Cine conduce de fapt oraşul Carei?

• publicat la: 13 mai 2016
Cine conduce de fapt oraşul Carei?

Convenția Cadru nr. 504/14.01.2015 încheiată între SC Saminstal SRL  şi primăria Carei a fost semnată de către primarul Kovacs şi şef Birou Tehnic, Rakovski Francisc, potrivit celor declarate de acesta din urmă.  Acesta a menţionat că în Convenţie e prevăzut ca pământul rezultat din decopertări sau alte activităţi de construcţie  pe perioada lucrărilor   implementării  masterplanului   Apaserv, să fie dus la capătul oraşului , la groapa de pe drumul spre Ghenci.

Din păcate, această convenţie nu a fost respectată şi astfel, mormanele de moloz sunt depozitate inclusiv roată-roată sala de sport din curtea Apaserv SA,  secţia Carei.

Până şi în perioada  desfăşurării turneului internaţional de handbal Memorialul ,,Mircea Dohan” cu 18 echipe participante şi campioni mondiali de calibrul lui  Cristian Gaţu şi Ştefan Birtalan sau Stamate au fost  descărcate aici 3 basculante de moloz  spre stupefacţia oaspeţilor şi a TVR Cluj prezentă la eveniment. Nimeni nu controlează aici în municipiul Carei  respectarea legislaţiei în vigoare?  Cine susţine anarhia instalată în municipiul Carei unde dictează numai un grup de interes în defavoarea oraşului?

Depozitări de mormane de moloz există şi pe strada Căplenilor în capătul de după intersecţia cu str. C. Mille sau pe spaţii verzi din cartiere după cum am menţionat în mai multe rânduri şi am ataşat şi imagini.

http://www.buletindecarei.ro/2016/04/nimeni-din-primarie-nu-stie-de-depozitul-de-pe-spatiul-verde-de-pe-strada-caplenilor.html

Poliţia Locală dă amenzi doar locuitorilor de la casele de pe străzile din oraş, dar când vine vorba de distrugerea spaţiilor de pe domeniul public prin depozitarea de mormane de moloz fără autorizaţie  tace chitic şi se ascunde.

O altă locaţie unde se depozitează mormane de moloz este  capătul străzii Bălţilor  pe un teren privat al cărui proprietar a făcut sesizare la Garda de Mediu. Cine permite firmelor ce lucrează pe domeniul public al UAT Carei să nu respecte Convenția Cadru nr. 504/14.01.2015  ce prevede expres locul unde pot fi depozitate deşeurile rezultate ?

O locuitoare a acelui cartier ne povesteşte că o perioadă de timp accesul lor la locuinţe a fost blocat de mormanele de pământ depozitate de firma executantă a lucrărilor.

În  răspunsul   Gărzii de Mediu Satu Mare  către deţinătorul terenului în cauză,  am citit  că s-a impus degajarea acestui teren de molozul depozitat în  mod abuziv şi s-a dat ca termen data  de 20 mai 2016.

Astăzi, 13 mai 2016, aceasta este situaţia de pe terenul privat folosit ca loc de depozitare  pământ şi moloz  de  o firmă la care este angajat un consilier  local UDMR .

Potrivit unei adrese din 25 aprilie 2016  a ISC regiunea Nord/Vest, responsabilul tehnic cu execuţia lucrării de reabilitare reţele de apă şi canalizare de unde provin deşeurile este ing. Csizmadia Zsolt.

Cine conduce de fapt oraşul, domnule primar? Cine îşi permite să sfideze Convenţia Cadru  504 din ianuarie 2015  fără cunoştinţa dvs şi fără ca să luaţi vreo măsură  deşi faptele au fost semnalate de mai mult timp şi sunteţi unul dintre semnatarii acestei Convenţii?

Buletin de Carei

comentarii

de atentie la 13 mai 2016 - 15:26

Daca se lucreaza in oras nu e bine,daca nu se lucreaza ,tot nu e bine! Pentru un turneu de hanbal,care nu este organizat de catre Primarie ,sa se opreasca toate lucrarile din acest oras?Aratati populatiei imagini de acum 8 ani din parc si din centru orasului,din fata restaurantului Bucuresti.Sunteti penibili cu toate presupunerile si rautatile voastre.

de erik la 13 mai 2016 - 17:13

lasa tu dumele ca stim ca aveti frica ca se afla de cum ati pus pavajul pe centru si cat a ramas la voi din banii europeni luati pentru lucrarile in bataie de joc!
Primaria trebuia sa organizeze turneul international de handbal pentru ca Mircea Dohan este din Carei dar Primaria nu face nimic daca cineva nu este de la udmreu. Numai banii luati de la careienii dar activitatyile numai pentru cei de la udmereu faceti.
rusine primaria Carei pentru ca a aruncat mizeria la sala de sport cand a fost acolo |Gatu si Birtalan si Varodi!

de fane la 13 mai 2016 - 19:23

primarul , viceprimarul , cat si consilierii UDMR la orice eveniment organizat in cinstea unor personalitati de nationalitate ROMANA ori eveniment ISTORIC fac tot posibilul sa-si arate dispretul si ura fata de NATIONALITATEA ROMANA. Pacat ca PSD–ALDE–UNIREA– nu vor sa vada acest dispret care este facut ROMANILOR datorita intereselor lor private

de PROAUTONOMIST la 14 mai 2016 - 08:24

Dureros sa tot comentati numai din umbra, fara sanse la nimic, asa e ? Mai bine pregatiti va bagajele…prostilor ce sunteti…

de desteptarea! la 14 mai 2016 - 09:19

Respectarea legislatiei acestei tari nu este obligatoriu doar pentru unii cetateni acestui oras ,condus de niste incompetenti.Nu toti !Doar unii dintre ei.Sa nu se supere ceei exceptii.Carora tott respectul!

de desteptarea! la 14 mai 2016 - 09:39

Domnilor primari Careienilor!Respectati drepturile cetatenilor si legile acestei tarii ale caror cetateni sunteti si voi .NU santeti stapanii nostrii si nici a orasului Carei!Santeti doar niste muritori de rand si NU veti duce cu voi,nimic din lumea aceasta si nici NU ati adus ninic aici.Sa nu uitati acest lucru!Succes Careienilor,NUMAI BINE !!!

de mare atentie la 14 mai 2016 - 10:55

ce ar fi clica de udemeristi din primarie fara banii careienilor si ai guvernului? nici bani de pa a nu ar avea ca sunt obisnuiti sa ia banii din primarie si sa mearga cand vor la servici si sa faca afaceri cu primaria si daca sunt angajati.
mare frica au ca se afla cum fenteaza si la contabilitate cu dublurile…..mare atentie curtea de conturi ca astia si actele sunt in stare sa le dubleze numai ca sa scape de lege!

de pentru protomuieist la 14 mai 2016 - 12:54

va inteapa maiu cel rau ? va cauta curtile a de conturi sa va ia masura la pijamale vargate si voi tot ca si capra raioasa …prea v-ati obisnuit sa traiti ca si capusele si ati uitat sa munciti

de lola la 15 mai 2016 - 14:05

Cred ca stim cu totii cine conduce de 25 de ani si vedem si cum.

de Carei. la 15 mai 2016 - 16:28

https://vimeo.com/157670270 BRAVO DOMNULE PRIMAR!

Lasati un comentariu