Când respectul pentru comunitate este călcat în picioare

• publicat la: 12 mai 2016
Când respectul pentru comunitate este călcat în picioare

Pentru a câştiga simpatia pe cale de disparitie a populatiei careiene, cu scopul de a-si mentine puterea,  administratia locală şi conducătorii ei candidati pentru un nou mandat sunt prezentati  în presa de casă sub o aură  mirifică, nişte bieţi  pălmaşi  dispuşi să se sacrifice pe altarul  muncii întru folosul careianului , nişte  robi ai muncii continue. De parcă nu am avea încă vii în memorie secvenţele modului  de lucru al lor din ultimii 8 ani de activitate. Activitate în folosul unui grup de interes şi nicidecum în folosul careianului onest plătitor de taxe şi impozite.

Dovadă în acest sens sunt 90% din străzile oraşului , cu trotuarele rupte parcă din filmele de groază, numeroasele semnalări ale careienilor care încă nu sunt puşi în posesie pentru terenurile părinţilor lor, lucrări de proastă calitate la infrastructura rutieră….

Nimic nu este precupeţit în scurta perioadă a campaniei lor electorale pentru a propaga dezinformarea şi minciuna de către mercenarii din presa de casă a aparatului conducător din primărie.

Rea-credinţă, amatorism sau goană după senzaţional? Probabil câte puţin din fiecare ar spune cineva care priveşte lucrurile dinanfară şi nu are cunoştinţă despre realitatea vieţii de careian.

Pentru cei mulţi însă, care calcă zilnic trotuarele şi drumurile careiene făcute multe din ele fără autorizaţii, minciuna şi dezinformarea propagată de presa  aservită  este de fapt  un mod de  apărare a unor drepturi  ce cred că li se cuvin dar de fapt sunt ale careienilor  cei mulţi. Călcatul pe cadavre e deja un sport bine stăpânit de aceştia. Până şi Legea este îngropată prin diversiunea creată de candidatul primar ce sugerează că solicitarea listelor de semnături ar fi un abuz.

Se poate face chiar un studiu de caz  la Carei pentru cum poţi minţi opinia publică cu ajutorul presei  aservite.

Se ia contracandidatul  care deranjează prin integritatea şi independenţa sa, în cazul Careiului unul singur, şi se acoperă cu minciuna care prinde cel mai bine la un electorat captiv  care citeşte doar o  anumită presă, cea  de limbă maghiară. Evident, programele lui sunt  aruncate la gunoi  iar informaţiile reale sunt trecute prin filtrul personal şi  dacă nu eşti un consumator de media avizat, ochii îţi sunt făcuţi varză. Nu o  poţi sancţiona pentru minciună şi dezinformare decât prin ignorare , pentru că sunt …private. Chit că sunt  mânate si jucate pe frânghii de comercial ….

Astfel, un candidat care   a demonstrat  că este onest şi cinstit, independent financiar, fără să practice turismul ecumenic sau politic şi mai ales care are un loc de muncă bine definit din care postură face şi angajări de localnici  fără deosebire de etnie, este transformat în presa de casă aservită intereselor unui primar cum e cel actual din Carei în cel mai mare antimaghiar.

Ca de obicei, fără nici un argument prezentat în sprijinul celor afirmate,  fără vreo dovadă. Doar de dragul unor  voturi în plus, câştigate prin lipsă de respect pentru comunitate, comunitatea multietnică ce formează municipiul Carei.

Buletin de Carei

comentarii

de Ionel LUPU la 13 mai 2016 - 11:05

Ne-am lamurit ce anume a facut, sau mai corect, n-a facut in cei 8 ani care au trecut pana acum, aceasta gasca de aparare a intereselor personale din Primaria Carei… Daca tot ati cumparat cai de rasa, de ce n-ati cumparat si arcuri cu sageti ??? Primarul n-a fost in stare sa-si gospodareasca propria avere (gatere) si mai vrea inca un MANDAT DE PRIMAR LA CAREI ??? Acest individ este o belea pe capul careienilor !!!

Lasati un comentariu