„…ia aparatul şi distruge-l”…din peripeţiile de la lacul Ianculeşti

• publicat la: 22 mai 2016
„…ia aparatul şi distruge-l”…din peripeţiile de la lacul Ianculeşti

Articolul Buletin de Carei legat de sursa de proveninenţă a peştilor pentru lacul Ianculeşti a atrasa mânia angajaţilor ca PFA de aici, aceştia dorind distrugerea aparatului foto al Buletin de Carei.

Vremea însorită de sâmbătă a scos din case amatorii de pescuit care au căutat locuri de aruncat undiţa  în împrejurimi. Unul dintre cele mai căutate locuri a fost şi lacul de la Ianculeşti, preluat în administrare de primăria Carei în 2012. De atunci, oaza de relaxare a careienilor a fost împrejmuită cu sârmă ghimpată roată-roată.

Atraşi de razele soarelui, am plecat spre Ianculeşti pentru a vedea dacă au înflorit nuferii de pe lac.  Înăuntrul locului înconjurat cu sârmă ghimpată, pe malul lacului erau aliniate undiţă lângă undiţă. Vâzând aparatul de fotografiat, câţiva sătmăreni au semnalat faptul că nu au primit locuri de pescuit la ponton la fel ca alţii care au venit în urma lor, indicând o maşină de SJ.

După câteva cadre trase am pornit în plimbare  spre a căuta nuferii, din ce în ce mai rar de găsit pe luciul apei de la Ianculeşti.

http://www.buletindecarei.ro/2015/10/specii-rare-de-nuferi-pe-lacul-din-ianculesti-semnalate-de-un-specialist-in-geo-botanica.html

Am întrebat unul dintre paznici care sunt zonele în care mai există nuferi…..Dacă nu sunteţi de la Iaşi, vă spunem…sunteţi de la protv?  a întrebat paznicul.

Am aflat că îl cheamă Borota, că se trage din Portiţa şi că are de  la 1 martie 2016 contract cu primăria Carei ca şi PFA.

După ce a aflat de la Kiss Dejo, angajat şi la Apaserv Carei şi cu contract de colaborare cu primăria Carei, că nu despre Iaşi e vorba ci de Buletin de Carei s-a dezlănţuit iadul.

Împreună cu alţi doi bărbaţi au   cerut socoteală pentru faptul că  vorbim cu oamenii şi facem poze.  Mai mult, au folosit injurii în limba maghiară ce nu se pot  reproduce , încurajându-se apoi unul pe altul ca să ia aparatul foto şi să îl distrugă. Kiss Dejo a reproşat chiar faptul că Buletin de Carei a scris despre sursa de alimentare cu peşti a lacului şi despre o parte din cheltuielile de aici. Ce vă interesează….?

http://www.buletindecarei.ro/2016/05/pestii-consilierul-si-fotovoltaicele-in-republica-de-la-carei.html

Cu aceşti oameni are primăria Carei încheiate contracte de colaborare.

Lacul de la Ianculeşti este  râvnit de administraţia UDMR a Careiului . Sătenii din Ianculeşti spun că o maşină cu numere de Ungaria a sosit în cursul după-amiezii de vineri pentru a aduce peşti la lac. Oamenii din sat sunt nemulţumiţi de faptul că o parte din păşunea comunală a fost diminuată prin folosirea de parcele ca parcare sau ca spaţiu înconjurător pe care a fost pus gardul iar ei plătesc impozit şi pe acele suprafeţe.

Satul Ianculeşti aparţine de UAT Carei şi este cuprins de aceasta în prima zonă de impozitare. Primăria Carei nu a investit aici nimic , clădirea Căminului Cultural este lăsată în paragină la fel ca şi a fostei şcoli, nu există apă curentă sau canalizare, nu există drumuri  specifice primei zone de impozitare şi nici denumiri la străzi iar  construirea unei capele mortuare este condiţionată  politic de primarul Kovacs.

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/trafic-de-influenta-la-careicapela-mortuara-contra-voturiepisodul-2capela-fac-daca-cer-consilierii-psd.html

Paznicii şi personalul plătit de UAT Carei prin contracte PFA pentru lacul Ianculeşti ameninţă Buletin de Carei şi proliferează înjurături  doar pentru faptul că am prezentat o mică parte din modul de cheltuire a banului public careian pentru lacul de la Ianculeşti de către administraţia Kovacs.

Administraţia Kovacs menţine şi la ora actuală satul Ianculeşti departe de binefacerile lumii civilizate, refuzându-i până şi dreptul la o capelă mortuară sau un cămin cultural, fapt ce nu deranjează niciun candidat de primar din alianţa tripartită.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 22 mai 2016 - 05:27

Frumos lac.
Frumoși pești (bănuiesc).
Frumos gard cu sârmă ghimpată.
Bănuiesc că gardul a fost ridicat pentru ca vitele (și oile) ianculeștenilor să nu poată să intre, de pe pășune, direct in lac (este și o vorbă: „din lac în puț), ca să-l folosească drept piscină olimpică pentru concursuri de înot și ca nu cumva, la final, ca premiu, să mănânce prăjiți pe grătar, peșții proveniți import Ungaria. Ar fi ca și o crimă cu premeditare motivată etnic.

Am mai umblat și eu la viața mea, de mult, prin tinerețe, hai-hui, cam pe la toate lacurile și bălțile din jurul Bucureștiului.
Aveam și eu microbul învățării râmelor agățate în cârlig să înoate. N-o să mă credeți, dar sunt foarte frumoase lacurile și bălțile din jurul Bucureștiului, iar unele dintre ele, cum ar fi Pasărea de exemplu, sunt înconjurate cu păduri majestuoase unde veneau dimineața devreme căprioarele să-ti mănânce din palmă.

Dar vă jur că PE NICĂIERI n-am văzut așa un CRETINISM, așa o IMBECILITATE ca cea pusă la cale de Primăria Carei, și anume înconjurarea unui lac de agrement cu un gard cu sârmă ghimpată, așa cum este acestă „invenția” primașului Kovács, născută dintr-un singur neuron beteag, aplicată la lacul Ianculești.

Locul și lacul ăla de la Ianculești au oare un regim similar cu cel Auschwitz, cu cel de la Buchenwald, cu cel al unui „gulag” siberian, cu cel al unui lagăr de concentrare? Sau toată aceasta prostie monumentală, strigătoare la cer se datorează doar faptului că unul dintre consilierii locali este de fel din Ianculești și l-a consiliat foarte înteligent, fiindcă dânsul are doar „idei noi, tinerești”, pe „conducătorul” lui, pe primașul udemerist, așa cum a fost și în snoava aia cu tăiatul plopilor?
Mai mult ca sigur, mai mult ca bisztos că de fapt așa stau lucrurile. https://vimeo.com/126900231

Iar țăranii ăia care se fac că păzesc de braconieri un lac înconjurat cu un gard cu sârmă ghimpatăm, dar, bag mâna in foc că mai mult ciubucăresc și care sunt în stare în barbaria lor să atace un jurnalist, chitiți bine să-i distrugă aparatul cu care fotografia într-un loc public, trebuiesc dați URGENT pe mâna poliției.
Fără nici o altă discuție.
Mai precis, poliția careiană trebuie să se autosesizeze în mod obligatoriu și muszaj după lecturarea articolului de mai sus.
Că doar Ianculeștiulu nu este un sat fără câini, nu este situat nici în Bantustistan nici în Boșimania, este situat (încă) în România.

de pescarulamator la 22 mai 2016 - 10:11

dejo e cainele de paza a lui lajos si jeno si face legea la balta! pilele nu platesc nimika si mai primesc si locuri bune cu cite undite vrea muschiul lor. pentru noi nu e voie sa ducem acasa din pesti da altii duc cu portbagaju!!!!!!
sa vedeti ce de buliiii se face acolo….dejo e tinut de apaserv da sta pe balta toata ziua.

de pescar la 22 mai 2016 - 11:44

VIORELE VIORELE Pubela din mana ti se potriveste de minune la asta te pricepi,,Nu te mai ascunde dupa manusa oricum te cunoaste lumea si stie ce valoare ai

de Pescar la 22 mai 2016 - 22:01

Un paznic de groaza ! Face pe smecherul ! Stiuuuuu, l-am prins și noi . Cum auzea mișcare cum era prezent . Dar ce e drept ar bea și ar manca de la pescari ,nu gluma. Poate cu putina agheasma te pui bine cu el ,dar cel puțin noi,nu am mers sa saturam paznici ci sa pescuim !

de Emil la 22 mai 2016 - 22:10

Trei derbedei

de Laura la 23 mai 2016 - 10:16

Cu tine 4 „Emil” !!!

de sabin la 23 mai 2016 - 11:22

si cu tine 5 laurica

Lasati un comentariu