Cheile Bicazului aparțin județului Neamț. Trupul județului Neamț nu va fi schilodit la granița cu orașul Gheorghieni

• publicat la: 28 iunie 2020
Cheile Bicazului aparțin județului Neamț. Trupul județului Neamț nu va fi schilodit la granița cu orașul Gheorghieni

Curtea de Apel Ploiești a pronunțat astăzi, 25 iunie, sentința definitivă în procesul a cărui miză a devenit granița administrativă dintre județele Neamț și Harghita, anunță George Lazăr, prefectul județului Neamț pe pagina sa de socializare. Prima instanță, Tribunalul Prahova, a decis să anuleze procesul verbal în care se consemna montarea unor borne de hotar și să stabilească o altă graniță, cu 4 km înspre județul Neamț, ceea ce implică trecerea Cheilor Bicazului, administrativ, în județul Harghita, anunță Dan Tanasă.

Anunțul a fost făcut public de prefectul județului Neamț, George Lazăr, pe contul său de socializare:

„AM CASTIGAT

Impreuna cu Dl.Primar de Bicaz Chei, Gheorghita Oniga si cu Dl Simion Stancel seful OCPI Neamt, am dus o batalie extrem de grea dar si de maxima importanta pentru judetul Neamt.

Decizie irevocabilă: Cheile Bicazului au ”revenit” administrativ în județul Neamt

Curtea de Apel Ploiești a pronunțat astăzi, 25 iunie, sentința definitivă în procesul a cărui miză a devenit granița administrativă dintre județele Neamț și Harghita. Prima instanță, Tribunalul Prahova, a decis să anuleze procesul verbal în care se consemna montarea unor borne de hotar și să stabilească o altă graniță, cu 4 km înspre județul Neamț, ceea ce implică trecerea Cheilor Bicazului, administrativ, în județul Harghita.

Decizia Tribunalului Prahova a fost atacată la Curtea de Apel Ploiești, unde reprezentanții instituțiilor din Neamț au fost prezente la fiecare termen și au depus concluzii scrise. Din argumentația Prefecturii rezultă că procesul ar fi trebuit să se încheie cu respingerea acțiunii, ca fiind tardivă, pentru că Municipiul Gheorgheni putea contesta procesul verbal în termen de cel mult un an de la încheierea lui, nu după 11 ani. În al doilea rând, Prefectura Neamț a cerut instanței să observe că Tribunalul Prahova s-a pronunțat asupra unui capăt de cerere, fără a fi investită să-l soluționeze: ”stabilirea liniei de hotar dintre teritoriul administrativ al oraşului Gheorgheni şi teritoriul administrativ al comunei Bicaz Chei astfel: DN 12 Gheorgheni (D.N. 1) – Lacul Roşu – limita jud. Neamţ 0 +000 32 +32,000 km., conform Hotărârii Guvernului nr. 540/2000 din 22.06.2000, publicate în Monitorul Oficial, Partea I nr. 338 din 20.07.2000”.

 

comentarii

de Farcau Mariana Doina la 29 iunie 2020 - 11:58

Felicitari ! Adevarul invinge !!!

Lasati un comentariu