Ziua Naţională sărbătorită formal la Carei, oraşul unde nu se pot amplasa busturile lui Mihai Eminescu şi I.C.Brătianu

• publicat la: 1 decembrie 2016
Ziua Naţională sărbătorită formal la Carei, oraşul  unde nu se pot amplasa busturile lui Mihai Eminescu şi I.C.Brătianu

Ziua Natională a României  a fost sărbătorită sobru şi formal la Carei în ţarcul format de tuia de 9 m înălţime din jurul Monumentului Ostaşului Român. Totul a durat mai puţin de o jumătate de oră. Singurul moment solemn a fost asigurat de Bogdan Georgescu care a dat citire unui material despre însemnătatea acestei zile pentru România şi pentru români. Un sobor de preoţi a oficiat un Te Deum  iar apoi au avut loc depuneri de coroane din partea administraţiei locale, a  unor instituţii locale, a asociaţiilor şi partidelor politice.

Dacă în alţi ani au fost recitate poezii şi s-au făcut auzite cântece patriotice, în acest an totul a fost  un ceremonial formal. Niciun istoric sau vreun oficial prezenr nu a rostit vreo alocuţiune, nici un glas de copil nu a recitat vreun vers închinat patriei ,  nici  un cântec patriotic nu a răsunat pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român ridicat  ca semn de omagiu pentru jerfa adusă de Armata Română la eliberarea ţării. Primăria condusă de un primar şi viceprimar UDMR nu a oferit nici un protocol de Ziua Naţională a ţării din care face parte şi municipiul Carei.

Au fost depuse jerbe de flori şi la bustul regelui Ferdinand  amplasat de administraţia locală lângă sensul giratoriu. În lipsa oricărui preot, domnul Coroianu de la Asociaţia Unirea Carei a rostit  un Tatăl Nostru.

Foarte puţine steaguri tricolore arborate în Carei  la locuinţele personale după ce careienii sunt urmăriţi îndeaproape până şi pe Facebook  la cine şi la ce articole dau Like. Actuala administraţie locală va oferi  careienilor după masă  un spectacol folcloric fără nici un interpret renumit care are în repertoriu cântece patriotice.

De Ziua Naţională aRomâniei în municipiul Carei , cu administraţie UDMR,  unde este refuzat a fi amplasat bustul lui Mihai Eminescu şi Ionel Brătianu toate magazinele  şi supermarket-urile au fost deschise ca în oricare altă zi de lucru.

Spre deosebire de Carei, la 36 de km distanţă, în municipiul reşedinţă de judeţ, cetăţenii români nu s-au sfiit să sărbătorească  Ziua Naţională a României   fără frică.

http://portalsm.ro/2016/12/coroane-de-flori-depuse-la-busturile-lui-ic-bratianu-si-iuliu-maniu-foto/

http://portalsm.ro/2016/12/moment-emotionant-de-1-decembrie-la-satu-mare-creat-de-cercetasii-romaniei-video/

http://portalsm.ro/2016/12/actiune-pru-la-satu-mare-marsul-vasile-lucaciu-foto/

Buletin de Carei

 

comentarii

de Ella la 1 decembrie 2016 - 14:35

O manifestare timidă, o ceremonie simplă și rapidă, un punct bifat pe ordinea de zi. Este regretabil numărul mic de participanți, din ce în ce mai mic. Ziua României…sărbătorită mai mult virtual. O Românie cu aripile frânte.„Să nu uităm că istoria nu-i va uita pe vinovaţi, şi vinovaţi suntem cu toţii: unii pentru că am tăcut; alţii pentru că am greşit, cu toţii – pentru că am suportat”.

(Ion Antonescu, Alba Iulia, 1 Decembrie 1940).

de realistul la 1 decembrie 2016 - 22:21

Cine este de vina ca populatia nu a participat? Cine sa participe? Ungurii? Asta este poporul roman.Ce sa se astepte de la un primar UDMR? Trebuiau sa iasa tot romanul la monument!

de haahoo la 2 decembrie 2016 - 10:45

ai dreptate realistul ”

de maidanu la 2 decembrie 2016 - 11:25

hai mai repede cat mai multi sa iesiti sa vedem cine e romanu care vine la monument ca rapid va taiam de la portie la ajutor si la servicu..hahahaha ca va dam in barba ca nu pupati posturi daca nu vrea loios nici la sucuri nici la fenix…degeaba credeti voi ca iau banutu taticu?

Lasati un comentariu