O casă inteligentă sau Baston cu senzori pentru nevăzători sunt proiecte câştigătoare la Hackathon Techsylvania 2017

• publicat la: 19 iunie 2017
O casă inteligentă sau Baston cu senzori pentru nevăzători sunt proiecte câştigătoare  la Hackathon Techsylvania 2017

Zilele trecute a avut loc la Cluj Napoca concursului de idei IT – Hackathon  organizat deja de câțiva ani în cadrul festivalului Techsylvania. Participanţii din acest an au mers pe linia folosirii  tehnologiei pentru a crește confortul persoanelor cu dizabilități sau pentru o mai bună administrare a resurselor și a timpului.  Techsylvania este un eveniment destinat tuturor pasionaților din lumea IT, tehnologiei și a businessului, creat în urmă cu patru ani. Scopul acestui eveniment este de a deveni un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și de a crea oportunități de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT.

Proiectele câștigătoare ale  Hackathonului din acest an de la  Techsylvania 2017 sunt-
Locul 1 – The I-Blocks – cu o aplicație care permite programarea device-urilor ioT de oricine, chiar și de copii, adică îi  ajuta pe oameni să transforme orice casă, fără costuri exorbitante, într-una inteligentă.

Locul 2 – Virtual Cane – un device destinat persoanelor cu dizabilități de vedere, care le permite acestora să se deplaseze în siguranță. Astfel, se va creea  un baston prevăzut cu senzori, care să genereze vibrații la o anumită distanță față de un obiect, în aşa fel  încât nevăzătorul să își dea seama că este în pericol de a se lovi. În același timp, apăsând pe un buton, o voce de robot emite un mesaj audio care spune la câți metri se află față de un obiect.

Locul 3 – The Officer – un sistem de senzori care transformă orice scaun într-unul inteligent, combinat cu o aplicație care detectează poziții incorecte ale celor care stau la birou

Buletin de Carei

Lasati un comentariu