Borne kilometrice ruginite la intrările în Carei

• publicat la: 30 July 2016
Borne kilometrice ruginite la intrările în Carei

Buletin de Carei vă prezenta săptămâna trecută situatia câtorva borne kilometrice transformate ad hoc în coşuri de gunoi stradal de către trecători.

https://www.buletindecarei.ro/2016/07/borne-kilometrice-transformate-in-cosuri-de-gunoi-la-carei.html

Unul dintre cititorii  Buletin de Carei semnala la comentarii faptul că  micile deşeuri aruncate în interiorul bornelor kilometrice ar putea fi păstrate de cetăţeni până la aflarea unui coş de gunoi stradal dovedind astfel un anumit grad de civilizaţie.

Un comentariu de bun simţ până la urmă  doar că  este la fel de importantă şi atitudinea celor care din neglijenţă sau nepăsare  permit existenţa acestor borne kilometrice din centru în  starea în care se află- o adunătură de table ruginite bine ancorate în postamentul de ciment.

Indiferent de cine apartin, administratia locala trebuie să se preocupe de estetica oraşului. Cu siguranţă că aceste indicatoare kilometrice nu mai sunt demult necesare după ce progresul în domeniul orientării ne-a pus la dispoziţie suficiente… unelte  care ne fac viaţa mai uşoară. Ceea ce nu înseamnă că trebuie lăsate  secole întregi de izbelişte până se degradează cumva şi dispar de la sine.

La fiecare intrare în mun.Carei avem câte o bornă kilometrică care din păcate arată la fel de ruginită si degradată  ca cele prezentate în articolul  menţionat.

Acestea ies în evidenţă  si mai mult datorită vitezei  mici  cu care sunt nevoiti să circule şoferii care intra în mun.Carei. Denivelările de-a dreptul spectaculoase   ale şoselei îi determină să  reduca simtitor viteza de rulare si astfel au posibilitatea să observe  mai atent şi bornele kilometrice   de un farmec aparte. La fel şi starea drumurilor municipale cu tot cu trotuarele din jur.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu