Avem primul lanţ de magazine cash&carry 100% românesc!

• publicat la: 24 aprilie 2017
Avem primul lanţ de magazine cash&carry 100% românesc!

Trei antreprenori români din judeţul Dolj, cu afaceri în distribuţia de produse alimentare şi nealimentare, au început să îşi dezvolte propriul lanţ de magazine tip cash and carry, după ce şi-au încercat forţele cu un supermarket. Pe termen lung, sunt cu ochii inclusiv pe Bucureşti menţionează  economica.net.

Oamenii de afaceri Claudiu şi Ionel Zglobiu şi Marius Mierlă din Craiova pun bazele primului lanţ de magazine tip cash&carry dezvoltat de investitori români independenţi. Cei trei, care au dezvoltat începând din 1989 compania de distribuţie de bunuri de larg consum Exflor, un business de 25 de milioane de euro anual (în 2015), au deschis săptămâna trecută, la Târgu Jiu,  al doilea magazin propriu şi se pregătesc de o nouă inaugurare peste aproximativ o lună, în Craiova. Aceasta după ce antreprenorii au testat primul format de magazin, un supermarket de 450 de metri pătraţi din Craiova, încă din 2006. „Noi ne-a orientat de mult către acest tip de magazin (tip cash&carry n.red) Am stabilit de mult această direcţie întrucât se creează o sinergie cu activitatea de distribuţie”, a explicat pentru ECONOMICA.NET Marius Mierlă, directorul companiei, potrivit căruia noua unitate are o suprafaţă de 2.700 de metri pătraţi, iar cel ce se va deschide luna viitoare în Craiova va avea 2.100 de metri pătraţi.

Model cash&carry românesc

În ceea ce priveşte modelul propus de antreprenorii craioveni, magazinul Exflor din Târgu Jiu „nu are competiţie”, după cum spune managerul Mierlă. Unitatea comercializează aproximativ 8.000 de produse alimentare ambalate şi nealimentare, cosmetice, detergenţi, chiar scule şi unelte, majoritatea de provenienţă locală, iar marfa este aşezată pe paleţi pentru a diminua spaţiul necesar şi a reduce costurile cu manipularea ei. Unitatea are 50 de angajaţi.

integral pe economica.net

comentarii

de lenuta la 24 aprilie 2017 - 21:25

In sfarsit!!! Macar raman banii in tara si vor putea vinde si producatorii romani! Sunt pline magazinele din Carei de marfa din ungaria si polonia!

Lasati un comentariu