Cu Dacia 1310 până în Anglia. 3 sătmăreni vor promova DACIA

• publicat la: 15 October 2016
Cu Dacia 1310 până în Anglia. 3 sătmăreni vor promova DACIA

Duminică, 16 octombrie 2016, trei tineri sătmăreni pornesc într-o expediție temerară la bordul unei Dacii 1310 fabricată în 2004. Destinația, Anglia.

Traseul : Satu Mare-Budapesta-Viena-Munchen-Luxembourg-Bruxelles-Amsterdam-Calais-Dover-Londra-Stoke on Trent.  Energici și ambițioși,  Bogdan Tincu, Ovidiu Pop și Claudiu Belbe doresc să promoveze DACIA, atât mașina cât și istoria noastră.

Timp de 2 săptămâni vor traversa regiuni din Europa evitând autostrăzile. Prima oprire va fi la Viena. La capatul celor 2400 de km ca îi au de parcurs vor poposi probabil și la Zidul lui Hadrian, un zid urias de peste 100 de kilometri ce  taie insula Marii Britanii în două, despărtind Scoția de Anglia. Este locul în care se află cele mai îndepărtate vestigii ale unor așezări dacice, fortul dacic Banna.  Muzeul de aici este vizitat de  nenumărați  turiști. Doi  curatori  se preocupă de soarta fermei-muzeu, vorbesc unei lumi intregi  despre un  sit dacic de Patrimoniu Mondial UNESCO.

http://www.formula-as.ro/2008/842/societate-37/dacii-de-la-capatul-lumii-10366

Cei trei  sătmăreni temerari vor ține legătura cu noi prin intermediul unei pagini de Facebook.

Buletin de Carei a oferit grupului un steag și  eșarfe tricolore și le dorește Drum Bun, fără evenimente rutiere neplăcute.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu