Liberalii sătmăreni și-au omagiat înaintașii. La Carei este interzis a se amplasa bustul lui Ionel Brătianu

• publicat la: 24 mai 2022
Liberalii sătmăreni și-au omagiat  înaintașii. La Carei este interzis a se amplasa bustul lui Ionel Brătianu

În istoria României, 24 mai este ziua PNL. În urmă cu 147 de ani, în 1875, se înființa PNL, un partid care, vreme de aproape un veac și jumătate, s-a identificat cu istoria modernă a României.

Liberalii sătmăreni au cinstit așa cum se cuvine această înălțătoare aniversare, fiind prezenți în număr mare la depunerea unor jerbe la bustul lui I.C. Brătianu și la placa memorială, care marchează faptul că la Satu Mare a fost înființată prima filială PNL din Transilvania, în 1919.

În timp ce în municipiul Satu Mare există un bust al lui I.C. Brătianu, în municipiul Carei, cu conducere exclusiv UDMR, s-a interzis amplasarea bustului marelui liberal, în 2014. Consilierii UDMR au votat împotriva proiectuli de hotărâre la fel cum au votat în 2015 împotriva amplasării bustului lui Mihai Eminescu. Din anul 2020 niciun liberal nu mai cere amplasarea bustului lui Brătianu din moment ce președinții PNL și UDMR Carei servesc bogracsul împreună. Până și tabloul din avizierul de la intrarea în sediul partidului a dispărut.

Consilierii UDMR Carei refuză Istoria României.Nu acceptă bustul primului ministru Ionel I.C.Brătianu în municipiul Carei

Şi Brătianu este interzis de UDMR la Carei. Aniversare şi depuneri de jerbe la tablou mobil

Liberalii sătmăreni au organizat tot azi un incitant simpozion despre importanța acestui eveniment, desfășurat la Centrul Multicultural ,,Poesis” din Satu Mare.

Despre istoria PNL național și local și rolul pe care acest partid l-a jucat în istoria noastră națională au vorbit: subprefectul Romeo Pop, inspectorul general școlar Anișoara Boitor, primarul comunei Socond, Nicolae Cornea Mare, Bianca Murgu, lider al tineretului liberal, omul de afaceri Augustin Iștoc, precum și scriitorul Felician Pop. Momentele muzicale au fost asigurate de cantautorul Adrian Lupescu. Manifestarea a fost moderată de Secretarul General al PNL Satu Mare și vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, Cristian Valer Beșeni.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu