Forumul Civic al Românilor și mai multe și mai multe organizații nonguvernamentale cer Parlamentului să nu aprobe proiectul UDMR de modificare a Legii administrației locale

• publicat la: 16 septembrie 2017
Forumul Civic al Românilor și mai multe și mai multe organizații nonguvernamentale cer Parlamentului să nu aprobe proiectul UDMR de modificare a Legii administrației locale

Forumul Civic al Românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș, Societatea Avram Iancu, Despartamantul ASTRA Cluj Napoca precum și mai multe organizații nonguvernamentale din țară cer Parlamentului României să nu aprobe proiectul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) de modificare a Legii administrației publice locale, care prevede scăderea de la 20% la 10% a pragului de folosire a limbii materne în instituțiile publice.

Acestea au transmis o scrisoare deschisă Președinției, Guvernului, Parlamentului și Curții Constituționale a României, prin care avertizează că proiectul de lege propus de UDMR pentru modificarea și completarea Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale, reprezintă un ‘atentat fără precedent împotriva statului național, unitar și suveran român’.

C ă t r e ,

PREŞEDINŢIA ROMÂNIEI

GUVERNUL ROMÂNIEI

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

CURTEA CONSTITUŢIONALĂ A ROMÂNIEI

 

În calitate de cetăţeni conştienţi şi responsabili ai României, de apărători ai valorilor naţionale, ai limbii române, ai constituţiei României, vă atragem respectuos atenţia că presiunile UDMR din ultimul timp, susţinute şi de persoane malefice ale politicii româneşti, sunt un atentat fără precedent – asemănător celui din timpul Diktatului de la Viena (1940-1944) – împotriva statului naţional, unitar şi suveran român. Proiectul de lege propus de UDMR la 13.05.2017 privind modificarea şi completarea Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale anulează practic caracterul limbii române de limbă oficială a statului român şi administraţia românească este înlocuită cu o administraţie statală maghiară, lovind în caracterul suveran şi unitar al statului român. Atragem respectuos atenţia parlamentului României că dacă votează acest proiect de lege este responsabil de crearea unei pepiniere de duşmani învederaţi ai limbii române din cetăţenii paşnici români de limbă maghiară, iar constituţia României nu va mai avea nici un suport practic, fiind anulată de acest proiect duşmănos propus de UDMR. Sunt şi acum primari în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, care au suspendat caracterul oficial al limbii române înlocuind-o cu limba maghiară.

Întregul proiect demantelează administraţia românească în Transilvania, exact ca pe timpul Diktatului de la Viena şi al administraţiei sovietice de după cel de-al Doilea Război Mondial care a alungat pe români din administraţie în perioada noiembrie 1944 – martie 1945, şi din timpul Regiunii Autonome Maghiare.

Proiectul propus de UDMR este nu numai un atentat asupra constituţiei României şi asupra limbii române, ci şi asupra convieţuirii armonioase dintre cetăţenii ţării noastre, români şi maghiari, deoarece UDMR-ul vrea cu îndârjire să elimine tot ce este românesc din administraţie şi chiar din cultură şi din viaţa cotidiană.

Creind astfel de „maghiari puri”, UDMR-ul este vinovat de atentatul fascistoid asupra bunelor relaţii româno-maghiare, de reinstaurarea politicii epurărilor etnice.

Solicităm astfel parlamentului României să respingă în totalitate acest proiect de lege ca antinaţional şi antieuropean, şi guvernului României şi preşedinţiei României să vegheze asupra respectării constituţiei României şi ale statalităţii noastre.

Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Miercurea – Ciuc, 14 septembrie 2017

 

Societatea cultural-patriotică Avram Iancu din România

Despărţământul Cluj al Astrei

Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş (format din 44 de asociaţii ale românilor)

Fundaţia Culturală Carpatica

Societatea Culturală pro-Maramureş Dragoş Vodă

Societatea Virtus Romana Rediviva

Federaţia Românilor Persecutaţi Etnic

comentarii

de Protestatarul din umbra la 17 septembrie 2017 - 15:35

Am fost atacat furibund cind am afirmat ca Bucurestiul ne face de ris .Aceasta lege nu se voteaza la Carei ci la Bucuresti Neavind argumente postcii de servicu se vor lega de gramatica uitind ca aceste legii criminale pot duce la disparitia limbii romane vorbite in zonele populate de maghiari.Mintea lor redusa are ca scop sa atace exclusiv administratia locala ignorind cu buna stiinta ca fara girul miticilor de la Bucuresti aceasta tradare de neam nu ar putea trece.Unde sint liberalii care de fapt sint niste comunisti vopsiti in albastu.De ce nu fac o greva parlamentara.Din pacate adevaratul si ultimul liberal a murit la100 de ani in pragul marelui centenar semn rau vezi PNTCD.

de mitica la 17 septembrie 2017 - 17:26

mosule stai blind ca deja vorbesti in dodii! la guvernare nu sunt liberalii ci comunistii. ai uitat sa deschizi tv ul in ultimul an? ce mai romani sunt peaici ca unu nu iese la proteste pentru pastrarea limbii romane asa lasa cititul din gherman si fii barbat si fa greva foamei daca altceva nu poti manifesta!

Lasati un comentariu