaserv, a firmelor care execută lucrări la master-plan, dar şi împotriva primarului Eugen Kovacs, deşi acesta din urmă nu are nicio treabă cu lucrările Apaservului. Se vede că a început deja campania electorală murdară, asortată cu denunţuri şi plângeri penale.”

Modul real in care s-au petrecut de fapt lucrurile la punctul “Diverse” al ședinței Consiliului Local din ziua de 31 martei a.c. se poate urmări pe inregistrarea video a ședinței din 31 martie a.c. postată pe pagina oficială de facebook a Primăriei Carei, la minutul 42:00

(…)

Prejudiciul pe care făptuitorii mi l-au creat prin savârșirea infracțiunii este estimat la cca. (…) lei și se compune din costurile lucrărilor ce trebuiesc efectuate pe teren pentru aducerea lui la starea inițială, (transport pământ, nivelare teren cu buldozerul, igienizare teren, refacerea hotarelor, etc.) adică la cea anterioară săvârșirii de către făptuitori a infracțiunii de tulburare de posesie.

In drept, fapta constituie infracțiunea de tulburare de posesie, prevăzută si pedepsită de art. 256 alin. (1) Cod penal.

In dovedirea plângerii, înțeleg să mă folosesc de următoarele probe:

– Proba cu înscrisuri: Dovada privind proprietatea mea asupra terenului la care s-a comis infracțiunea de tulburare de posesie. Actul emis de OCPI Satu Mare – BCPI Carei, Extras de Carte Funciară pentru Informare, nr. 23579/20.12.2012, referitor la Cartea Funciară nr. 106510 Carei, Inscrierea privitoare la proprietate nr. 23579/20.12.2012, B4: Intabulare, drept de proprietate, moștenire legală, dobândit prin succesiune, cota de 1/1 Mărieș Horia.

– Proba video: http://youtu.be/KxYSzUoi0jw pentru dovedirea producerii infracțiunii de tulburare de posesie.

Menționez faptul că dețin secvențele video originale și le pot pune la dispoziția organului de cercetare penală, needitate, in caz se necesitate.

– Martor: Persoană neindentificată de subsemnatul, de sex feminin, in vârstă de cca 25-30 ani, domiciliată pe str. Danko Pista, in prima casă, pe partea stângă, mergând pe str. Danko Pista din direcția str. Peleș. Poate fi identificată foarte ușor, în caz de necesitate, de organul de cercetare penală. A văzut aproape toate transporturile de pământ făcute de făptuitori cu autocamioane basculante sau cu tractoare cu remorcă pentru ocupare ilegală prin tulburare de posesie a terenului aflat în discuție.

Semnatura Data 31 martie 2016

DOMNULUI PRIM PROCUROR
al PARCHETULUI de pe lângă JUDECĂTORIA CAREI

de Horia Mărieș la 13 mai 2016 - 05:28

Update.

– @ Pisti la 1 April 2016 – 06:41: „Daca e terenul lui atunci de ce intri pe el? Probabil că de prost. Te reclamă, câștiga și tu trebuie să cureți terenul. Oare primăria sau apaservul o va face?”

-@ Finului sas, autor al măzgălelilor publicate în „OooooouDeCe?”, în articolul intitulat “Terasele pun în încurcătură Consiliul Local” publicat în ziua de 31 martie 2016 și unde individul afirma, îl citez: „“La finalul şedinţei, consilierul Ilie Ciută a dat citire unui denunţ penal depus de bucureşteanul Horia Mărieş (…) pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare în posesie. (…) bucureşteanul Mărieş reclamă faptul că firmele care lucrează la master-planul Apaservului au depozitat mormane de pământ pe un teren de-al său. Ciută a anunţat că plângerea penală a fost depusă împotriva societăţii Apaserv, a firmelor care execută lucrări la master-plan, dar şi împotriva primarului Eugen Kovacs, deşi acesta din urmă nu are nicio treabă cu lucrările Apaservului. Se vede că a început deja campania electorală murdară, asortată cu denunţuri şi plângeri penale.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1087857867943118&set=a.569753389753571.1073741836.100001567452739&type=3&theater

Fiindcă nu toată lumea agrează feisbucile, sunt nevoit să transcriu:

GUVERNUL ROMÂNIEI
MINISTERUL MEDIULUI, APELOR și PĂDURILOR
GARDA NAȚIONALĂ DE MEDIU – COMISARIATUL GENERAL
Serviciul Comisariatul Judetean Satu Mare

Nr. înreg. 851/GM/11.05.2016

Către: Domnul Mărieș Horia
Referitor la: Depozitare pământ și deșeuri din construcții

Stimate domnule Mărieș Horia

Ca urmare a sesizării dvs. înregistrată la GNM SCJ Satu Mare cu nr. 621/12.04.2016, o echipă de comisari s-a deplasat pentru a verifica cele consemnate de către Dvs. În acest sens vă comunicăm următoarele:
– din analiza amplasamentului s-a constatat că în zonă au fost depozitate cantități mari de pământ excedentar rezultat de la lucrările edilitare efectuate de către Asocierea SC Saminstal SRL – SC Poszet SRL – Keviep Epitöipari és Kereskedelmi KFT – SV Viakon Drum SRL.
– în momentul controlului era începută acțiunea de aducere la starea inițială a terenului.
– s-a impus degajarea ternului de acest pământ până în data de 20.05.2016, având în vedere volumul mare care trebuie strămutat.
– lucrările privind „Modernizarea și reamenajarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare in aglomerarea Carei, jud. Satu Mare sunt reglementate prin Decizia de încadrare nr. 20 EIA din 27.08.2010 emisă de Agenția Regională pentru Protecția Mediului Cluj-Napoca. Aceasta prevede „amenajarea de spații speciale pt. stocarea temporară a deșeurilor specifice”. În acest sens există Convenția Cadru nr. 504/14.01.2015 încheiată între SC Saminstal SRL și UAT Municipiul Carei având ca obiect indicarea spațiilor de depozitare a pământului și a molozului rezultat în urma lucrărilor.
– fapta de tulburare în posesie nu intră în competența noastră de soluționare.

Cu stimă,
Comisar Șef
Fanatan Vasile

(Întocmit: Gavrilă Daniel, Comisar, data: 11.05.2016)

Aceasta este prima reacție (lucru pozitiv: emisă în termenul legal de 30 de zile) din partea „oficialităților”: Garda Națională de Mediu – Comisariatul General, Serviciul Comisariatului Județean Satu Mare, adresa cu nr. de înregistrare 851/GM/11.05.2015, semnată de Comisar Șef Fanatan Vasile.

O primă remarcă privind răspunsul primit la sesizare, citez: „Există Convenția Cadru nr. 504/14.01.2015 încheiată între SC Saminstal SRL (reprezentată plenar la UAT Municipiul Carei de consilierul local din partea RMDSz (UDMR) Carei ing. Csizmadia Zsolt) și UAT Municipiul Carei (reprezentată plenar de primarul -încă- în funcție, ing. Eugen Kovacs Jenő, președintele RMDSz (UDMR) Carei, candidat din partea acestei formațiuni politice la cel de al patrulea mandat de primar), având ca obiect INDICAREA SPAȚIILOR DE DEPOZITARE A PĂMÂNTULUI ȘI A MOLOZULUI REZULTAT ÎN URMA LUCRĂRILOR (executate de consorțiul de firme ce a contractat lucrările cu Apaserv SM).

In aceste condiții, cum devine trebșoara cu cele spuse de primarul Kovács în cadrul ședinței CL UAT Municipiul Carei din data de 31 martie 2016: „Ce treabă am eu”???

Am mai scris despre asta. Primarul -incă- în functie, chiar că „n-are nici un fel de treabă” cu absolut nimic din ce se referă la treburile de făcut de un „gospodar” în primăria din Carei! Individul este un „rătăcit” pe acolo de uită de la mână până la gură până și ce semnează (vezi Convenția Cadru nr. 504/14.01.2015).

Sau, dacă nu uită și dacă primarul -incă- în funcție le-a indicat și le-a permis celor de la SC Saminstal SRL (via consilierul local din partea RMDSz numitul ing. Csizmadia Zsolt) să depoziteze pământ și moloz pe terenul aflat în proprietatea mea, inseamnă că este de-a dreptul rău intenționat, ba chiar szamár și atunci se face evident vinovat de comiterea infracțiunii sancționată de legea penală și numită „tulburare de posesie”.

Q.e.d. + aviz Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei precum și celor care sunt mari amatori de măzgălit neadevăruri și minciunele pe blogurile/vlogurile lor private, personale, adică „magán”, aflate sub umbrela protectoare a câte unei P.F.A. de trei parale și doi creițari.

În ce privește comentariul lui @Pisti de mai sus, sunt total de acord cu răspunsul pe care și l-a dat singur la intrebarea: „Daca e terenul lui atunci de ce intri pe el?”. Adică cu răspunsul ăla cu „probabil”.

In ce privește raspunsul la cea de a doua întrebare formulată de @Pisti: „Te reclamă, câștiga și tu trebuie să cureți terenul. Oare primăria sau apaservul o va face?” vom trăi și vom mai vedea cum vor sta lucrurile după data de 20.05.2016, termen „impus pentru degajarea terenului” de către Comisarul Șef al Gărzii de Mediu.
Dacă-l va asculta cumva cineva prin Carei.
Mira-m-aș!
Poate dacă comisarii Garzii de Mediu Satu Mare ar fi pleznit niscaiva amenzi usturătoare de obrazul celor vinovați, așa cum se impunea conform prevederilor legale, atunci Comisarul Șef ar fi fost ascultat. Așa, fiindcă a dat dovadă de o blândețe îngerească, o să-l mai asculte cineva prin Carei exact pe la paștele cailor.

In final, dar nu în ultimul rând, ar mai fi cazul de făcut a precizare ptr. @ Finul sas, adică pentru beati pauperes spiritu, provenită de la un amic de-al dânsului și pe care „careianul informat ce nu poate fi manevrat” nu o poate contesta niciodată și de nici o culoare.
Iat-o, sub forma unui scurt comentariu postat la subsolul articolulului „După ce Ilie Ciută a devenit preşedinte, PNL Carei a devenit incomod. Oare de ce?” publicat în Bde C la: 5 March 2016 de Rusu Marius la 5 March 2016 – 22:30:

„Precizare: d-l Mărieş Horea nu are politic nici o legătură cu Pnl Carei sau consilierii locali din Pnl Carei. Asta după cele ştiute de mine”.

Tetszik maga eszt az irást érteni, legtisztelteb nagykárolyi „ujságiró” uram?

de cornel la 13 mai 2016 - 07:30

punct ochit punct lovit!
pai cum ati vrea sa va iubeasca datornicu orasului prmaru kovaci? poate el angaja cati ziaristi vrea ca stiu si maghiarii sa citeasca actele oficiale unde se vede ce poama este el.

de Horia Mărieș la 13 mai 2016 - 09:28

@cornel la 13 May 2016 – 07:30

Nu vreau să mă iubească nici în ruptul capului.
Vreau să se care urgent, învârtindu-se, în plata Domnului, la tarlaua lui de la Asuajul de Sus sau de Jos.
Atâta tot.

de Horia Mărieș la 26 mai 2016 - 06:51

UPDATE 26 mai 2016:

https://youtu.be/yhEmIXqwMsU

Lasati un comentariu