Luați la bătaie că vând ziare

• publicat la: 21 septembrie 2017
Luați la bătaie că vând ziare

Dacă în Carei închiderea tuturor chioșcurilor de ziare s-a făcut fără vâlvă  în Bucuresti oamenii au reactionat  vehement împotriva deciziei primarului sectorului 4. Amuzant este faptul că soția președintelui Asociaţei Patronale a Difuzorilor de Presă din Bucureşti, Ionuț Nejloveanu, a fost dusă în fața procurorului sub acuzatia de a fi agresat …5 politisti locali.

Nu mai vreti să citească oamenii știri domnilor primari? Frica de adevăr naște cele mai năstrușnice decizii….In timp ce chioșcurile de ziare au fost vizate pentru radierea lor cele de flori au rămas intacte.

Potrivit cotidianul.ro, distribuitorii de presă din sectorul 4 al Capitalei se așteptau în noaptea de marți spre miercuri la noi descinderi ale autorităților locale, care i-au somat să-și ridice chioșcurile de ziare de pe trotuare. Motivul invocat de Daniel Băluță, primarul sectorului 4, este legat de lucrările de amenajare a unor parcări lângă trotuare.

Decizia edilului vine după ce a renunțat la contractele de pază ale școlilor, eveniment care i-a scandalizat pe părinți. Distribuitorii de presă s-au adunat în jurul chioșcurilor pentru a-și apăra investițiile. În jurul orei 22.30, ei au anunțat deja pe rețelele de socializare că au fost înconjurați de angajații ADP și polițiști locali.

După ora 2.00 au început agresiunile fizice și a fost anunțată Poliția și Jandarmeria. Polițiștii locali au apelat la violență, patru persoane fiind reținute de Poliția națională pentru ultraj.

Distribuitorii spun că vor continua să-și apere munca și vor protesta și în fața Primăriei Capitalei față de abuzurile PSD.

În plus, vor face plângere împotriva polițiștilor locali, care i-au agresat. Oamenii sunt revoltați că chioșcurile cu flori, instalate tot pe trotuare, nu sunt ridicate de autorități, semn că primarul vrea să desființeze numai distribuția presei scrise. În ultimele luni, Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluţă, a ridicat peste 50 de chioșcuri, iar cetățenii sectorului 4 nu vor mai avea de unde să cumpere ziare.

Miercuri dimineață, distribuitorii au anunțat că nu vor mai ridica ziare, pentru că nu au unde să le vândă. Daniel Băluță nu a acceptat să-i lase să vândă presă scrisă nici măcar pe măsuțe instalate pe trotuare sau între blocuri. Conflictul dintre edil și distribuitorii de presă a izbucnit la sfârșitul lunii iunie, când a fost prima tentativă de ridicare a chioșcurillor, pe motiv că primarul voia altele noi, moderne…continuarea pe cotidianul.ro

Lasati un comentariu