Vandalism în formă continuă la Carei

• publicat la: 11 ianuarie 2017
Vandalism în formă continuă la Carei

Semnalam luni 9 ianuarie că panoul publicitar al Buletin de Carei a fost vandalizat de către persoane necunoscute. În condiţiile în care panoul publicitar are toate aprobările legale de la biroul de Urbanism din cadrul Primăriei Carei , deci este amplasat legal şi achităm toate taxele aferente,  este de neînţeles lipsa de reacţie a organelor de ordine ce veghează ( sau ar trebui să vegheze) la păstrarea orrdinii publice şi a asigurării securităţii pe raza mun. Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2017/01/panoul-buletin-de-carei-vandalizat-in-centrul-orasului.html

Urmare a articolulul din Buletin de Carei, am primit de la cititori care ne-au rugat să le păstrăm anonimatul , imagini cu maşini vandalizate constant  în parcarea din faţa blocurilor unde aceştia locuiesc, mai ales în zona din spatele blocului 15 de pe Calea Armatei Române.

,,În legătură cu articolul Panoul Buletin de Carei vandalizat în centrul oraşului, am un subiect asemănător. Mașinile din spatele blocului 15 de pe str. Armatei Române (intrarea dinspre 1 Mai) au fost vandalizate mai multe nopți consecutiv. Oglinziile au fost distruse printre care și a mașinei mele, caroseriile au fost zgâriate în mod repetat. Personal oglinda de la mașina mea a fost deteriorată înainte de Revelion, dar și după Anul Nou. Oamenii nu mai știu unde să-și parcheze mașinile ca acestea să fie în siguranță. Locuiesc și îmi parchez aici mașina de 5 ani, dar așa ceva nu mi sa întâmplat încă. Trimit atașat și câteva poze …,,

În municipiul Carei au fost amplasate în anul 2013  un număr de 23 de  camere de  supraveghere video în urma accesării unui proiect transfrontalier, valoarea  totală a acestuia fiind de 115.800 euro, din care municipiul Carei a beneficiat de 55.400 euro,potrivit celor afirmate la conferinţa de închidere de către managerul de proiect,Varna Levente.

Partea de cofinanţare a fost de 2%, respectiv 1.108 euro. Partea maghiară care a beneficiat de pe urma acestui proiect a fost raionul Csenger,ai cărui reprezentanţi au fost prezenţi la Carei in data de 31 ianuarie 2013.

La fel ca si în municipiul Carei,si partenerii din Ungaria au achiziţionat şi montat 23 de camere de  supraveghere, doar că la ei acestea funcţionează  şi dau   rezultate, potrivit celor afirmate de reprezentantul Poliţiei Mateszalka, Győri Károly.

Din fondurile alocate prin proiect, raionul Csenger a amplasat camere de supraveghere  în 11 localităţi, a achizitionat 50 de uniforme pentru serviciul voluntar de pază civilă, salvamari şi pompieri, respectiv 10 binocluri pentru supraveghere noctură.

Partea ce a revenit Careiului a permis achizitionarea şi montarea a  23 camere de supraveghere, 50 de uniforme pentru Poliţia Locală,nouă staţii de emisie- recepţie,cinci aparate de înregistrare audio- video şi un server performant.

În aceste condiţii, nu a fost prins nici un infractor şi nici persoanele care sunt abonate la vandalizarea bustului lui Avram Iancu. potrivit celor de la Poliţia Locală Carei, ,, se vede,, doar numărul persoanelor care se urcă pe soclul lui Avram Iancu în toiul nopţii  nu  şi faţa lor pentru a putea fi indentificaţi.

Dacă la obiective supravegheate cu camere video nu se pot  depista  infractorii, ce aşteptări să avem pentru alte zone cum sunt cele  unde  careienii din cartiere  îşi parchează maşinile pe timpul nopţii? Nu e vorba de devastări de maşini sau distrugeri totale dar   nu ştim cui îi convine ca să îşi găsească dimineaţa maşina zgâriată şi oglinzile deteriorate…sau fără catalizator.

Buletin de Carei

comentarii

de gabor la 11 ianuarie 2017 - 16:58

ce saude cu hotii care au spart magazinul din centru si au furat toate telefoanele????? la fel ca si cu jaful de la casa de schimb valutar mucles tata lumea!!!!

de Horia Mărieș la 12 ianuarie 2017 - 14:33

Cetesc ce cetesc, mă mai sui pe Verandă, etc. Ăsta era cândva un banc.

Ce este mai jos insă nu este de loc un banc. Este vorba despre metehnele unor politiști sătmareni. Oare aceleași metehne o fi existând și la Poliția Judiciară Carei? Doar întreb, nu dau cu parul. Dar cunosc niște cazuri.

„ 12 ianuarie 2016, Nr. 22/VIII/3, COMUNICAT D.N.A.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 11 ianuarie 2017, a inculpatului

MAN COSMIN VASILE, agent de poliție în cadrul Secției de Poliție Rurală Satu Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită,
– trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie-decembrie 2016, inculpatul Man Cosmin Vasile, în calitate de agent de poliție în cadrul Secției de Poliție Rurală Satu Mare, a pretins de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare” (martor în cauză) să achite contravaloarea unui teren de 1.400 mp cu o valoare de circulație de aproximativ 28.000-56.000 de euro, ce urma să fie achiziționat de polițist în perioada imediat următoare.

Pe fondul refuzului exprimat de proprietarul acelui teren de a-l înstrăina, în cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Man Cosmin Vasile a pretins aceleiași persoane să-i transfere proprietatea unui teren de 800 mp, în valoare de aproximativ 24.000 de euro, situat în imediata vecinătate a locuinței acestuia, fără ca polițistul să achite prețul respectiv.

În schimb, inculpatul Man Cosmin Vasile l-a asigurat pe martor că, în schimbul terenului, va întocmi cu celeritate un referat cu propunere de clasare a cauzei în care acesta din urmă era cercetat.

În continuare, inculpatul i-a promis aceleiași persoane că va urgenta demersurile în vederea restituirii unui pistol, corp delict în dosar și că va interveni pe lângă procurorul de caz, față de care a lăsat să se creadă că are influență, pentru ca acesta să emită cât mai repede o soluție favorabilă martorului.

Inculpatului Man Cosmin Vasile i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Inculpatul este prezentat la data de 12 ianuarie 2017 Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE D.N.A.

Lasati un comentariu