Porția de patriotism a fost servită în acest an de Nicolae Furdui Iancu

• publicat la: 5 august 2016
Porția de patriotism a fost servită în acest an de Nicolae Furdui Iancu

Joi seara, Nicolae Furdui Iancu și  grupul instrumental Crai Nou au  oferit careienilor un recital de excepție.  Cântecele patriotice cu care s-a încheiat concertul   din Carei au fost  sorbite cu nesaț de cei peste 2 mii de careieni care au aplaudat  necontenit  la scenă deschisă.

Joi, 4 august 2016 a fost seara rezervată folclorului românesc din cadrul AugustFest. Ansamblul careian Ceatăra condus de Adrian Pașca  a aniversat 15 ani de existență prilej cu care au susținut un spectacol  de muzică si dans popular. Au evoluat pe scenă interpreți consacrati sau în  curs de formare, dansatori și instrumentiști.

La ceas de sărbătoare pentru Ansamblul Ceatăra au fost alături de ei  în fața spectatorilor Ana Holdiș  Pop și Radu Ciordaș. Cântecul si voia bună au cuprins asistența. Programul  s-a prelungit  și astfel  interpretul special invitat a  urcat pe scenă abia după  ora 22,30.

La manifestare a participat o delegatie din partea Consiliului Judetean  printre care am remarcat prezența vicepreședintelui Alexandru Panea și a directorului Centrului de creatie Robert Laszlo. Împreună cu ei  a fost  primarul Kovacs cu soția.

Recitalul îndrăgitului artist Niclae Furdui Iancu  a cuprins o primă parte de cântece de dor si joc iar apoi , încurajat de public, a dat drumul inegalabilei sale voci să cânte ce știe ea mai bine: cântece patriotice românesti de suflet, cântece ce se aud tot mai rar în municipiul Carei. Ultimul concert în care au fost auzite mai mult de 2 cîntece patriotice românesti a avut loc cu trei ani în urmă ,Cristian Fodor fiind atunci interpretul curajos.

Pentru concertul lui Furdui Iancu au sosit la Carei moții din Marna Nouă și Ianculești dar am văzut si români din Tășnad si Lucăceni.

La primele acorduri ale cântecelor patriotice, toți spectatorii au aplaudat cu frenezie, au cântat alături de  artist  fiecare vers și au  cerut bis-uri.  Careienii  însetați de cântece de neam și țară s-au ridicat în picioare în momentul  interpretării  marșului Treceți Batalioane române …și  așa   au rămas până la final .

Careienii mulțumesc fiului satului Sohodol pentru bucuria oferită  în seara de joi 4 august 2016.  Porția de patriotism servită  va rămâne  o  amintire vie pentru cei  prezenți, mult timp de aici înainte .

Daniela Ciută

comentarii

de sandu la 5 august 2016 - 10:25

Sanatate si putere sa mai veniti pe la noi !
Furdui Iancu se respecta si nu poate fi intors de primarie sa nu cante patriotice cum sunt altii slabi de injer !
In tot programul nu a cantat nimeni nimic despre tara noastra de frica lui Jeno . Traiasca Furdui Iancu !

de abdul la 5 august 2016 - 11:01

Cei de la psd au fost la concert ? Le-ar fi prins bine o lectie de patriotism ( ce zici Ionut )

de Doina Incze la 5 august 2016 - 15:11

Aseara inimile romanilor prezenti la recitalul oferit de inegalabilului Furdui Iancu au batut la unison.Artistul a reusit dupa aproape 30 de ani sa ne trezeasca sentimentul patriotic care din pacate ne-a lipsit .Va mai asteptam cu mult drag in urbea noastra !

de anca la 5 august 2016 - 17:32

saracu marius cat a transpirat el sa il multumeasca pe jeno si sa spuna ca lumea a venit puhoi pentru aniversarea de 15 ani…cati erau la ora 9 si cati au venit apoi pentru furdui iancu? macar ai fost bine platit mariusica adus de la medies sa prezinte spectacolul ca sa fie siguri ca cei din carei nu spun ce nu vrea sa auda primaru!

de Petrica la 5 august 2016 - 18:17

Cat va exista un Furdui Iancu, Tudor Gheorghe, Veta Biris. Ioan Bocsa si multi altii, inca o sa mai avem referinte romanesti si o speranta curata. Aceasta doina poate nu o intelegi in profunzime daca nu stii si istoria profunda a Transilaviei, nu cea cosmetizata. Dupa ce am citit cartea ” Ardealul pamant Romanesc” scrisa de Lehrer am inteles cat a patimit Ardealul si mai ales Romanii timp de secole si cat au luptat sa isi mentina identitatea si credinta stramoseasca, desi totul era potrivnic lor. 422 de pagini cat are cartea (poate sunt prea putine pentru a reda secole de istorie) ofera o perspectiva reala, netruchiata si nici alternativa, a istoriei reale ale Neamului Romanesc din Ardeal, care multi o cam ocolesc sau li se inoculeaza ca istoria Romanilor e falsa sau inventata de comunisti lucrurile lovind profund in sufletul Romanesc, dar daca stii istorie esti de neclintit in fata acestor asalturi. Va recomand din suflet cartea. Sa ne traiti Maestre multi ani si sa nu va opriti niciodata sa cantati durerile si bucuriile prin care a trecut indragitul si neobositul Ardeal (leagan al Romanismului si Dacismului). Doamne Ocroteste-i pe Romani

de Elisa D la 6 august 2016 - 09:42

Nu vi s-a parut sunetul prea jos? Mie mi s-a parut sabotaj de la primar, reascultati inregistrarea. Sigur ceva n-a fost in regula 🙂

de Tudor la 6 august 2016 - 10:26

Totul a fost perfect! Chiar si fara statiile voastre s-ar fi auzit vocea rasunatoare a maestrului Furdui Iancu! Nici macar primarul tulipan nu a reusit sa opreasca melodiile lui Furdui Iancu si nici miile de spectatori veniti sa il asculte. Poate de asta strangea asa tare mainile in poala primaru si tinea de scaun sa nu cada cand a simtit in spate vuietul multimii. Va vine vremea si voua leprelor si asupritorilor de romani mai repede decat credeti. Nicolae Furdui Iancu nu e la fel cu artistii la care ati soptit mereu cate patriotice sa cante. Cu el nu v-a mers si a cantat pentru toti romanii de care primarul isi bate joc!

de varanudorm la 6 august 2016 - 13:51

dragule elisa, dapoi pana la viena sigur ca a fost mai jos sunetul ca nu se poate ridica sa se auda ca si la carei.nici nu am stiut ca sa iubesti tu muzica furdui ca sigur am fi dat pentru tine o dedicatie melodia ..vai saracii dusmanii…

https://www.youtube.com/watch?v=VwbrCFXYM-0

de Lucian la 6 august 2016 - 18:30

Prieteni,ce contează dacă a fost cineva de la PSD,daca primarul a savurat cântecele sau nu și alte aspecte enumerate mai sus?
Important este ca Nicolae Furdui Iancu ne-a oferit o seara minunata.
El va fi mereu îndrăgit de careieni si de toți românii.
Restul sunt detalii nesemnificative.

Raspunsuri

Lasati un comentariu