219 permise de biciclist vor fi acordate luni, la finalul campaniei ”Vreau permis de biciclist”

• publicat la: 6 mai 2016
219 permise de biciclist vor fi acordate luni, la finalul campaniei ”Vreau permis de biciclist”

Luni, 9 mai 2016 de la ora 10.00, la Grădiniţa ”Dumbrava Minunată” din Satu Mare are loc finalul campaniei ”Vreau permis de biciclist”, cu concursul preşcolarilor înscrişi în cadrul acestui proiect. Vor fi acordate 219 permise de biciclist, categoria 1, celor ce au luat parte şi la programul de informare.

Campania ”Vreau permis de biciclist”, aflată la prima ediţie, este inițiată de Fundația Maria și Radio Transilvania Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și Inspectoratul Școlar şi are drept scop încurajarea mobilităţii active şi durabile în rândul copiilor, utilizând pe viitor ca mijloc de transport bicicleta ce poate să le ofere şi un mod de viaţa sănătos.

Totodată, ca viitori biciclişti şi participanţi la trafic, ei vor trebui să ţină cont de regulile rutiere, motiv pentru care campania îşi doreşte să îi pregătească şi în acest sens. În acest an, proiectul s-a desfăşurat pe două etape de vârstă: categoria 4-6 ani şi 7-11 ani, uramând ca la următoarele ediţii să se extindă şi în rândul adolescenţilor. În cadrul preşcolarilor s-au înscris 219 copii de la Grădiniţele ”Dumbrava Minunată” ”Voinicelul” corp B şi C, GPP Nr.11, 6 şi 5 iar şcolile gimnaziale participante sunt ”Avram Iancu”, ”Constantin Bâncoveanu”, ”Mircea Eliade” şi ”Dr. Vasile Lucaciu” cu un total de 441 elevi.

Campania s-a desfăşurat  în perioada 15.03 – 18.04.2016 cu partea de informare, când reprezentanţii Radio Transilvania şi ai Poliţiei s-au aflat în mijlocul copiilor pentru ai iniţia despre posibilităţile pe care le au pentru un mod de viaţă sănătos, respectiv alimentaţia şi efortul fizic minim necesar pentru a fi în formă şi au învăţat reguli de circulaţie pe care viitorii biciclişti, ca participanţi la trafic, trebuie să le cunoască şi mai ales care sunt locurile sigure în care micuţii pot pedala în voie. A urmat apoi partea de evaluare, o testare a cunoştinţelor cumulate pe tema acestui proiect, având la bază chestionare ce reprezintă reguli de bază pentru biciclişti iar pe baza punctajului obţinut se va forma echipajul (doi copii) ce reprezintă clasa/grupa în finala competiţiei. Vor avea loc concursuri de viteză, trasee cu obstacole, slalom printre jaloane pentru a se verifica aptitudinile micuţilor biciclişti. Efortul participanţilor va fi răsplătit cu diplome şi premii iar tuturor celor ce au luat parte şi la instrucţie, în total 660 copii, vor primi Permisul de biciclist.

Lasati un comentariu