Constituirea noului Consiliu Local Carei

• publicat la: 21 iunie 2016
Constituirea noului Consiliu Local Carei

Update- Primăria Carei anunţă schimbarea locaţiei desfăşurării şedinţei de constituire. Aceasta va avea loc la sala de expozitii 53 din Castel.

Prefectura Satu Mare a programat pentru miercuri, 22 iunie 2016, constituirea mai multor Consilii Locale din judeţ printre care si cel al  mun.Carei. Astfel, şedinţa de constituire va debuta la ora 15,00 în sala Teatrului Municipal  Carei.

Tot mâine sunt  programate a se constitui  Consiliul Judeţean Satu Mare, de la  ora 11,00 , Consiliul Local Beltiug-ora 13,00 ,  Consiliul Local Pir-ora 12,00 , Consiliul Local Cămin-ora 13,00,  Consiliul Local Pişcolt-ora 10,00,  Consiliul Local Sanislău-ora 15,00 ,  Consiliul Local Petreşti-ora 11,00 ,  Consiliul Local Andrid-ora 12,30.

În urma alegerilor locale din data de 5  iunie, primarul Kovacs a obţinut cele mai multe voturi, urmat de consilierul Ilie Ciută, Ionuţ Oneţ şi Pinter Joszef. Ultimii doi clasaţi au obţinut mai puţine voturi  decât partidele pe care le conduc fapt ce denotă că nu sunt la fel de apreciaţi de careieni ca şi lista de consilieri a partidelor lor. Rămâne de văzut dacă protocolul încheiat la judeţ între UDMR şi PNL va funcţiona şi la Carei.

Buletin de Carei

 

comentarii

de localnic!!! la 21 iunie 2016 - 22:34

va laudati cu locul doi?
nr voturilor o traime fata de bucuresteanu in 2012, un sfert fata de keizer si macecin 2004 respectiv 2008, o cincime fata de kovacs in 2016
mare realizare

de haha la 21 iunie 2016 - 23:08

Si cu acest comentariu ce ai realizat domnul localnic?

de careian la 21 iunie 2016 - 23:15

va doare locul doi? nu a iesit pasenta cu ionut pe doi? nici cu angajatul lui laios nu ati reusit nimic si de Ciuta tot nu ati scapat!ati creyut ca veti putea arunca cu bani la haveri si pe ceilalti sa puneti biciul.nu veti scapa nici voi asa ca rideti pana mai puteti.

de Horia Mărieș la 22 iunie 2016 - 06:06

Reacție la articolul postat de Careianul numit și Szasz Lorand: „Risc de inundaţii eliminat în zona Danko Pista prin desfundarea canalelor” (Galerie foto), apărut acum câteva ore în opiniedecarei

https://www.facebook.com/marieshoria/posts/1112152148847023

Sunt „fericitul” apropitar al unui teren de 10.000 mp aflat in imediata vecinătate a str. Danko Pista din Carei. Am pe acolo niște vecini superselecți. Terenul, fost in proprietatea bunicului meu, a fost de fapt jumătate din „Gaterul” deținut de bunicul meu și de un șvab local, de d-l Barth, decedat acum câțiva ani in Germania, unde a emigrat mai de mult. Gaterul a fost nationalizat de comuniști in 1948. Eu am avut ambițul foarte nesănătos, ba chiar bolnăvicios, să mă lupt in instanță pentru retrocedarea terenului care a aparținut din 1936 până in 1948 bunicului meu. Asta doar fiindcă am făcut mult sport la viața mea, ca și viceprimarul domnul Keizer Lajos și deci știu să mă lupt, și fiindcă sunt încăpățânat exact ca un catâr. După 12 ani de procese și de foarte calmă și răbdătoare incăpățânare, am reușit. Fostul partener al bunicului, d-l Barth și urmașii lui, n-au avut nervi suficienți de tari pentru așa ceva, au abandonat problema luptei cu morile de vânt și partea lor de teren, 10.000 mp intravilan în Carei, a rămas de-a moaca … Statului Român. Oare câte astfel de terenuri foste în proprietate privată înainte de regimul comunist sunt azi în aceeași situație? Numai Cel de Sus mai știe!

Terenul, deși marginal, este intravilan și are și cale ferată de incintă. Până când am câștigat procesul, timp de peste 65 de ani, el a fost folosit și administrat de diverse instituții (indeosebi de cei de pe la Îmbunătățiri Funciare sătmărene) care și-au bătut joc de el și au ridicat diverse coșmelii betonoase, demolate însă foarte rapid în ultimii patru ani, ani până la ultima cărămidă, de vecinii mei harnici și inimoși. Asta era situația de facto acum cca trei luni, mai precis până în ziua de 30 martie 2016.

Atunci am ajuns inopinat pe la Carei și am avut surpriza să constat că patru firme care lucrau în Carei pentru SC Apaserv SA Satu Mare (lucrări de canalizare si de alimentare cu apă finanțate din fonduri europene) au fost atât de amabile incât mi-au cărat pe teren cca 3-400 tone de mormane de pământ și de moloz, evident, cu acordul tacit al întâistătătorilor urbei, adică al primarului Kovávcs Jenő si al viceprimarul Keizer Lajos, fiindcă totuși Careiul nu este un sat fără câini.

N-am stat cu mâinile în sân și am formulat imediat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei pentru „tulburare de posesie”. Nu-mi pun absolut nici un fel de speranță în procurorii careieni și in „dreptatea” lor, fiindcă în acel oraș domnește doar legea junglei, sau mai precis legea primarului Kovács, reales recent de alegătorii careieni „fraieri și creduli”, așa cum însuși Kovács i-a caracterizat, pentru un al patrulea mandat de primar. Să fie sanătos și la pungă și mai gros.

In plus, am făcut o lăcrămăție și la Garda de Mediu Satu Mare. Cei de acolo s-au dovedit a fi ceva mai cooperanți și deși n-au aplicat niște amenzi usturătoare celor vinovați așa cum s-ar fi impus, i-au somat totuși să aducă terenul la starea lui inițială până la data de 20 mai 2016.

Apoi fost din nou în Carei.
La data de 25 mai 2016 situația pe teren se prezenta ceva mai bine.
Mai era câte ceva de lucru.

A mai trecut incă aproape o lună și in ziua de 14 iunie 2016 situația se prezenta ca in cele patru fotografii din postarea de pe facebook. Încă mai este ceva de lucru. Cam 10% din terenul meu este incă acoperit de grămezi de pământ, moloz și resturi de betoane.

Azi 22 iunie 2016 ora 15:00 se ține la Carei sedința de constituire a noului Consiliu Local in care, bănuiesc, va avea loc si reinstalarea in funcția de viceprimar a domnului Keizer Lajos. Îi doresc noi și foarte mari succesuri. I-am admirat cizmele de cauciuc cu care s-a deplasat ieri, după ploaie și cele două reprize serioase de grindină, să-i ajute pe cetățenii care domiciliază pe str. Danko Pista. Sper că a reușit să desfunde și canalul pestilențial ce mărginește terenul meu și care era umplut de locuitorii străzii de tot felul de gunoaie, peturi și alte mizerii. Cred și eu că dacă acel canal era menținut in stare mizerabilă de locuitorii responsabili și foarte harnici, la o ploaie abundentă, apa le intra in curți și poate și in case. Dar pe ei – ce este drept, e drept- nu prea părea să ii deranjze inconvenientul ăsta.
Oricum, văzând faptul că domnul (sper și viitor) vicemprimar Keizer Lajos se interesează atât de mult de zonă, nutresc oarișicari speranțe deșarte că va putea convinge cele patru firme, dintre care una este din Ungaria, să finalizeze „aducerea la starea inițială” și a terenului aflat in proprietatea mea, fiindcă așa ar fi fair play ba chiar și gigea. Lucru pentru care nu pot decât să-i mulțumesc anticipat.

Altfel, voi fi nevoit să fac din nou lăcrămații pe la Parchetul din Carei și pe la Garda de Mediu Satu Mare fiindcă eu am un mare defect de caracter de care sunt de altfel conștient: sunt încăpățânat ca un catâr, cu excepția cazurilor când sunt măgar.

Lasati un comentariu