Careianul simplu plăteşte pentru apa şi curentul folosite de asistaţii sociali, pentru maşina folosită exclusiv de către primar şi pentru amenzile date de ISC

• publicat la: 30 ianuarie 2017
Careianul simplu plăteşte pentru apa şi curentul folosite de asistaţii sociali, pentru maşina folosită exclusiv  de către primar şi pentru amenzile date de ISC

Război pe faţă!  Ce mai contează că banii careienilor sunt cheltuiţi după bunul plac  al unui primar  care are din 2008 reţinere pe salar pentru datorii de miliarde la bugetul de stat şi  care refuză dreptul la asistenţă medicală de specialitate unei tinere cu proteză oculară doar pentru că părintele acesteia nu este de acord cu politica promovată de el. Trei  ,,bucăţi,,   de presă locală au pus tunurile pe cei care sunt în opoziţie cu primarul şi administraţia pe care o conduce, împărţind  careienii în careieni de rang 1 şi 2. Şi totul pe bani publici. Tot din bani publici se plătesc amenzile pentru parcare ale maşinilor din primărie sau al celor pentru lipsă rovinetă.

Maşina Fundaţiei de Turism a Careiului  este cumpărată din banii careienilor  care îşi plătesc impozite , la cererea expresă a primarului Kovacs imediat după înfiinţarea acestei  fundaţii.

Nu a vrut orice maşină  ci doar un Renault Fluence adus tocmai de la Bacău de parcă nu ar fi reprezentanţe Renault şi în jurul nostru. Şi cum dorinţele  Primarului  Kovacs   sunt lege  pentru comitetul director al Fundaţiei de  promovare a Turismului  local, aceştia au ridicat mâna să voteze că doar era vorba de banii careienilor nu de ai lor.

http://www.buletindecarei.ro/2012/12/fundatia-grof-karoly-vrea-un-renault-masina-de-vot-udmr-aproba.html

Până la semnalarea Buletin de Carei referitoare la  modul de parcare a maşinilor pe strada Căplenilor nr.10, maşina cumpărată din banii Fundaţiei de turism era parcată seară de seară în faţa casei unde doarme primarul.

http://www.buletindecarei.ro/2017/01/masina-firmei-consilierului-ciuta-este-urmarita-de-catre-finul-primarului.html

După apariţia articolului de mai sus maşina Renault Fluence  ajunge în parcarea  Primăriei. Oare de ce s-a grăbit  să renunţe la parcarea din faţa casei de pe strada Căplenilor? Să  aibă importanţă faptul că la adresa respectivă este sediul unei firme de confecţionat scaune ?  Imobilul de la adresa respectivă are cu totul alţi proprietari decât  primarul Kovacs deşi acesta locuieşte acolo.

Careienii simpli sau mai puţini simpli plătesc din greu nu numai pentru maşina primarului ci şi pentru utilităţile asistaţilor sociali şi nu sunt puţini .  Absolut TOATE  impozitele şi taxele care se colectează de la careienii persoane fizice şi juridice se alocă pentru plata  salariilor aparatului primarului şi bunuri şi servicii ale acestora.

Tot din banii careienilor simpli sau mai puţin simpli au fost plătiţi  abuziv  15 miliarde  la asfaltarea din 2011. Licitaţia a fost câştigată la vremea respectivă  de un executant care a  licitat lucrarea cu  plata credit furnizor pe 5 ani  dar la finalul lucrărilor a cerut plata la zi. Dorinţa a fost întocmai îndeplinită de primarul Kovacs.  A  luat  credit pentru plata integrală a lucrării  iar noi careienii plătim dobânda de 1,5 miloane lei .   În mod firesc  nu trebuia să luăm credit din moment ce executantul a licitat cu credit furnizor  cu plata pe 5 ani.  În popor, acest fapt este numit licitaţie trucată. Cine să aibă curaj însă să cerceteze  abuzurile doar din dorinţa de  a proteja banii careienilor?

Pe statul de plată al primăriei Carei apar ca şi consilieri personali ai primarului  doi  redactori activi  din  presa de limbă maghiară care se ocupă doar de denigrarea Buletin de Carei şi a familiei consilierului Ciută.

Şi sumele alocate din banii careienilor pentru plata  unor aşa zise reclame  în presa  apropiată sunt  mult peste nivelul  sumelor plătite de municipii oraşe mari. Pentru clădirea  unde funcţionează UDMR unde el îndeplineşte funcţia de preşedinte a luat din banii careienilor peste 220.000 lei pentru reparaţii şi lucrări de modernizare. Nu la fel a procedat pentru a asigura elevilor de la şcoala ,,Vasile Lucaciu ,,   condiţii  decente şi nu geamuri care se închid cu cuiul !

Dispreţ şi sfidare  la adresa careianului simplu! Mai ales al celui  cu handicap care nu  îi acordă votul.

O instituţie precum ITM a constatat că familia Nemethi are dreptate, că este îndreptăţită să primească  retroactiv cei 9 mii de lei care le-ar da posibilitatea să asigure  un act medical strict necesar pentru fiica lor cu proteză oculară. Cel care este împotrivă şi nu vrea să  efectueze plata legală este tocmai primarul Kovacs, cel care stă  la adresa firmei de familie şi foloseşte maşina fundaţiei de turism şi cumpără cai de rasă pentru  administratorul unei asociaţii care nu îşi plăteşte impozitul pe clădire.

Nu sunt singurele abuzuri din primăria unde se petrec şi angajări pe criterii politice, unde consilieri  din aceiaşi formaţiune cu primarul  mai au câte o afacere de familie întreţinută şi de fonduri din primărie sau unde angajaţii  sunt şi parteneri de afaceri cu primăria. În Republica de la Carei nimic nu mai surprinde. O banală amendă dată de Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru neconformităţi în acordarea avizului de demolare   este contestată de primarul Kovacs  pentru ca aceasta să fie plătită de către primărie.

Păcat că nu toţi cei angajaţi  la primărie  pentru a face presă în Carei  sunt interesaţi de  careian, acea persoană care se deplasează pe drumurile desfundate şi trotuarele tocite de vreme, care merge conştiincios la ghişele din primărie pentru a-şi plăti impozitele. Despre concursurile care au loc la UAT Municipiul Carei nu scrie decât Buletin de Carei în mod cu totul gratuit. Despre comasarea dorită de primar pentru care s-au adunat la primărie directorii de şcoli şi inspectorul general  a scris numai Buletin de Carei în condiţiile în care erau vizaţi sute de elevi careieni.

Metodele staliniste   de control total asupra  informaţiei  ce poate fi servită careienilor   au depăşit orice  imaginaţie! Careienii au nevoie de locuri de muncă dar  presa din  primăria Carei nu face publice în paginile  pe care le întreţine posturile vacante scoase la concurs. E prea ocupată cu consilierul Ciută, angajator de 25 de ani în mun.Carei.

Triada de presă din jurul primarului Kovacs este îndreptată nu numai împotriva persoanelor care îl deranjează pe tătucul lor ci împotriva careienilor care nu mai au acces la informaţii corecte şi echidistante. Până şi  activităţilre culturale sunt prezentate numai dacă vin pe filiera Primăriei Carei.

Curat-murdar cum ar zice conu Caragiale că tot îl omagiem în curând.

 

Buletin de Carei

comentarii

de citiman la 30 ianuarie 2017 - 21:46

platim si salariul la ginerica si pentru cateii de la pufika da oare cat plateste prorpietaru pentru casa de firma de pe caplenilor? te pomenesti ca se fac ca ploua si uita de plata.

de morcoveata la 31 ianuarie 2017 - 00:38

ca sa vezi pe ce se cheltuie banii nostri!
un primar plin de datrorii baga mana in buziunarul nostru ca sa isi faca avere la familie si sa isi cumpere voturi!,am auzit ca inainte de votari cu 3 luni vin facturile umflate catr asistati sociali si cand incep sa se vaiete li se promite ca li se platesc daca voteaza cu cine trebe,,,numa mereti si urmariti ca tot careiu stie!

de Alex la 31 ianuarie 2017 - 01:03

finul primarului critica un patron care da de lucru la oamenii din carei si se face ca nu vede ce afaceri face nanasul cu banii din primarie

de Poet la 31 ianuarie 2017 - 18:42

Cand casa a vrut BANCA sa sechestreze,si sa liciteze firma de mobila(acolo unde tiganii curata veceul ca nu ajunge BANII sa renoveze)dar totusi vremuri mai bune,nu aia important cu ce masina_Numai ar trebui lasat lacomia si smecheria.

Lasati un comentariu