Corpul de control va verifica numirile de directori la şcoli

• publicat la: 21 august 2016
Corpul de control va verifica numirile de directori la  şcoli

Mircea Dumitru, noul ministru al Educaţiei, face un  anunţ interesant  prin intermediul  paginii sale  personale de Facebook.  Acesta precizeaza  că nu va ezita să trimită Corpul de Control ca să verifice modul în care se fac numirile directorilor la şcoli.

Decizia sa a fost luată după ce a primit sesizări privind unele numiri prin detaşare care au fost făcute în unele instituţii de învăţământ.

„Am primit în ultimele zile mai multe sesizări referitoare la modul în care, în unele judeţe, se petrec numirile prin detaşare ale directorilor de şcoli. Atrag atenţia tuturor inspectorilor şcolari generali că numirile directorilor trebuie să ţină seama exclusiv de competenţele şi de integritatea persoanelor în cauză”, a scris ministrul Dumitru  pe pagina sa de Facebook.

„Nu voi ezita să trimit corpul de control pentru a verifica sesizările primite şi să iau măsuri ferme în situaţiile în care inspectorii şcolari numesc directorii pe alte criterii”, a mai precizat domnia sa .

Mircea Dumitru face cunoscut faptul  că “în cel mai scurt timp vom demara concursurile pentru directorii de unităţi de învăţământ, astfel încât să punem capăt practicilor care, an de an, au afectat profund şcoala”.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu