Concursul interliceal de fizică TOP-FIZ

• publicat la: 2 noiembrie 2016
Concursul interliceal de fizică TOP-FIZ

La  Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, în zilele de 4-6 noiembrie a.c. va avea loc a 29-a ediție a Concursului interliceal de fizică TOP-FIZ.

Concursul a fost inițiat în anul 1988 de către profesorii din catedrele de fizică de la liceele care azi se numesc Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare și Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare. În timp, foarte repede, în competiție s-au angajat elevi și de la alte licee prestigioase: Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița-Năsăud, Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, Colegiul Național „Silvania” din Zalău.

Concursul TOP-FIZ este un bun prilej de pregătire și de verificare a cunoștințelor celor mai buni elevi din școlile mai sus menționate, elevi pasionați de fizică, în vederea participării acestora la competiții de nivel național.

Pentru prima dată, în acest an, la acest concurs participă și elevi dr la  gimnaziile acestor colegii.

Președintele concursului este prof. univ. dr. Florea Uliu, de la Facultatea de Fizică a Universității din Craiova, domnia sa fiind mulți ani președintele Comisiei Naționale de Fizică în cadrul Olimpiadei de Fizică, autor de cărți și de culegeri de fizică extrem de utile pentru competițiile din mediul preuniversitar.

Subiectele din concurs sunt propuse de către profesorii dr. Sandu Mihail de la Colegiul Economic Călimănești din județul Vâlcea, autor a multor culegeri de probleme de fizică cu un conținut extrem de interesant.

Va fi prezent și conf. dr. Sebastian Dumitru Popescu, decan al Facultății de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, președintele Comisiei Centrale a Olimpiadei de Fizică.

Festivitatea de deschidere a Concursului TOP-FIZ va avea loc vineri, 4 noiembrie a.c., la ora 18.30, în Sala Festivă „Dr. Vasile Lucaciu” a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, iar festivitatea de premiere va avea loc, în același loc, sâmbătă, 5 noiembrie a.c., în intervalul 18.30-19.00.

Desfășurarea acestui concurs este posibilă datorită Consiliului Local Satu Mare, Primăriei Satu Mare, Consiliului Județean Satu Mare,Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Asociației de Părinți a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Clubului Rotary, S.C. PROUMIN S.R.L., S.C. ALFA VEGA S.R.L., S.C. SAM MILLS S.R.L.,  S.C. PRIMALACT S.R.L., S.C. DIANA SERVICE S.R.L., S.C. GAMONI S.R.L., S.C. MŰELLER&PRIETENII S.R.L., S.C. TIPOGRAFIA SOMEȘUL S.A., S.C. DANIEL S.R.L., S.C. GAMONI S.R.L., S.C. GORDIUS S.R.L., Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu”, cărora le mulțumim pentru sprijinul acordat, dovedind și de această dată că sunt alături de performanța școlară.

Director,

Prof. Ioan Pop

Lasati un comentariu