Apel creştinesc

• publicat la: 19 aprilie 2017
Apel creştinesc

Pe strada Independenţei (fostă Gării) din municipiul Carei funcţionează Biserica greco-catolică Sf.Anton de Padova. Cei care susţin financiar aceast lăcaş de cult sunt preoţii şi credincioşii care frecventează slujbele, întâlnirile cu terţiarii franciscani sau Reuniunea Mariană. După mulţi ani, pe data de 18 iunie un număr de 7 copii vor primi Prima Împărtăşanie. anterior acestei date copii sunt pregătiţi la orele de cateheză de părintele paroh Cristian Tiba. La Parohia Sf Anton din Carei există un grup de copii care in fiecare sâmbătă vin pentru a-L cunoaste pe Dumnezeu. Pe lângă pregătirea spirituală  se bucură de diverse activităţi printre care şi ieşiri de o zi în mijlocul naturii   sau excursii de câteva zile.

La aceste activităţi se adaugă şi cele de binefacere iniţiate de părintele paroh Cristian Tiba, pr. Florin Bogdan şi fratele Virgil.

Pentru a pregăti aşa cum se cuvine  evenimentul Primei Împărtăşanii, preoţii au considerat că a venit momentul înlocuirii scaunelor coapte de vreme cu băncuţe fixe , mai durabile. Costurile executării acestora  presupun un efort financiar considerabil astfel că sunt invitaţi a contribui după posibilităţi toţi cei care îşi permit.

Proiectul nu este unul grandios ci  este unul de strictă necesitate. Menţionăm că Biserica Sf.Anton de Padova din Carei a fost mereu uitată de administraţia locală la împărţeala banilor aferenţi cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare.

Ultima alocare de fonduri a avut loc în august 2016 când au fost împărţiţi 400.000 lei pentru bisericile din Carei mai puţin biserica Sf.Anton de Padova.

Preoţii  apelează în acest moment la bunăvoinţa careienilor  dar nu numai pentru a putea duce la bun sfârşit proiectul de înlocuire al scaunelor vechi şi nesigure cu băncuţe solide.

Părintele paroh Cristian Tiba vă mulţumeşte anticipat pentru  sprijin si   îl roagă pe Dumnezeu să vă răsplătească însutit.

Cei care doresc să ajute  financiar  pot lua legătura cu  Pr.  Cristian  Tiba la Tel 0757 467 864

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de Ghicitoare la 19 aprilie 2017 - 20:30

Sa nu mai stea preotii la AQUA SM, să pună banii la ciorap pt biserica. Pai acele scaune au costat 100 DM/ buc, intrebati la Oradea, Vatamanelu știe. Trebuiau bănci de la inceput, iar copiii, de unde sunt? Din parohie???

de Buletin de Carei la 19 aprilie 2017 - 21:57

Stimate postac rusinat de numele pe care il porti, dupa cate minciuni ai turnat in 2 randuri ar trebui sa fi avansat direct pe post de conducere la primarie. Biserica Sf.Anton nu a luat scaunele de la sectia primarului ca sa coste scaunele 100 de euro. Am vorbit la Oradea cu preotul indicat. Am aruncat o privire si in acte deci ai deja un pacat facut in Saptamana Luminata. La ciorap poate pune cel care are salariu consistent. Ce treaba au copii cu schimbarea scaunelor? De ce din 4 miliarde de lei nu a dorit primarul Kovacs sa dea si pentru Sf Anton 5 mii de lei? Una din bisericile cu 20 de enoriasi primeste zeci de mii de lei iar o bisericuta romaneasca e condamnata la …ciorap.Tipic pentru propaganda extremista din primarie care nu a binevoit sa treaca pe harta de pe site nici biserica Sf Andrei.

de Ionel la 19 aprilie 2017 - 22:23

primul fost secretar de partid nu da la bisericile unde nu are interes. probabil preotul de la sf Anton nu a vrut sa il puna de nas pe primar si nici sa imparta cu el cadourile! discriminare etnica la Carei in forma continua

de mira la 19 aprilie 2017 - 22:26

jeno bacsi joaca tenis de masa cu calinelu la mircsu la sala si voi vreti sa dea bani la romanii grecocatolici?
rusine primaria Carei si rusine celor doi primari pentru ca isi bat joc de romani.

de Dorel la 19 aprilie 2017 - 22:35

Ce purtare rusinoasa din partea primariei!!!!

de fara bani la 20 aprilie 2017 - 21:27

Nici primaria si nici statul nar trebui sa dea bani nici unui cult. Fura ei destul.

de Buletin de Carei la 20 aprilie 2017 - 21:47

Ceva exemple?

de Mariana la 21 aprilie 2017 - 17:26

Felicitari pentru programul cu tinerii dar mai ales pentru implicarea preotilor!
De asa ceva este nevoie in Carei.

Lasati un comentariu