Manifestări de Ziua Imnului la Carei

• publicat la: 27 iulie 2014
Manifestări de Ziua Imnului la Carei

 

Direcția  de Cultură a municipiului Carei organizează marți 29 iulie 2014,începând cu ora 10.00 pe platoul din fața  Monumentului Ostașului  Român un moment solemn cu ocazia Zilei Imnului Național.

Manifestările vor debuta cu intonarea imnului național, după care va urma o  rugăciune de binecuvântare a Zilei Imnului Național, evocarea  istoricului Imnului, un moment poetic și un scurt moment artistic.

Invităm pe această cale toți careienii pentru a cinsti Ziua  Imnului Național.

comentarii

de emil la 27 iulie 2014 - 18:57

Intonarea imnului va fi și cu text sau doar cu muzică?

de Horia Mărieș la 27 iulie 2014 - 19:06

Cu text. Și se va scoate partea cu Traian.

de tarabostes la 27 iulie 2014 - 23:27

Nu am fost,nu sunt si nici nu voi fi un votant sau fan al lui Traian la care faceti referire…Dar mi se pare aiurea ca tot mai des in Romania zilelor noastre sa trunchiem imnul de stat sa nu-l cantam cum se cuvine cu text si cu muzica doar pentru faptul ca mizeria politica din tara noastra a impins si sustinut la un moment dat un ,,marinar” efemer si negativ al istoriei noastre…Deci haideti sa facem abstractie de astfel de conducatori pasageri si nesemnificativi din punct de vedere al aspectelor pozitive si sa ne respectam cu sfintenie simbolurile…

de Horia Mărieș la 28 iulie 2014 - 01:28

@taranostes.

Aveti dreptate. Eu am greșit. Am uitat să pun după Traian semnul 🙂
Dacă-l puneam, propoziția se citea și se înțelegea altfel.

de emil la 28 iulie 2014 - 07:59

Ar fi culmea să se scoată partea cu Traian doar pentru că elena udrea a forțat limbismul la dosul lui bese (ungurește, că e președintele ungariștilor)și a declarat că ei – pdl – sunt urmașii lui traian băsescu. Or fi (și chiar sunt!)dar Traian cel din imn e altcineva, care a trăit cu peste 1800 de ani înaintea marinarului pdl. Dacă se scoate „Traian” din textul imnului ar fi ca și cum nu am mai sărbători pe Moș Nicolae pentru a nu-l pomeni pe horthy(cultorul) miklos.

de tarabostes la 28 iulie 2014 - 08:16

Domnule Maries sunt sigur ca doar din graba ati scris,,,taranostes” si nu din alt motiv … 🙂
Daca vorbim de Miklos Criminalul e o legatura intre el si Base.Unul a fost amiral fara flota celalalt a fost marinar care ajuns ministrul transporturilor ne-a lasat fara vreo doua sute si ceva de vapoare,deci am cam ramas fara flota comerciala…

de ZSOLTI la 28 iulie 2014 - 09:28

Pentru ca se vrea presedinte al Romaniei, acest domn numit Ponta vorbi, in sfarsit, cu tupeul naucitor cu care ne-a obisnuit, despre doctoratul sau plagiat: „Am greşit în urmă cu 16 ani” Dar… „Cred că am plătit preţul politic, moral”. Nu, n-ai platit, Viorele!… Ai fugit de raspundere, ai avut un comportament abuziv, de beizadea comunista!.. Ai abuzat de functia detinuta, ai ignorat Senatul Universitatii Bucuresti si ai desfiintat comisia din Ministerul Educatiei care-ti analiza plagiatul, si care stiai ca il va constata si sanctiona!.. Dar vii acum cu tupeu, pozand in victima in fata romanilor: cred ca am platit..”Dacă omorâm pe cineva, după 16 ani cred că eram pus în libertate”.. „Eu am o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care mă absolvă de această acuzaţie”.. Aceasta decizie ai obtinut-o la fel cum ai obtinut si desfiintarea comisiei Ministerului Educatiei, Viorele!… Asa vrei tu sa faci „dreptate” si pentru prietenii tai hoti, dupa ce obtii controlul politic asupra DNA-ului, pe care ti-l doresti!.. „Domnule Ponta, comparaţia cu omorul este aiuritoare. Este menită să deturneze discuţia spre un pustiu sofistic. Nu despre acest lucru e vorba aici. Aţi minţit despre cel mai înalt titlu academic din activitatea Dvs profesională. V-aţi descalificat etic. Sunteţi lipsit de credibilitate morală. Renunţaţi public la titlul de doctor obţinut fraudulos, recunoaşteţi că aţi făcut presiuni inadmisibile asupra Ministerului Educaţiei. Încetaţi să perseverati în ceea ce, eufemistic vorbind, numiţi o „greşeală”. Nu-i mai trataţi pe cetăţenii acestei ţări că pe o cireadă de minus habens. P.S. Victor Ponta vorbeşte acum despre o greşeală petrecută cu 16 ani în urmă. Nu înţeleg, să fie vorba de plagiatul a circa o treime din teza de doctorat? Şi-a susţinut dl Ponta doctoratul la 24 de ani? De ce nu este trecut titlul de doctor în CV-ul sau oficial (cel de pe site-ul guvernului şi cel de la Camera Deputaţilor) unde, la activităţi profesionale, este menţionată poziţia de „lector.dr”? Hăţişul de minciuni în care se zbate premierul mitoman şi plagiator este halucinant. Rătăcit el însuşi, vrea să rătăcească o ţară întreagă.” (Vladimir Tismane

de pentru joltica copypaste la 28 iulie 2014 - 09:52

seful tau stie ce postezi joltică?
adica victor ponta va aduce la guvernare impotriva vointei românilor si voi muscaţi mâna care vă hrăneşte?
de fapt e tipic pentru voi care sunteţi obişnuiţi cu poşteala.voi sunteţi ca mireasa ce se vrea veşnic fecioară deşi are 7 mariaje.
jenika munceşte cu lajos să menţină alianţa veşnică psd udmr şi voi ciriticaţi şeful pesediştilor? ştiam noi că şi în paradisul vostru au apărut probleme dar chiar şah la rege?
nu vă mai ajunge mălaiul luat de la români şi vreţi şi pielea….?

de Horia Mărieș la 28 iulie 2014 - 12:36

@tarabostes: Da, scuze.

de tarabostes la 28 iulie 2014 - 15:55

Nicio problema domnule Maries eram sigur ca e doar o mica eroare… 🙂

de emil la 28 iulie 2014 - 20:31

tarabostes

Era evident, doar „n” e lângă „b” pe tastatură!

de tarabostes la 28 iulie 2014 - 22:54

Multumesc domnule Emil pentru ca recunoasteti ,,evidenta”,in lume din pacate foarte multe lucruri sunt interpretabile si nu puneam la indoiala competenta si nivelul de inteligenta al domnului Maries…Cu erori sau fara imi face placere sa intalnesc pe acest site opinii ca ale dumneavoastra domnule Emil sau ca ale domnului Maries…impartasim in mare cam aceleasi opinii…eu asa vad si simt…Numai bine !!!

de emil la 29 iulie 2014 - 07:26

tarabostes

Mulțumesc pentru aprecieri. Legătura prin flotă există între cei doi. Doar că horthycultorul miklos / nicolae a rămas fără flotă când a decedat Austro-Ungaria cu nagymăgarorszag din cadrul ei cu tot, pentru că flota militară a A.U. își avea baza la Pula, în Croația (care se săturase și ea de Ungaria și i-a zis „pa”în 1918, ca și Slovacia și Transilvania). De aceea, i se mai spune și amiralul P..ii. Marinarul pdl însă, mai pragmatic, a vândut el flota, dar comercială, că tot nu spera la un grad de amiral – care e grad militar – să facă și el un ban „cinstit”. Ca din șpaga pentru ALRO. Ca din casa din Mihăileanu pe care și-a atribuit-o singur, săracul, când era primar al capitalei, că rămăsese pe drumuri după ce și-a donat casa fiicei cu vânzări anterioare. Uite-așa dă cinstea lui pe dinafară, iar din poziția de cinstit și incoruptibil vorbește despre independența justiției, de lupta cu corupția, cu mogulii, cu băieții deștepți, cu comunismul, cu câte un copil care o fi spus ceva, o fi făcut ceva, l-o fi înjurat……

de Horia Mărieș la 29 iulie 2014 - 15:50

Îmi pare rău că am dat naștere unui schimb de replici. Mă repet, este vina mea, a fost typing mistake.
Din păcate, mi se întâmplă destul de des, mai ales atunci când vreau să postez ceva repede de pe iPad, a cărui tastatură (virtuală) este prea fină pentru degetele mele grosolane. Promit sa fiu mai atent in viitor, fiindcă postările pe BdeC, odată plecate in neant, nu mai pot fi corectate.

de donCicio la 29 iulie 2014 - 18:31

..iote te bosoroguuu
tastatura virtuallaaa..
ma i sa fie ma da si si scrie,,maaa
ca nu i destul daca nu i fudul …

de Horia Mărieș la 29 iulie 2014 - 19:02

@DonCicio:

Mai întâi: măta-i boșoroagă. Una stafidită.

Apoi: Te deranjeaza că folosesc termeni tehnici uzuali? E drept, nu-i folosesc pe cei din limba maghiară, fiindcă nu-i cunosc.

Trei: Știai oare că atunci când ești mort, nu știi că ești mort? E greu doar pentru ceilalți.

La fel se întâmplă și atunci când ești prost. Așa, ca dumneata.

de tarabostes la 29 iulie 2014 - 20:42

Bai donCicio ramai in perimetrul tau virtual sau in perimetrul viselor tale ,,idealiste” ( ,,cipriot” mascat)ca s-ar putea sa-ti sara prin monitor,lcd,tableta,iPad etc.o bordura in gura ca si asa nu le-au fixat prea bine oamenii lui Eugen…

Lasati un comentariu