Deci se poate! MAE știe să ofere și răspunsuri civilizate și în timp util

• publicat la: 3 aprilie 2023
Deci se poate! MAE știe să ofere și răspunsuri civilizate și în timp util
Deci se poate!
MAE a binevoit să dea un răspuns civilizat, la ceas de seară chiar, abia după ce am postat un material cu adresa lor în doi peri remisă redacției Buletin de Carei.
.
https://www.buletindecarei.ro/2023/04/mae-si-primaria-carei-nu-dau-doi-bani-pe-comunicarea-de-date-si-documente-oficiale.html
.

S-a evaporat dificultatea, complexitatea și volumul lucrărilor documentare..până și termenul de 30 zile pe care l-au avansat azi dimineață.

În concluzie, în această seară la ora 21,00, am aflat că ,,partea ungară, prin Ambasada Ungariei la București, a informat partea română în legătură cu o posibilă vizită a Președintelui Ungariei la Carei, în data de 12 aprilie 2023,,.

Vizita se datorează faptului că a fost aprobată solicitarea consilierilor UDMR Carei de a se amplasa în fața primăriei Carei din România a statuii lui Kolcsey, politician maghiar care a scris imnul Ungariei. În timp ce mormintele personalităților române din cimitirul central se distrug cu nerușinare, instituțiile de cultură județene dau aviz favorabil oricărei cereri venite din partea UDMR. Românii trebuie să răscumpere mormintele oamenilor de cultură români pentru a nu fi distruse la fel ca ale protopopilor George Marchiș și Romulus Marchiș.

Iar de la dezvelirea statuii politicianului maghiar nu dorește să lipsească președinta Ungariei, cea care se plimba prin România și vopsea borne în culorile Ungariei nederanjată de autoritățile române în exercițiu.

Așteptăm precizarea privind caracterul vizitei, privat sau oficial.

Până atunci, invităm românii din zona Carei să pregătească steagurile românești pentru a le scoate la vedere pentru ca președinta Ungariei să nu creadă că suntem ,,sat fără câini,, și să se apuce cumva să vopsească ceva prin oraș în culorile steagului maghiar.

Poate că la Carei vor fi mai vigilente forțele de ordine și nu vor permite unui președinte de stat străin să batjocorească teritoriile românești.

Având în vedere că suntem într-o localitate din România, va trebui să asculte și Imnul de Stat iar primarul Kovacs să poarte eșarfa tricoloră chiar dacă Prefectura îi mai permite uneori derapaje legislative.

https://www.buletindecarei.ro/2023/03/atentie-la-borne-presedinta-ungariei-vine-la-carei-la-dezvelirea-statuii-unui-politician-maghiar-in-fata-primariei.html
.
Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu