Strada Morii din Carei. Impozite de municipiu dar condiţii de sat uitat de lume

• publicat la: 24 iunie 2017
Strada Morii din Carei. Impozite de municipiu dar condiţii de sat uitat de lume

Nu numai  sătenii din Ianculeşti au parte de tratament discriminator  când vine vorba de încadrare zonă de impozitare sau de asigurare de condiţii decente de viaţă. Şi nici nu trebuie să ne minunăm de   mulţimea de gropi  care împânzesc unele drumuri judeţene   când  la Carei acestea se regăsesc pe unele străzi din belşug. Pe Strada Morii din Carei  ajungi dacă coteşti de pe strada Mihai Viteazu, artera principală  de intrare în oraş dinspre Satu Mare.

Locuitorii de aici se întreabă de ce mai plătesc impozite  de municipiu dacă ei nu benefiziază de condiţii de trai specifice unui municipiu. Iluminatul public  este asigurat doar pe prima jumătate a străzii, la fel şi canalizarea.

Una din casele ce au apaţinut primăriei tocmai a fost demolată….

Careienii care locuiesc aici se plâng  că nu pot circula pe stradă în perioada vremii ploioase  dar se plâng şi de mirosul pestilenţial ce vine de la un canal aflat lângă strada lor şi care se află chiar lângă grădinile oamenilor. Apa provine potrivit spuselor locuitorilor de la vechea fabrică de cărămidă dinafara oraşului , traversează lacul de lângă moara de pe strada Ghenciului, drumul judeţean dinspre Tăşnad , DN19 în porţiunea fostei clădiri a Filaturii de bumbac  şi merge spre aşa numitele …budosarok.

Au tot bătut drumul către Primăria Carei dar degeaba, sunt mereu amânaţi şi amăgiţi cu promisiuni deşarte. Viceprimarul  este un cunoscător al zonei pe care o frecventează des după spusele locuitorilor de aici dar …..nici o îmbunătăţire pentru strada lor.

Priviţi cum arată platoul din faţa străzii lor! Capcane la tot pasul, guri de canal descoperite, tuburile de ciment ale canalizării  ce vine din zona blocurilor   sunt fragmentate  şi dacă nu esti atent  rişti să ai surprize…

Ca să ajungă în centrul plin de terase frumoase şi parcuri îngrijite  locuitorii acestei străzi din Carei se supun la riscuri traversând aceste zone.

Se acordă cumva spor de risc sau scutire de impozit local până la remedierea situaţiei de către Primăria Carei?

Desigur, vor exista iar cârcotaşi care să fie deranjaţi de semnalările Buletin de Carei dar  îi invităm la un scurt moment de reflecţie în care să cugete  la cum ar proceda ei dacă s-ar afla în această  postură.

Din păcate nu este  un caz izolat. Primăria a considerat că turnarea unui covor de asfalt peste un deget de criblură pusă pe drum va lua ochii careienilor . Dar să nu uităm că au fost asfaltate străzi pe care nu există canalizare  sau reţea de apă potabilă. Şi tocmai a fost implementat un Masterplan în acest sens, în valoare de 26 milioane de euro numai pentru Carei, dar cine din conducerea Primăriei să fie sensibil la nevoile careienilor de rând?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu