Atacatorul din Berlin este un refugiat de-abia sosit în Germania

• publicat la: 20 December 2016
Atacatorul din Berlin este un refugiat de-abia sosit în Germania

Autoritatile germane au inceput, marti dimineata, sa schiteze un portret al suspectului arestat in cazul atentatului de luni seara, de la Targul de Craciun din Berlin.

Conform unui raport citat de Die Welt si preluat de Washington Times, suspectul este un refugiat pakistanez de abia sosit anul acesta in Germania.

Alte surse media locale sustin ca este vorba despre un refugiat, desi incertitudinea persista de unde anume era exact. Berliner Zeitung scrie de exemplu ca este afgan, iar Der Tagesspiegel a transmis ca atacatorul este fie pakistanez, fie afgan.

Die Welt a specificat insa ca autoritatile stiu data la care suspectul a ajuns in Germania – 16 februarie 2016.

Potrivit unor mesaje postate pe conturi ale jihadistilor de pe retelele sociale, Statul Islamic a revendicat atacul din Berlin. Informatia nu a fost insa confirmata de autoritati.

Martorii sustin ca autovehiculul mergea cu peste 60 km/h cand a intrat din plin in targul de Craciun.

Potrivit presei germane, autoritățile au confirmat că ar fi vorba despre un atentat terorist. Târgurile de Crăciun din Germania au fost nominalizate de serviciile de securitate din Germania drept zone de risc din cauza faptului că jihadiștii ar putea fi atrași de numărul mare de vizitatori pentru a încerca să comită atacuri.

Atacul terorist este foarte similar cu cel din Nisa de 14 iulie când un camion a intrat în mulțimea adunată să vadă focul de artificii ce avea loc cu ocazia Zilei Naționale a Franței. Atunci, atacul a fost revendicat de Statul Islamic și s-a soldat cu decesul a 87 de persoane.

Se pare că autovehiculul a venit dinspre strada Budapesta şi s-a oprit abia în bradul ridicat în mijlocul târgului de Crăciun. Poliţiştii au blocat toate străzile din apropierea târgului Breitscheidplatz.

Camionul care a intrat in multime apartine unei companii poloneze inregistrate la Gdansk. Proprietarul companiei, identificat drept Ariel Z, a spus ca soferul, care este varul sau, urma sa mearga la Berlin cu camionul si ca urma sa petreaca noaptea in oras. Ariel Z a adaugat ca isi cunoaste foarte bine varul si ca nu ar fi fost capabil sa comita un astfel de atac.

sursa NapocaNews

Lasati un comentariu