Balconul apartamentului, element de tranzit și oază în orice moment al zilei

• publicat la: 16 martie 2017
Balconul apartamentului, element de tranzit și oază în orice moment al zilei

Noile concepte pentru balconul  de apartamentîn viziunea arhitecților și designerilor contemporani transced funcționalul pentru a conferi  eleganțăși o strânsă legătură cu natura și cu aerul liber având același efect profund relaxant pe care oamenii îl resimt când stau într-o grădină frumoasă fie vara, fie iarna.  

Arhitecții au observat că locuitorii marilor orașe  se reapropie de natură și trasează singuri tendințele bio prin amplasarea de ghivece nu doar cu flori, dar și cu legume,în propriile case. Specialiștii au generat,astfel, concepte de balcoane  care îmbină perfect viața urbană cu elementele vegetale pentru un trai și bun, și frumos.

“Oamenii vor să folosească balconul drept element ambiental, darși ca sursă de plante aromatice, proaspete, sau pentru practicarea unui hobby. Balcoanele-grădină au fantastica putere de a funcționa precum un filtru de aer în punctele aglomerate ale orașului sauca un element de strânsă  legătură cu zonele verzi. Oamenii își doresc să aducă verdele bio în balcon și, de acolo, să îl preia în toate spațiile unui apartament. Verdele plantelor, albastrul cerului pot intra în toate spațiile din interior, în băi, în bucătării, oriunde își doresc să întâlnească imaginea naturii.”, a declarat arhitect Ionela Truică, General Manager Luum.

Premium Imobiliare vă dezvăluie 9 trucuri fantastice  prin care un simplu balcon de apartament, indiferent de dimensiuni, se poate transforma intr-o grădină  idilică.

  1. Alege plantele cățărătoare drept avantaj estetic pentru a îmbrăca balconul într-un verde pur tot anul și  pentru a beneficia  de puterea  lor de a relaxa privirea și de a filtra  aerul!
  2. Aplică  licheni naturali  pe unul dintre pereții balconului pentru  o cromatică generoasă! Lichenii sunt ființe vii care rezonează la ambient și  care pot indica nivelul de umiditate.
  3. Creează un perete vertical din flori! Magazinele de bricolaj au o ofertă  bogată de suporți artificiali rustici, din lemn.
  4. Optează  pentru cimbrisor la ghiveci sau pentru o altă plantă aromatică pe gustul tău pentru delicatețe vizuală și  pentru rolul lor  medicinal!
  5. Amplasează pe balcon  cel puțin un ghiveci care arată precum un copăcel!  Leandrul poate fi o opțiune pentru bogăția florală, pentru parfum, pentru ușurința în întreținere.
  6. Decorează balconul cu scaune și măsuțe fie din lemn, fie cu design vintage sau din fier forjat pentru întregirea peisajului ca de  natură!
  7. Agață  undeva de tavan  sau de balustradă o colivie cu o pasăre  ornamentală!
  8. Amplaseazăși o casuță pentru păsări și ai grijă zilnic de  săculețul cu semnințe  și de recipientul pentru  apă!
  9. Cultivă legume pe balconul tău, dacă îți dorești efectul unei grădini biologice! Pot fi roșii cherry sau  ardei.

Specialiștii Premium cred ca avantajul acestui tip de balcon  este că îți conferă cadrul perfect pentru orice moment al zilei fie că este vorba despre  miculdejun, despre cafeaua de dimineață, prânzul din familie, paharul de vin de seară sau despre  hobby-ul de weekend.

Acest material a fost realizat de Premium Imobiliare  pentru toți cei care își doresc o viață sănătoasă, trăită în deplină  armonie cu natura.

Conlux Development este dezvoltatorul ansamblurilor rezidențiale Premium North Lane și Premium Regie, cu o experiență de peste 15 ani în domeniul construcțiilor și dezvoltărilor  imobiliare. Premium Regie este un complex rezidențial aflat în  construcție. Apartamentele Premium suntc oncepute să  reziste la cutremure de peste 8 grade Richter și săpoată fi revândute la aceeași valoare sau chiar la una  mai mare. Valoarea Zonei Regie  este deja în creștere după ce fondul de investiții CA Immo a demarat construcția unui  centru de birouri format din două turnuri de 12 și 16 etaje, situat la intersecția Bulevardului Splaiul Independenței cu Șoseaua  Orhideelor.  Lucrarea  urmează să fie finalizată anul acesta. Complexul Premium North Lane oferă locuinţe de lux, mobilate, în zona de corporații din nordul  Bucureștiului.

Buletin de Carei

comentarii

de IOAN la 17 martie 2017 - 12:04

Ideea este forte buna.
Multumesc frumos Buletindecarei.
Dar ce facem cu vecinii de la etajele superioare care scutura presurile , paturile peste balcon si ati vine toata mizeria lor in cap in timp ce tu stai la o cafeluta ?
Ce putem face ca acest fenomen sa dispara ?
Daca vrem o tara ca afara , consider ca trebuie sa ne comportam ca afara.

de Buletin de Carei la 17 martie 2017 - 12:40

Va trebui sa purtati un dialog civilizat cu vecinii si sa îi invitaţi eventual la o cafea pe balconul reamenajat. Merită să încercvaţi înainte de a lansa afirmaţia finală. Nu suntem de acord cu o ţară ca afară pentru că şi la noi în ţară avem suficiente modele dacă vrem să învăţăm câte ceva. Ştiţi manierele unora prin care înafara graniţei nu uită să îşi pună centura şi să arunce hârtiile la coş….dar acasă se fac că aşteaptă serviciul primăriei să dea cu mătura în faţa casei lor şi să fie atenţionaţi să îşi pună centura.

Lasati un comentariu