Aici se ține Slujba de Pomenire de la cimitir a creștinilor români din Carei

• publicat la: 1 November 2016
Aici se ține Slujba de Pomenire de la cimitir a creștinilor români din Carei

Ziua Morților sau Luminațiile adună în fiecare an la Carei mulțime de popor care vine să cinstească memoria celor plecați dintre noi. Toți cei care au pe cineva drag îngropat în locurile de veci ale orașului vin să aprindă o lumânare și să asiste la slujba de pomenire ce se oficiază în fiecare cimitir.  Cei cu probleme în a se deplasa își trimit gândurile bune și alesele sentimente să asiste la ceremonial.

Fiecare cimitir este inundat  astăzi de flori multicolore, în special crizanteme , de coroane , aranjamente florale și lumânări de toate dimensiunile.

La ora stabilită în prealabil, preoții oficiază serviciul religios, parastasul de pomenire a sufletelor celor plecați dintre noi.

Acesta e locul unde credincioșii români își vor comemora morții. La Capela de la intrarea cimitirului Mestereszi. Pe aceste alei din fața Capelei va avea loc slujba de pomenire din Ziua Morților.

Deși a fost aprobat proiectul de hotărâre care prevede realizarea reabilitării acestor alei, nici până la această dată nu a fost efectuată vreo lucrare în condițiile în care suma alocată este mai mult decât modestă …3.826 de euro. Raportul de specialitate semnat de Francisc Rakovski de la biroul de investiții  a  fost unul favorabil și conține chiar și o schiță a porțiunilor ce ar fi urmat să fie supuse reabilitării.

https://www.buletindecarei.ro/2016/09/aleile-de-acces-la-mormintele-romanesti-din-carei.html


În cazul reabilitărilor aleilor cu 3.826  euro de la acest cimitir  nu s-a primit undă verde de la conducerea orașului așa cum s-a procedat pentru  realizare gard cu peste 17.000 euro ca să îngrădească un Teatru sau  pentru construire 2 vestiare în parc cu 39 mii euro și acum fiind nefuncționale. Și toate acestea din cauza ambițiilor politice nemăsurate ale unui primar și viceprimar UDMR care încă nu realizează că municipiul Carei este unul multietnic iar bugetul local se constituie și din contribuțiile careienilor români.

În aceste condiții își  comemorează morții  creștinii români din mun.Carei.

Dumnezeu să odihnească sufletele tutror celor plecați dintre noi!

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de Burebista la 1 November 2016 - 19:50

Rusine sa va fie domnule primar si viceprimar!
inafara de buzunarul vostru nu va intereseaza nimic sa faceti pentru oras mai ales cand e vorba de romani!!!!va puteti tot sedinta cu popii romani ca va bateti joc de toti romanii din oras !!!!
ce ar fi primarul fara locul de munca din primarie?

de Horia Mărieș la 1 November 2016 - 20:24

@Burebista

Radio Erevan vă răspunde: Un zero barat.

de sany la 1 November 2016 - 20:41

Bv tovarășului primar nici pnt.mortiii nu sântetiiiiii capabil să faceți cv frumos….

de realistul la 1 November 2016 - 20:59

Sa se gospodareasca preotii ortodoxi din taxele incasate de la populatie.

de crestin la 2 November 2016 - 08:20

Atunci de ce la celelalte religii face primaria?Ei nu trebuie sa se gos[podareasca din taxele incasate?Mereu se gasesc bani pentru renovare de gradinite maghiare si scoli dar pentru scolile romanesti nici daca crapa orasul nu da primaria udemerista!pentru gardul d ela teatru a dat direct 460 de euro pentru 1 metru liniar ca nici de era din aur nu costa atata dar pentru ca sa toarne ceva ciment pe trotuarele de la cimitir nu dau pentru ca sunt catre morminte romanesti!nici Monumentul din centru nu a vrut primarul sa il repare ca a zis ca ei nu iubesc acest mon ument. bine ca iubesc banii romanilor primarul si vicele.chiar ca sa le fie rusine!si voua care scrieti comentarii ca va bateti joc si de scrisul romanesc dar traiti din bani romanesti!ortodoxi nu exista ca si cuvant iar la plural se scrie preotii ortodocsi.

de careian la 2 November 2016 - 09:41

mai lipseste sa ne interzica sa vorbim romaneste ca pe vremea lui horti in 1940

de careian la 3 November 2016 - 11:20

mai scandalos este ca un primar sa isi bata joc de romanii care platesc darile la primarie si sa nu vrea sa se repare trotuarele!
cand a facut campanie ca sa fie votat a iesit cu poza cu monumentul si daca nu a vrut sa deea bani ca sa il repare iar acum isi scoate iar coltii impotriva romanilor!

Lasati un comentariu