Crăciun tragic pentru Corul Armatei Roşii

• publicat la: 25 December 2016
Crăciun tragic pentru Corul Armatei Roşii

Ansamblul Aleksandrov, marele Cor al Armatei Rosii, este un grup artistic militar din Rusia, alcatuit din cantareti, muzicieni si dansatori. 64 de membri ai Ansamblului Aleksandrov, inclusiv conducatorul acestuia, Valeri Halilov, au murit duminică, în ziua de Crăciun  după ce avionul in care erau s-a prăbusit in Marea Neagră.

Artistii plecaseră spre  Siria, pentru a sustine un spectacol de Sarbatori la o baza aeriană rusă din Siria.

Ansamblul Aleksandrov al armatei terestre, a fost infiintat in 1928, sub tutela Ministerului Apararii Ruse, de Aleksandr Aleksandrov, cel care a compus majoritatea cantecelor Armatei Rosii. Este, de asemenea, primul ansamblu coral militar care a fost creat in lume, notează ziare.com.

Un avion rusesc  care transporta acest ansamblu s-a prabusit in Marea Neagra în dimineata de Crăciun.

Avionul apartinea Ministerului Apărării si la bordul sau se aflau aproape toti membrii Corului Armatei Rosii, 9 jurnalisti si militari care urmau sa participe la un spectacol de Revelion pentru soldatii rusi care lupta in  Siria. Nu există supravietuitori.

Rămăsitele avionului se întind pe o suprafaţă  de 1,5 kilometri si la adancimi cuprinse intre 50 si 100 de metri.

Presedintele rus Vladimir Putin  a transmis condoleante familiilor celor aflati la bord si a ordonat premierului Dimitri Medvedev să conducă personal ancheta pentru a afla cum a fost posibilă tragedia.

Luni a fost decretată zi de doliu national în  Rusia.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu