Scandal în Germania! Pui cu bacterii periculoase, vânduţi în hipermarketuri

• publicat la: 10 ianuarie 2012
Scandal în Germania! Pui cu bacterii periculoase, vânduţi în hipermarketuri

Scandal imens în Germania! Autorităţile au descoperit că puii din rafturile super- şi hipermarketurilor sunt infestaţi cu bacterii rezistente la antibiotice. Motivul: crescătorii de păsări obişnuiesc să îndoape puii cu medicamente.

Fiecare al doilea pui din rafturile supermarketurilor din mai multe regiuni ale Germaniei este o bombă bacteriologică, scrie cotidianul ,,Bild”.

Federaţia organizaţiilor ecologiste din Germania a descoperit că fiecare a doua mostră de carne de pasăre prelevată din mari magazine  din Berlin, Hamburg, Köln, Nürnberg şi în zona oraşului Stuttgart era infestată cu bacterii rezistente la penicilină precum ESBL (Extended Spectrum Beta-Lactamase) şi MRSA (varietate recentă de bacterie antiborezistentă de Stafilococus aureus).

Cum a fost infestată carnea

Fermierii germani, scrie ,,Bild”, obişnuiesc să dea sistematic şi în cantităţi mari antibotice păsărilor şi animalelor ca productivitatea să fie mare. Astfel, bacteriile devin rezistente la antibiotic precum penicilina. Când sunt sacrificate păsările, bacteriile ajung din intestine şi pe carnea destinată comercializării.

Carne infestată şi la Penny şi Lidl

Carne de pui infestată cu bacteria rezistente la antibiotice a fost găsită în mai multe hipermarketuri din oraşele germane. Printre acestea şi în magazine Lidl din regiunea oraşului Stuttgart, la un centru Rewe din Hamburg şi într-un hipermarket Penny din Berlin.

Oamenii cu imunitate scăzută se pot îmbolnăvi grav

Bacteriile Oamenii cu imunitate mai scăzută care consumă carne infestată cu ESBL sau MRSA pot avea de la reacţii cutanate până la septicemie, care în ultimă instanţă poate duce la decesul bolnavului.

sursa adevarul

Lasati un comentariu